To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - EA2W '99 - stary alfer

stary alfer - 05-02-2011, 10:48

Przegląd pokonany bez zastrzeżeń, OC zapłacone.

700 zł mniej w kieszeni, ale spokój na rok ;)

Bynajmniej w tej materii :P

Myślałem, że diagnosta sprawdza szczelność instalacji gazowej, a chłop sprawdzał jedynie numerki :roll:

robertdg - 05-02-2011, 11:18

stary alfer napisał/a:
Myślałem, że diagnosta sprawdza szczelność instalacji gazowej, a chłop sprawdzał jedynie numerki :roll:
Było go pociągnąć za krawat, ja bym ze stacji nie wyjechal, jakby nie sprawdził kazdego centymetra instalacji.
stary alfer - 05-02-2011, 11:32

robertdg napisał/a:
Było go pociągnąć za krawat

Musiał ściągnąć, nie miał podczas kontroli ;)

Ale masz rację, mogłem się upomnieć.

stary alfer - 16-02-2011, 11:25

Od dwóch dni (tylko rano i tylko w mroźne rano) nie działa mi centralny zamek po przekręceniu kluczyku w drzwiach kierowcy. Po przekręceniu w drzwiach pasażera działa bez zarzutu.
Po południu centralny działa (jest cieplej).

Gdzie "psiknąć", aby wyeliminować niewygodę?

W kwestii pilota to jest rozkodowany, więc używam kluczyka.

u157 - 13-03-2011, 23:31

Sam pilot się nie rozkodowuje, pada bateria. Po wymianie baterii powinno działać.
Anonymous - 13-03-2011, 23:56

a jak nie będzie działać to przyjedź wreszcie na spota ciepło już jest to naprawimy i wreszcie jakiś kombiwagon się pojawi bo tak samemu jak jestem to się śmieją się że ciężarne auto mam :axe: ;)
stary alfer - 15-03-2011, 17:58

Derpin napisał/a:
bo tak samemu jak jestem to się śmieją się że ciężarne auto mam

Pamiętaj Dominik, że Ty jedyny z tej bandy masz rozwojowe auto i jak najdzie potrzeba nie będziesz musiał zmieniać. Ponadto jak taki jeden chciał się przeprowadzić to kogo wołał? :P

Derpin napisał/a:
przyjedź wreszcie na spota

Jak będzie w sobotę to wpadnę na bank. O 20.00 w niedzielę to koszule prasuję :mrgreen:

stary alfer - 16-03-2011, 18:00

u157 napisał/a:
Po wymianie baterii powinno działać.

Nie działa ;) Sprawdzone od razu.

sebo199 - 16-03-2011, 19:12

Wybebesz i przeczyść styki papierkiem ściernym wodnym lub czymś delikatnym. Po zabiegu przemyj to benzyną ekstrakcyjną. Mi czasami też ni działał. Ostatni raz jak przestał działać to go rozebrałem pośliniłem palec i nim poprzecierałem styki. Działało po tym zabiegu.
stary alfer - 16-03-2011, 20:11

sebo199 napisał/a:
Wybebesz i przeczyść styki papierkiem ściernym wodnym lub czymś delikatnym. Po zabiegu przemyj to benzyną ekstrakcyjną. Mi czasami też ni działał. Ostatni raz jak przestał działać to go rozebrałem pośliniłem palec i nim poprzecierałem styki. Działało po tym zabiegu.

Spróbuje.

Aczkolwiek stawiam na to, że jednak będzie niezbędne ponowne kodowanie.

Jeśli dobrze pamiętam, WOWA, od którego kupiłem auto mówił, że jemu też od zakupu nie działał.

Już jestem umówiony z kumplem, który ma zakład z dorabianiem kluczy i m.in kodowaniem pilotów. Kwestia podjechania. Jakiś czas temu próbowałem go rozkodować zgodnie z manualem, ale poległem...

stary alfer - 26-03-2011, 15:48

Abdejt.

Dziś wyczyściłem felgi oraz spryskałem opony specyfikiem do konserwacji.

Jutro bądź w poniedziałek auto idzie do blacharza. Będzie robione skorodowane nadkole.

Po zabiegu zakładam czyste felgi z równie czystymi oponami :)

Muszę w końcu zrobić łącznik elastyczny, bo tylko o tym gadam :P

Rafal_Szczecin - 26-03-2011, 15:58

moze w koncu zrobimy jakas wieksza fotorelacje naszych galow

(Ty, Dominik, Lukasz, Ja )

stary alfer - 26-03-2011, 16:05

Rafal_Szczecin napisał/a:

(Ty, Dominik, Lukasz, Ja )

No rejczel :)

Jak tylko się obrobię to dam znać.

Myślałem o tym 8)

wookash83 - 26-03-2011, 17:28

dokladnie Panowie musimy tylko wspolny termin - pewnie weekend i miejsce ustalic..i foty beda dobre :D [/b]
Maciek - 26-03-2011, 17:37

Rafal_Szczecin napisał/a:

(Ty, Dominik, Lukasz, Ja

No ja się za często nie pojawiam ale może z wiosną to się na jakiś fotospot pojawię :-) No tyko żebym wiedział. (jakieś PW mile widziane) :mrgreen:
No i CoJOt się w międzyGalu może znaleźć chyba :-)
Pozdro :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: