Nasze Miśki - EA2W '99 - stary alfer
stary alfer - 05-02-2011, 10:48
Przegląd pokonany bez zastrzeżeń, OC zapłacone.
700 zł mniej w kieszeni, ale spokój na rok
Bynajmniej w tej materii
Myślałem, że diagnosta sprawdza szczelność instalacji gazowej, a chłop sprawdzał jedynie numerki
robertdg - 05-02-2011, 11:18
stary alfer napisał/a: | Myślałem, że diagnosta sprawdza szczelność instalacji gazowej, a chłop sprawdzał jedynie numerki | Było go pociągnąć za krawat, ja bym ze stacji nie wyjechal, jakby nie sprawdził kazdego centymetra instalacji.
stary alfer - 05-02-2011, 11:32
robertdg napisał/a: | Było go pociągnąć za krawat |
Musiał ściągnąć, nie miał podczas kontroli
Ale masz rację, mogłem się upomnieć.
stary alfer - 16-02-2011, 11:25
Od dwóch dni (tylko rano i tylko w mroźne rano) nie działa mi centralny zamek po przekręceniu kluczyku w drzwiach kierowcy. Po przekręceniu w drzwiach pasażera działa bez zarzutu.
Po południu centralny działa (jest cieplej).
Gdzie "psiknąć", aby wyeliminować niewygodę?
W kwestii pilota to jest rozkodowany, więc używam kluczyka.
u157 - 13-03-2011, 23:31
Sam pilot się nie rozkodowuje, pada bateria. Po wymianie baterii powinno działać.
Anonymous - 13-03-2011, 23:56
a jak nie będzie działać to przyjedź wreszcie na spota ciepło już jest to naprawimy i wreszcie jakiś kombiwagon się pojawi bo tak samemu jak jestem to się śmieją się że ciężarne auto mam
stary alfer - 15-03-2011, 17:58
Derpin napisał/a: | bo tak samemu jak jestem to się śmieją się że ciężarne auto mam |
Pamiętaj Dominik, że Ty jedyny z tej bandy masz rozwojowe auto i jak najdzie potrzeba nie będziesz musiał zmieniać. Ponadto jak taki jeden chciał się przeprowadzić to kogo wołał?
Derpin napisał/a: | przyjedź wreszcie na spota |
Jak będzie w sobotę to wpadnę na bank. O 20.00 w niedzielę to koszule prasuję
stary alfer - 16-03-2011, 18:00
u157 napisał/a: | Po wymianie baterii powinno działać. |
Nie działa Sprawdzone od razu.
sebo199 - 16-03-2011, 19:12
Wybebesz i przeczyść styki papierkiem ściernym wodnym lub czymś delikatnym. Po zabiegu przemyj to benzyną ekstrakcyjną. Mi czasami też ni działał. Ostatni raz jak przestał działać to go rozebrałem pośliniłem palec i nim poprzecierałem styki. Działało po tym zabiegu.
stary alfer - 16-03-2011, 20:11
sebo199 napisał/a: | Wybebesz i przeczyść styki papierkiem ściernym wodnym lub czymś delikatnym. Po zabiegu przemyj to benzyną ekstrakcyjną. Mi czasami też ni działał. Ostatni raz jak przestał działać to go rozebrałem pośliniłem palec i nim poprzecierałem styki. Działało po tym zabiegu. |
Spróbuje.
Aczkolwiek stawiam na to, że jednak będzie niezbędne ponowne kodowanie.
Jeśli dobrze pamiętam, WOWA, od którego kupiłem auto mówił, że jemu też od zakupu nie działał.
Już jestem umówiony z kumplem, który ma zakład z dorabianiem kluczy i m.in kodowaniem pilotów. Kwestia podjechania. Jakiś czas temu próbowałem go rozkodować zgodnie z manualem, ale poległem...
stary alfer - 26-03-2011, 15:48
Abdejt.
Dziś wyczyściłem felgi oraz spryskałem opony specyfikiem do konserwacji.
Jutro bądź w poniedziałek auto idzie do blacharza. Będzie robione skorodowane nadkole.
Po zabiegu zakładam czyste felgi z równie czystymi oponami
Muszę w końcu zrobić łącznik elastyczny, bo tylko o tym gadam
Rafal_Szczecin - 26-03-2011, 15:58
moze w koncu zrobimy jakas wieksza fotorelacje naszych galow
(Ty, Dominik, Lukasz, Ja )
stary alfer - 26-03-2011, 16:05
Rafal_Szczecin napisał/a: | moze w koncu zrobimy jakas wieksza fotorelacje naszych galow
(Ty, Dominik, Lukasz, Ja ) |
No rejczel
Jak tylko się obrobię to dam znać.
Myślałem o tym
wookash83 - 26-03-2011, 17:28
dokladnie Panowie musimy tylko wspolny termin - pewnie weekend i miejsce ustalic..i foty beda dobre [/b]
Maciek - 26-03-2011, 17:37
Rafal_Szczecin napisał/a: | moze w koncu zrobimy jakas wieksza fotorelacje naszych galow
(Ty, Dominik, Lukasz, Ja |
No ja się za często nie pojawiam ale może z wiosną to się na jakiś fotospot pojawię No tyko żebym wiedział. (jakieś PW mile widziane)
No i CoJOt się w międzyGalu może znaleźć chyba
Pozdro
|
|
|