To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne od 2006r - CB w L200

Jacek L200 - 18-02-2008, 22:17

witam
montaż konsoli zajął mi ok 4h, łącznie z przeciągnięciem przewodu antenowego pod podsufitką. Rzeczywiście montaż w pojedynkę to niezła gimnastyka w szczególności, kiedy producent dostarcza za krótkie śruby mocujące tył konsoli.
Moja konsola jest ciemniejsza niż podsufitka.
Mam jeszcze jedną - zainteresowanych zapraszam na PW

pozdrawiam
Jacek

nigerus - 07-02-2009, 14:52

Witam wszystkich!

Coz ja tez borykalem sie z problemem konsoli do cb.
mam teraz cos takiego.
Konsola ta umozliwia montaz urzadzenia o rozmiarze 1DIN i dlugosci okolo 16-18cm.
Jest ona optapicerowana a co wazne nie tracimy schowka na okulary.
A w przyszlosci pozostaje nam jeszcze miejsce na zalozenie monitora podsufitowego.
Montaz bardzo prosty. Wszystko zakladamy w oryginalne punkty montazowe samochodu.
Ja mam zamontowane CB ale mozna tez zamontowac odtwarzacz DVD lub zwykle radio.
Co sadzicie o czyms takim?
[edit]

Hubeeert - 07-02-2009, 15:33

nigerus napisał/a:

1. Nie czytałeś Zasad Forum
2. Fajna sprawa.
3. Witaj na Forum.

Pozdrawiam

Anonymous - 07-02-2009, 17:59

nigerus napisał/a:

Fajna alternatywa dla outbacka. Pewnie cenowo też zachęcająca :mrgreen:

Z przodu zamontowana na mocowaniach fabrycznego oświetlenia. A z tyłu :?: Tam są jakieś punkty montażowe?

nigerus - 07-02-2009, 19:12

Nie trzeba nic wiercic. Wykorzystuje sie tylko punkty montazowe oswietlenia. Jest to w zupelnosci wystarczajace. No i zawsze mozna zdemontowac i przywrocic oswietlenie.
namotore - 08-02-2009, 19:51

wyglada w miare z daleka ale i tak tego pod blokiem na noc nie zostawisz w PL :?
timber - 29-03-2009, 13:03

a mówią że są zakłocenia w odbiorze Cb w eLce?Jak u Ciebie to wygląda??
Wrzuc focię jak wygląda te CB w konsoli:-)
jakublad napisał/a:
Niestety nie doczekałem się na przydatne informacje, ale podzielę się swoimi spostrzeżeniami, bo właśnie założyłem CB.

W serwisie, a dokładniej w dwóch, dowiedziałem się, że nie ma problemu z gwarancją i można radio założyć gdzie się chce, oczywiście w jakimś sensownym zakładzie. Wybrałem się więc do znanego mi sklepu i zakupiłem radio Harry II z ASC i antenę. Całość została zamontowana. Radio znalazło się po stronie pasażera (jest przykręcone do tunelu środkowego i trzyma się jak trzeba), kable idą pod wykładziną, tylnym lewym słupkiem, pod podsufitką, a następnie przez dziurę w dachu do anteny. Ta dziura w dachu trochę mnie smuciła, ale wszystko wygląda bardzo dobrze i mam nadzieję, że nie będzie ciekło.

Gdyby ktoś potrzebował zdjęcia - z czasem coś mogę wrzucić.

[ Dodano: 29-03-2009, 13:06 ]
Bardzo przydatna dla mnie informacja- podaj jednak więcej szczegółów gdzie tego otworu mam szukac??

SCezar napisał/a:
W Nowym L200 można wyjść kablem z kabiny przez otwór technologiczny w jej lewym tylnym rogu. Przewidziane prowadzenie kabli z przodu auta na tył lewymi progami zdejmując plastikowe nakładki w kabinie. Otwór technologiczny ma gumowy korek przez niego wyprowadza się przewody.

Pozdrawiam
Cezar

[ Dodano: 29-03-2009, 13:22 ]
nigerus napisał/a:
Witam wszystkich!

jak Ci ten Johhny odbiera w Elce? są zakłócenia jakieś?

Coz ja tez borykalem sie z problemem konsoli do cb.
mam teraz cos takiego.
Konsola ta umozliwia montaz urzadzenia o rozmiarze 1DIN i dlugosci okolo 16-18cm.
Jest ona optapicerowana a co wazne nie tracimy schowka na okulary.
A w przyszlosci pozostaje nam jeszcze miejsce na zalozenie monitora podsufitowego.
Montaz bardzo prosty. Wszystko zakladamy w oryginalne punkty montazowe samochodu.
Ja mam zamontowane CB ale mozna tez zamontowac odtwarzacz DVD lub zwykle radio.
[edit]

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

romero - 29-03-2009, 15:46

A ja mam tak pod podłokietnikiem (dorobionym) :

[ Dodano: 29-03-2009, 15:49 ]
A JOHNY II jest O.K.

nigerus - 29-03-2009, 19:30

u mnie radio dziala bez zaklocen. Fakt przy montazu dodalem filtr przeciwzakluceniowy.
Anonymous - 18-05-2009, 09:54

nigerus napisał/a:
u mnie radio dziala bez zaklocen. Fakt przy montazu dodalem filtr przeciwzakluceniowy.

U mnie na Harrym II ASC występują zakłócenia w odbiorze, wzrastające wraz z obrotami silnika. Harry II ma wbudowany filtr przeciwzakłóceniowy. Dodatkowego filtra nie mam.

griszaa - 11-06-2009, 20:07

Cześć koledzy dołączam sie do tematu ... chce założyć CB w mojej eLce 1997 gdzie proponujecie je założyć ? ( konsola srodkowa troche odpada bo mało miejsca jest na radyjko ... konsola środkowa - mam na myśli półeczkę pod popielnicą ) macie jakies inne pomysły
HugoOrmo - 11-06-2009, 22:35

...konsola dachowa tylko i wylacznie...
RAFUROS - 13-06-2009, 21:45

romero napisał/a:
A ja mam tak pod podłokietnikiem (dorobionym)

romero mam pytanie z innej beczki,gdzie dorabiałeś ten podłokietnik?

romero - 14-06-2009, 09:15

RAFUROS napisał/a:
romero napisał/a:
A ja mam tak pod podłokietnikiem (dorobionym)

romero mam pytanie z innej beczki,gdzie dorabiałeś ten podłokietnik?

Podłokietnik dostałem od sąsiada z jakiegoś trupa.Oddałem do tapicera i przykręciłem do oryginalnego.
Pozdrawiam.

RAFUROS - 14-06-2009, 10:38

To Ci się trafiło,szukam podłokietnika już jakiś czas i nic :(