To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Nowy silnik DID MIVEC!!!!

mitsu00 - 09-05-2011, 19:57

Cytat:
Witam,
Przez ostatnie 2 tygodnie strzeliłem Miśkiem 4 kkm. Spalanie w Polsce - 5,5-6l, u faszystów 7,5 ale przy 140km/h. Zauważyłem, że komputer pokładowy trochę jakby zaniża średnie spalanie o 0,2 l - sprawdzałem przy tankowaniu do pełna. Osobiście wolał bym gdyby biegi były trochę dłuższe - zwłaszcza 1 i 2 - wtedy zabawy z biegami było by znacznie mniej.
Zaobserwowałem także dziwne zachowanie się intensywności podświetlenia deski rozdzielczej i zegarów - czy jest to w jakikolwiek sposób sprzężone z czujnikiem zmierzchu ??
Teraz prośba o pomoc. Jak zamykam auto to składają się lusterka. Czy można tak ustawić zamykanie żeby np na 1 click tylko zamykać a na 2 cliknięcia zamykać i składać lusterka ?
rezon - 09-05-2011, 20:05

Beduin napisał/a:
Zaobserwowałem także dziwne zachowanie się intensywności podświetlenia deski rozdzielczej i zegarów - czy jest to w jakikolwiek sposób sprzężone z czujnikiem zmierzchu ??
Teraz prośba o pomoc. Jak zamykam auto to składają się lusterka. Czy można tak ustawić zamykanie żeby np na 1 click tylko zamykać a na 2 cliknięcia zamykać i składać lusterka ?
jest sprzężone z czujnikiem zmierzchowym. Ustawia się małym przyciskiem na środku deski. lusterka - też się da - ja mam na trzecie, ale chyba tylko komputerem.
MetalMania - 09-05-2011, 20:28

Beduin napisał/a:
Czy można tak ustawić zamykanie żeby np na 1 click tylko zamykać a na 2 cliknięcia zamykać i składać lusterka ?

Z tego co mi wiadomo MY11 ma zmieniony system zamykania i ponoć tak się nie da... Lusterka składają się zawsze przy zamykaniu, chyba że mnie ASO w błąd wprowadziło :?

lexus - 09-05-2011, 23:26

Beduin napisał/a:
u faszystów 7,5 ale przy 140km/h.
[quote="Beduin"], Moj folksdeuch pali 7,80 przy 140 na autobamie :biggrin: ,no ale wtedy jest u SIEBIE anie tak jak wasze :finga: silniki
13zbyszek13 - 10-05-2011, 08:28

Cytat:
Czy można tak ustawić zamykanie żeby np na 1 click tylko zamykać a na 2 cliknięcia zamykać i składać lusterka ?

Raczej nie , może być tylko opcja zamykania ze złożeniem lusterek lub bez złożenia.

DJ Fazi - 10-05-2011, 12:56

Troszkę na temat składania lusterek jest również tu.
Beduin - 10-05-2011, 21:36

DJ Fazi napisał/a:

Dzięki za linki. Jednakże niewiele to dało. Konieczna jak widzę wizyta w ASO.

BTW Czy ktoś montował już światła LED do jazdy w dzień ? Interesuje mnie ile czasu na to potrzebują... ?

mitsu00 - 10-05-2011, 21:52

Beduin napisał/a:

BTW Czy ktoś montował już światła LED do jazdy w dzień ? Interesuje mnie ile czasu na to potrzebują... ?
Chłopie...... Funkcja Search załatwi ci sprawę. Było o tym do bólu. Zanim coś zapytasz sprawdź najpierw. Na wiele pytań samemu możesz znaleźć odpowiedź w historii wątków.
MetalMania - 10-05-2011, 21:54

Beduin napisał/a:
DJ Fazi napisał/a:

Ponieważ na samochód od zamówienia do odbioru czekałem jakieś 7 miesięcy, w prezencie od firmy mam dostać Led-y. Ale na nie też już miesiąc czekam, bo przybyć z Holandii nie mogą :-) Mają być w połowie maja, to Ci odpowiem, ile montaż zajmuje :lol:

mitsu00 - 10-05-2011, 22:02

MetalMania napisał/a:
Ponieważ na samochód od zamówienia do odbioru czekałem jakieś 7 miesięcy, w prezencie od firmy mam dostać Led-y. Ale na nie też już miesiąc czekam, bo przybyć z Holandii nie mogą Mają być w połowie maja, to Ci odpowiem, ile montaż zajmuje
Montaz LED-ów czy to ori do glonojada, czy np Philipsow to Plug'n Play.
Beduin - 10-05-2011, 22:38

mitsu00 napisał/a:
Montaz LED-ów czy to ori do glonojada, czy np Philipsow to Plug'n Play.

Czyli zasilanie jest już doprowadzone....
A co z konfiguracją sterownika - te światła mają się automatycznie wyłączać jak zapalę światła mijania...

mitsu00 - 11-05-2011, 00:05

Beduin napisał/a:
Czyli zasilanie jest już doprowadzone....
A co z konfiguracją sterownika - te światła mają się automatycznie wyłączać jak zapalę światła mijania...
i będą. Sygnal pobiera sie z postojówek. zasilanie bezposrednio z aku. Automat załcza i rozłącza w zależności czy to noc, deszcz czy dzień.
13zbyszek13 - 11-05-2011, 07:42

Beduin napisał/a:

Mój znajomy montuje miedzy innymi takie rzeczy jak LEDy - czas to około 2 H

borsak1 - 16-05-2011, 11:42

No panowie kolejna trasa warszawa - przemyśl 6.5. No ale droga powrotna już 5.9 zazwyczaj 100km/h. Po wjeździe na ekspresówkę średnia wypadła 6.2. Musze się nauczyć że w misiaku gaz się pieści a nie dociska nogą.Myślę że zejdę do 5.8 na stałe. Ogólnie wrażenia z jazdy bardzo pozytywne jestem zaskoczony elastycznością silnika 6-ka 80 na zegarze wciskam delikatnie gaz a tu nagle 120 bez żadnego mulenia pierdzenia etc. Jeśli ktoś ma wątpliwości przy zakupie co do tego silnika to zapraszam na jazdę próbną :D

A panowie czy to prawidłowe że po włączeniu zapłonu od razu zapalają mi się światła w 206 miałem coś podobnego ale tam się zapalały 0,2 sekundy po tym jak motor się już kręcił. troszkę to słabe rozwiązanie dajmy na to ze mamy słaby akumulator no autka raczej nie odpalimy.

Anonymous - 16-05-2011, 12:04

tylko pozazdrościć tego silnika. W niedziele miałem możliwość odbycia jazdy testowej takim miśkiem i powiem ze REWELACJA. Chodzi pięknie, cichutko, elastyczność wspaniała. Dodam że chyba coś pozmieniali ze skrzynia bo chodzi dużo lepiej niż w moim, dotyczy też sprzęgła. Co mi się nie podobało to kolor relingów:/ są czarne. Na desce pojawia się informacja kiedy zmienić bieg na wyższy lub niższy(ekonomiczna jazda). Co do świateł to tak już jest w trybie skandynawskim.