To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2011 - ORGANIZATOR i MIEJSCE - POSZUKIWANIA!!!

krzypolo - 01-09-2010, 17:04

akbi napisał/a:
myślę, że wszelakie wyścigi autami nie wchodzą w grę ... Tor to jedna sprawa, do tego dochodzą ew zabezpieczenie medyczne - czyli już nie małe koszty.
W to miejsce lepsza byłaby szkoła bezpiecznej jazdy ...coś jak w Łodzi, z tym, że może bardziej by to rozbudować.

tor Poznań

Cytat:
BEZPIECZEŃSTWO – to kierowca o nim decyduje

Mamy coraz lepsze samochody z wieloma systemami elektronicznymi, ułatwiającymi jazdę i ograniczające w znacznym stopniu zagrożenie życia kierowcy
i pasażerów podczas kolizji. Lecz należy pamiętać, że nie ma żadnego systemu na nadmierną szybkość, zbytnią pewność siebie, czy nie sprawny i źle przygotowany do jazdy samochód.

Akademia Jazdy Automobilklubu Wielkopolski prowadzi na Torze „Poznań” kursy doskonalące jazdę, gdzie kierowcy zdobywają wiedzę, poprawiają umiejętności i co najważniejsze zwiększają swoją świadomość.

W czasie szkoleń kładziemy szczególny nacisk na korygowanie błędów wyniesionych z początkowego kursu nauki jazdy czy rutynowej jazdy codziennej. Kursy AJ mają w znacznym stopniu podnieść świadomość kierowcy, jego sprawność manualną, jak również oswoić się ze śliską nawierzchnią.

Terminy i szczegóły kursu ustalić można dzwoniąc pod numer
telefonu/fax (061) 814 35 11 oraz za pośrednictwem poczty elektronicznej: akademia@aw.poznan.pl

Droga sprawa indywidualnie a zbiorowo nie wiem

http://www.aw.poznan.pl/akademia/index.html

Wszyc - 01-09-2010, 17:15

Panowie mamy pare fajnych propozycji już ale może jak akbi powiedział wyluzujcie trochę kwestie miejsca a skupmy się na tym kto podejmie się organizacją :P
mlun - 01-09-2010, 17:30

Hmmm no patrzcie wydawało mi się że w Borkach zdecydowanie mniej tych miejsc było a przecież zapomniałem ze tam był ten hotel.
Ja ze swojej strony bardzo polecam ten ośrodek. Gorzej tylko właśnie z zaklepaniem terminu.

Aga - 01-09-2010, 18:58

koszmarek napisał/a:
Rafal_Szczecin napisał/a:
koniecznie niech bedzie przejazd przez miasto ! czyli najwieksza atrakcja zlotu .

niktórzy nie byli wpuszczani do L200 i na quady z powodu stanu, a co dopiero kolumna :roll: generalnie mnie to przerazało przed i na Zlocie i nadal przeraża.
Ale zawsze mogę poratować alkomatem(jak tatuś pożyczy) ;)

Koszmar - mieliśmy 2 profesjonalne alkomaty - mówiliśmy Ci o tym
ludzie przychodzili się do nas mierzyć :mrgreen:

koszmarek - 01-09-2010, 19:03

Aga napisał/a:
mówiliśmy Ci o tym

Aguś, dużo mówiłaś ;) nie mniej przydały się więc.. :)

Aga - 01-09-2010, 19:48

koszmarek napisał/a:
Aga napisał/a:
mówiliśmy Ci o tym

Aguś, dużo mówiłaś ;) nie mniej przydały się więc.. :)

oj przydały, przydały :mrgreen:
kilka osób uniknęło jazdy pod wpływem alkoholu, choć byli tacy pewni, że pod tym wpływem już nie są...

Juiceman - 01-09-2010, 20:06

Aga napisał/a:

Koszmar - mieliśmy 2 profesjonalne alkomaty - mówiliśmy Ci o tym
ludzie przychodzili się do nas mierzyć :mrgreen:

3 były, trzy były :P i powinny być zawsze w oznaczonych miejscach : ) :wink: :wink:

junior81 - 02-09-2010, 01:09

Marti napisał/a:
junior81 napisał/a:
Zauważyłem, że nie wiele osób przez zlot opuszczało ośrodek w Wilkasach czy Żywcu.

I tu się kolego mylisz, jako że miałem daleko na zlot pojechałem tam tydzień wcześniej i możesz mi wierzyć że zwiedziłem wszystko w okolicy (bunkry, bunkry, bunkry ;) , twierdze i piękne jeziora + spacery na grzyby), dopiero po południu grill i monopol. Z tego co widziałem to Częstochowiacy też przyjechali wcześniej i codziennie gdzieś śmigali. Jak część z nas będzie miała w 2011 roku równie daleko to na pewno zrobi sobie ze zlotu 2 urlop przez co miło by było żeby w okolicy "coś było" - choćby jezioro, lub/i boiska sportowe - cokolwiek co odciągnie na chwilę uczestników od monopolu ;p

Szkoda że nad Soliną nie ma odpowiedniego ośrodka żeby nas pomieścił - chyba że się mylę...

Może i sie mylę, ale ile było takich osób na zlocie, nie można się ustawiać pod małe grono ludzi.

cns80 - 02-09-2010, 07:56

Dziewiąta strona gadki o niczym. Ośrodków mamy pełno tylko organizatorów brak.
Czy to już tradycja ? :P

Aga - 02-09-2010, 10:56

cns80 napisał/a:
Dziewiąta strona gadki o niczym. Ośrodków mamy pełno tylko organizatorów brak.

dziwisz się?
kto ma ochotę organizować zlot, napracować się a potem czytać lub słuchać słów krytyki?
albo jeszcze gorzej - dowiedzieć się, że paru dupków obrabia d..... za plecami?
płatny organizator nie przejmowałby się krytyką - zebrałby kasę i gitara...

i tu znowu powrót do propozycji sprzed roku:
może rzeczywiście należałoby wynająć firmę organizującą spotkania
przedstawić swoje wymagania i czekać spokojnie na efekty?

nikt by się nie napracował, każdy by radośnie korzystał ze zlotu, nie trzeba by z wyrzutami sumienia oglądać zmęczonych koleżanek

no i słowa krytyki można by potem pisać bezkarnie - bo nie uraziłyby nikogo z naszych :twisted:

Anonymous - 02-09-2010, 11:25

Ja się zadeklarowałem, no ale Śląsk raczej odpada. ;)
londolut - 02-09-2010, 15:58

Aga napisał/a:
kto ma ochotę organizować zlot, napracować się a potem czytać lub słuchać słów krytyki?
albo jeszcze gorzej - dowiedzieć się, że paru dupków obrabia d..... za plecami?
Do nas też ludki mieli jakieś ale i ani Andrzej ani ja ani żaden inny organizer nie przejął się tym zbytnio. Po prostu olewka ciepłym moczem. Jeśli 90% ludzi jest zadowolona a 10% sapie to trzeba to mieć głęboko ;)

Zewnętrzny organizator to nie jest doby pomysł...

Aga - 02-09-2010, 18:33

zapytaj Martynę czy się nie przejęła...
koszmarek - 02-09-2010, 20:00

Aga napisał/a:

nie przejmuje się opiniami o zlocie. Przejęłam się opinią osoby, która mnie nie zna, o mnie.

vendetta - 02-09-2010, 20:04

koszmarek napisał/a:
Aga napisał/a:

nie przejmuje się opiniami o zlocie. Przejęłam się opinią osoby, która mnie nie zna, o mnie.

Martynka nie ma się czym przejmować bo było bardzo dobrze :)

A co do tematu, to nie lepiej najpierw wybrać lokalizację a potem organizatora? Tak chyba jest logiczniej, czy się mylę :D Na podstawie doświadczeń organizatorów (koszmarek mówiła) to ciężko dojeżdżać w drugi koniec Polski.