To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - chcę kupić nowego Outlandera 2011 benzyna-proszę o rady

Muciek - 05-01-2011, 23:11

W porównaniu do Outka to nie wiem czy to jest zaskakująco niska cena. W tej cenie jest mnóstwo innych równie dobrych samochodów co ta Mazda.
Anonymous - 05-01-2011, 23:26

Muciek napisał/a:
W porównaniu do Outka to nie wiem czy to jest zaskakująco niska cena. W tej cenie jest mnóstwo innych równie dobrych samochodów co ta Mazda.

Nowych? Z silnikiem > 3L i > 250 KM? Jakich?

Mój Out 2,2 kosztował ok. 135 kzł. Mija 1,5 roku, a ja jestem zadowolony z zakupu, ale gdybym miał wtedy taką możliwość pewnie kupiłbym CX-9.

regon - 06-01-2011, 09:54

CX-9 nie wziąłem między innymi ze względu na kiepskie tylne fotele – nie wygodnie się siedzi, są za nisko umiejscowione (mam dziecko). Jest oczywiście ładna na zewnątrz i w środku ale co mnie zaskoczyło nie było tylnej rolety w bagażniku, fabrycznej nawigacji itp. (już wszystkich „-„ nie pamiętam).
Komandor - 06-01-2011, 13:00

Przymierzałem się do CX7 ale brak automatu i cena benzynki 98 skutecznie mnie przekonaly do O2. Ten typ jeździ na 95 ale przy spalaniu >15 ltr w mieście i tak ból głowy gwarantowany.
No i trzeba pamiętać, że to rocznik już ubiegły... Mimo wszystko fajna bryka za rozsądną kasę :shock:

Dario_W - 07-01-2011, 10:09

CX-7 - Bardzo fajne auto, fajnie się jeździ, ładnie wyposażone, fajne audio BOSE, mały bagażnik. Mamy w firmie Mazdę 6 od firmy, która nie jest dealerem polskiego przedstawicielstwa Mazdy w Polsce, a ściąga Mazdy z Niemiec. Jest więcej wersji niż w polskim przedstawicielstwie. W sierpniu chcieli za fajną wersję Mazdy CX7 140 000 zł. Gdyby obniżyli do 120 000 to wziąłbym Mazdę. Była poza moim budżetem, więc wybór padł na Miśka.
michu300 - 12-01-2011, 09:56

Mój sąsiad kupił sobie ostatnio Hyundaia IX35. Muszę przyznać, że bardzo fajne auto w wersji ze skórzaną tapicerką. W środku bardzo przyjemne i ani jednego czarnego elementu. Silnik 185KM diesel. Jeździ się bardzo przyjemnie, cicho, kopnięcie ma, bajery są, ale ciasno i bagażnik nieduży. Gdyby tak Outka zrobić w środku tak jak tego Hyundaia - samochód idealny.
Dario_W - 12-01-2011, 10:01

tak tak. iX35 ładnie się prezentował w bogatej wersji, ale jak ja szukałem, to powiedzieli, że może za 5-6 miesięcy będą dostępne z automatem... Nowa KIA Sportage zrobiona jest na bazie iX35, też ładny w środku... samo wykończenie jeszcze nie takie jak człowiek by oczekiwał, ale źle nie jest...
michu300 - 12-01-2011, 10:06

On też szukał z automatem, w końcu kupił manuala w Elblągu, ale w wersji max. Co ciekawe cena wyszła niższa niż ja dałem za mojego Outka :-)
Ja też się przyglądałem IX35, ale w bagażniku - malizna... Niestety nie można mieć wszystkiego - albo mało i ładnie, albo dużo i tak sobie, albo dużo, ładnie i drogo...

Dario_W - 12-01-2011, 10:29

no bagażnik mógłby być większy, fakt. ja za mojego dałem 115 000 2.4 CVT Intense+ a pamiętam, że ix35 z automatem w dieslu co prawda był droższy.
michu300 - 12-01-2011, 10:51

Mój ojciec rok wczesniej kupił Murano w mniej więcej tej cenie. Muszę przyznać, że silnik 3.5l, ale nie jest bardzo paliwożerny (jak na tę pojemność). Oczywiście przy spokojnej jeździe. Też dostał automat i wszystko. Samochód od roku stał w salonie, dlatego zeszli z ceny - gwarancja pełna 3 lata.
Muciek - 12-01-2011, 17:55

Logiczne, że ix35 będzie tańszy od Outka, bo to nie ta klasa samochodu, bynajmniej na wielkość więc nie widzę w tym nic dziwnego :) Tak samo jak Sportage.
-WALDOR- - 12-01-2011, 20:00

Muciek napisał/a:
Logiczne, że ix35 będzie tańszy od Outka, bo to nie ta klasa samochodu, bynajmniej na wielkość więc nie widzę w tym nic dziwnego :) Tak samo jak Sportage.

testowałem kiedyś ix35 tez... wnioski napisałem w tym wątku

http://forum.mitsumaniaki...t=58152&start=0

a co do dużych benzyniaków produkowanych na ameryke to jeep 4.7l chevy kosztuje 42 tys, dolarów..limited..nowy...

mitsu00 - 12-01-2011, 20:14

-WALDOR- napisał/a:
a co do dużych benzyniaków produkowanych na ameryke to jeep 4.7l chevy kosztuje 42 tys, dolarów..limited..nowy...
Oczywiście za oceanem. Chcąc go sprowadzić do PL dochodzi troche oplat :wink:
-WALDOR- - 12-01-2011, 20:39

mitsu00 napisał/a:
-WALDOR- napisał/a:
Oczywiście za oceanem. Chcąc go sprowadzić do PL dochodzi troche oplat :wink:

niestety...i to naprawdę sporo...inaczej taki murano..lexusy czy infinity by śmigały u nas całymi stadami...

mitsu00 - 12-01-2011, 20:49

-WALDOR- napisał/a:
niestety...i to naprawdę sporo...inaczej taki murano..lexusy czy infinity by śmigały u nas całymi stadami...
Rynek motoryzacyjny w USA rządzi sie swoimi prawami. Diler który np sprzeda nowe auto np BMW czy Mercedesa Europejczykowi bez stalego miejsca zamieszkania w USA może stracic autoryzacje na dana markę. Nie ma więc sensu ślepo patrzec i porównywac ceny aut w Stanach z europejskimi. Swego czasu w '94-'95r mieszkalem na stałe w stanach i tankując busa do pełna płaciłem około 20 papiera :finga: Galon (nicałe 4l) kosztował wtedu 1,35 USD. To była jazda.....