Outlander II GEN Techniczne - KOS
mitsu00 - 19-01-2011, 11:39
13zbyszek13 napisał/a: | Komandor napisał/a:
Mam zamiar zrobić to samo. Zakryłeś jakoś wnękę po fotelikach?
Ja ma idealnie dociętą sklejkę , jak będę przy autku to zrobię zdjęcie i wrzucę | Teź dokładnie dociąłem sklejkę na kształt oparcia ławeczki. Dodatkowo obiłem ja czarna tkaniną jak reszta bagażnika, żeby "wiochą nie leciało" po otwarciu.
joachim69 - 19-01-2011, 11:51
miał w tym teście 550 litrów
13zbyszek13 - 19-01-2011, 11:58
mitsu00 napisał/a: | Teź dokładnie dociąłem sklejkę na kształt oparcia ławeczki. Dodatkowo obiłem ja czarna tkaniną jak reszta bagażnika, żeby "wiochą nie leciało" po otwarciu. |
U mnie jest z takiej anty poślizgowej czarnej sklejki jak są podłogi busów wykładane a na wierzchu w całym bagażniku mam dociętą wykładzinę / tak było firmowo / .
Dokupiłem do tego wszystkiego rynnę bagażnikową z matą anty poślizgowa i jest git.
lexus - 19-01-2011, 12:02
A mnie by było szkoda wywalić ławeczkę ,mimo że schowek by się przydał ,ale nie churgocze i czasami jest nieoceniona
13zbyszek13 - 19-01-2011, 12:06
lexus napisał/a: | A mnie by było szkoda wywalić ławeczkę ,mimo że schowek by się przydał ,ale nie churgocze i czasami jest nieoceniona |
Moja leży od początku w garażu a schowek dostałem zrobiony firmowo od ASO przy zakładaniu kratki / więźniarka /.Musiałem go tylko delikatnie przerobić / otwieranie /.
mitsu00 - 19-01-2011, 12:12
13zbyszek13 napisał/a: | lexus napisał/a: | A mnie by było szkoda wywalić ławeczkę ,mimo że schowek by się przydał ,ale nie churgocze i czasami jest nieoceniona |
Moja leży od początku w garażu a schowek dostałem zrobiony firmowo od ASO przy zakładaniu kratki / więźniarka /.Musiałem go tylko delikatnie przerobić / otwieranie /. | Ja nie mam więźniarki ale wywaliłem ławeczkę bo nie mam z niej pożytku, a często siągam przyczepkę, lub ładuje bagaznik. Denerwował mnie siadajacy tył w tych przypadkach. Po wyjęciu tych 30kg "nadwagi" tył sie podniósł i nie siada juz tak bardzo.
13zbyszek13 - 19-01-2011, 12:16
mitsu00 napisał/a: | Po wyjęciu tych 30kg "nadwagi" tył sie podniósł i nie siada juz tak bardzo. |
Załóż sprężynki , będziesz zadowolony zupełnie inaczej sie prowadzi.
michu300 - 19-01-2011, 12:16
joachim69 napisał/a: | miał w tym teście 550 litrów |
Normalnie "się wziąłem" i zmierzyłem - przy drugim rzędzie siedzeń przesuniętym max do przodu (oparcia, jak wstępna pozycja po rozłożeniu 2 rzędu). Mierzyłem tak jakby pudła wkładane do bagażnika, uwzględniając nachylenie foteli + kilka małych pudełek po bokach, czyli na pewno nie uwzględniłem kilku litrów, do wysokości okien. Mam wersję z subwooferem, więc po lewej jest trochę mniej miejsca.
Wynik 688 litrów. Myślę, że po dodaniu tych niezmierzonych zakamarków wyszłoby coś ponad 700...
550 litrów to pewnie z fotelami 2 rzędu przesuniętymi do tyłu i bardziej pochylonymi.
13zbyszek13 - 19-01-2011, 12:20
michu300 napisał/a: | Normalnie "się wziąłem" i zmierzyłem - przy drugim rzędzie siedzeń przesuniętym max do przodu (oparcia, jak wstępna pozycja po rozłożeniu 2 rzędu). Mierzyłem tak jakby pudła wkładane do bagażnika, uwzględniając nachylenie foteli + kilka małych pudełek po bokach, czyli na pewno nie uwzględniłem kilku litrów, do wysokości okien. Mam wersję z subwooferem, więc po lewej jest trochę mniej miejsca.
Wynik 688 litrów. Myślę, że po dodaniu tych niezmierzonych zakamarków wyszłoby coś ponad 700...
550 litrów to pewnie z fotelami 2 rzędu przesuniętymi do tyłu i bardziej pochylonymi. |
Mierzył nie mierzył jest dosyć duży a do dachu bardzo duży czego nie uwidzisz w osobówce nawet kombi.
lexus - 19-01-2011, 12:28
michu300 napisał/a: | Wynik 688 litrów. Myślę, że po dodaniu tych niezmierzonych zakamarków wyszłoby coś ponad 700...
550 litrów to pewnie z fotelami 2 rzędu przesuniętymi do tyłu i bardziej pochylonym | też tak mi się zdawało
michu300 - 19-01-2011, 13:20
lexus napisał/a: | też tak mi się zdawało |
No właśnie, ale jest coś takiego, że optycznie ten bagażnik może nie robić wrażenia. Mój kolega jak zobaczył podczas prezentacji po zakupie, to powiedział "ale bagażnik malutki". Nie wiem na co on się wcześniej napatrzył, ale widocznie miał takie pierwsze wrażenie.
Komandor - 03-02-2011, 23:39
Rozłożyłem, obejrzałem (nikt normalny tam nie usiądzie) i w końcu wywaliłem tą nieszczęsną ławeczkę - 30 kg lżej. To doraźne rozwiaznie na utwardzenie tyłu (bez zakładania sprężyn). Przy demontażu proponuję odzielić ławeczkę od szyny mocującej do podłogi - łatwiejszy demontaż i brak rys na plastikach. Trzeba także zdemontować subwoofer aby wyjąć szynę.
Potem tak jak pisał mitsu00 - sklejka (obszyta tkaniną) na zawiasach pokryta oryginalną płyta paździeżową. Proponuję zaopatrzyć się w lakier w sprayu aby pokryć drobne rysy od demontażu...
Pozdro
|
|
|