Sigma/Diamante Ogólne - sigmowe OT
mmatulek - 31-07-2013, 14:54
Jeszcze rozważam wpadnięcie w tym roku. Ale zobaczymy. Teraz jestem nad morzem. Kwestia jak się będzie układać droga powrotna. Jak pójdzie szybko, to jedziemy do Was.
t0m3k - 01-08-2013, 10:34
no mnie jednak nie bedzie na zlocie i nie jest to z winy samochodu... niestety siła wyższa
mazda10000 - 05-12-2013, 21:27
Ostatnie kilka tygodni co kilka godzin przeglądam ogłoszenia Sigm na niemieckich stronach, ciekawe auta można ustrzelić, ale po obejrzeniu tej długo szukałem swoich oczu po podłodze
http://www.autoscout24.pl...0000&asrc=st|fs
angelos - 05-12-2013, 21:36
mazda10000 napisał/a: | Ostatnie kilka tygodni co kilka godzin przeglądam ogłoszenia Sigm na niemieckich stronach, ciekawe auta można ustrzelić, ale po obejrzeniu tej długo szukałem swoich oczu po podłodze
http://www.autoscout24.pl...0000&asrc=st|fs |
no , powiem ze po pierwszych 4 zdjęciach zastanawiałem się o co chodzi(wszystko wyglądało ok) ale ostatnie zdjęcie już nie pozostawiło żadnych wątpliwości. Ciekawe czy te felgi nie były droższe od całego samochodu
lukasz12 - 06-12-2013, 08:58
Ja bym tam oddał te felgi. Pasują do Sigmy jak siodło do krowy
GóR3K - 06-12-2013, 09:59
Ciekawy i ladny kolorek ma ta Sigma
lukasz12 - 06-12-2013, 10:03
Normalny kolor z palety kolorów sprzed liftingu Natomiast całkiem ładny - to fakt.
GóR3K - 27-02-2014, 19:50
Panowie nie wiem czy bylo ,ale tak pomyslalem ze kazdy moglby opisac swoja historiejak wszedl w posiadanie swojej sigmy i co go sklonilo do zakupu tak nietuzinkowego auto jakims jest Sigma i Diamante
wojtas - 27-02-2014, 20:14
W moim przypadku było banalnie, szukałem auta z klimatyzacją (główny warunek kupna sigmy). A skończyło się na maniakalnym hobby.
painkiller - 27-02-2014, 21:41
U mnie było prosto, zobaczyłem Sigmę gdzieś w 2000 roku na ulicy i pomyślałem, że to jedno z najładniejszych aut jakie widziałem i że kiedyś będę musiał sobie kupić. Parę lat później "wujek" handlujący samochodami w Niemczech chciał mi na siłę nagrać auto, wciskał różne ale powiedziałem na odczepnego że interesuje mnie Sigma. Miesiąc później dzwoni z informacją, że mogę wpadać po auto, 1700E na aukcji w banku.
P.S. Po trzynastu latach prowadzenia auta i po sześciu latach jazdy sigmą przyszedł czas na dzwona
marycjusz - 27-02-2014, 22:40
Sigmę już dawno chciałem kupić - najpierw miałem Galanta E56 USA i podobał mi się strasznie - wtedy myślałem, że to jest najładniejsze auto jakie widziałem , dopóki nie ujrzałem sigmy :) To było ok 5 lat temu, ale wtedy myślałem sobie- nie ma szans, za duży silnik, za duże spalanie, za drogie części itp.....potem wpadł w moje ręce drugi galant z silnikiem E54A 2,0 V6 i już sobie powiedziałem, ze od tej pory tylko V6tki mnie interesują ,ale Sigma ciągle w głowie siedziała Potem codziennie przez pół roku widywałem Sigmę pod moim blokiem co mnie strasznie irytowało bo mi się cholernie podobała (identyczna jak Twoja zielona GóR3K)i zacząłem dochodzić czyja to - okazało się że przyjeżdża nią do pracy koleżanka mojej żonki , więc w te pędy kazałem żonie wypytać o tę Sigmę wszystko co możliwe ale z najważniejszym pytaniem czy jest na sprzedaż i za ile - ale niestety Sigma była (i jest nadal) nie na sprzedaż Sigmy obserwowałem często sobie na allegro -ale zawsze były 600 km ode mnie itd, aż tu nagle pewnego dnia siedzę na allegro a tu srebrna sigma w Białymstoku ! A co najlepsze okazało się, że znałem tę Sigmę i właściciela z jednego spotu na którym byliśmy - dwa dni oględzin, dogadania i niechcący ją kupiłem - niechcący bo naprawdę dałem już sobie spokój z szukaniem Sigmy - nastawiałem się na kolejnego Galanta ale już 2,5 V6 z roczników 97-2003
Ale przejechałem się tą sigmą i i to było to jestem mega zadowolony
t0m3k - 28-02-2014, 10:03
Ja Sigmę kupiłem tez przez przypadek Miał być Galant E54A, ale nie było nigdzie nic sensownego. Kolega powiedział po jakimś czasie: " A może sobie Sigmę kupisz". Lekko go wyśmiałem... Po czym tydzień później byłem w szkole Sigmą
ps: Rdza w Galach E5x odstrasza i nawet sigma z trochą rdzy była niezła
szpala85 - 28-02-2014, 12:17
ja miałem kupić sigme jakies 5~6 lat temu ... jechałem do poznania zobaczyc dwa auta Gala e54a i sigmę ... po rozmowie telefonicznej z właścicielem sigmy (z resztą cholera wie kto to był bo nic o aucie nie wiedział ) zrezygnowałem i pojechałem po galanta którego mam do dzisiejszego dnia ... i tak myślałem o sigmie przez te lata raz chciałem kupować potem rezygnowałem .... aż trafiła się okazja w listopadzie chyba ... a że miałem pod ręką kasę to się nie zastanawiałem pojechałem i kupiłem w końcu dopiąłem swego i mam sigmę z takim wyposażeniem jak chciałem szkoda że troszku zrujnowana mechanicznie ale za to nie ma tyle rudej co gal e54a hehe
|
|
|