Małopolskie - Spotkanie małopolskich MM w Krakowie. - 29.05.2011 g.19.oo
Adaho_krak - 01-06-2011, 20:40
Co do miejsca polecam ulicę Kosynierów przy samej Mogilskiej, tam są dwie knajpy pod parasolami i miejsce na auta. Starsi spotobywalcy znają doskonale to miejsce. Jego zaleta jest to że wszyscy mają blisko i w sobotę nie ma wesel. Jest zadaszenie więc nawet jakby padało to nie ma problemu. Ważne żeby ktoś podjechał i zrobił rozpoznanie. Mi jakoś strasznie nie po drodze teraz.
mystek - 01-06-2011, 20:42
#Sveno - znam miejscówkę na Rydlówce. Tam raczej mało kto parkuje. Obok płynie strumyk i są schody do kościoła po drugiej stronie tego strumyka. Kawałek dalej jest jakiś lasek, a przyjazd od strony skrzyżowania na Widoku, tuż przy pętli tramwajowej pod mostkiem. Okolica raczej cicha, są tam jakieś firemki i domy. Budują się osiedla domków jednorodzinnych.
Marcin-Krak - 01-06-2011, 20:58
Adam kiedy ostatni raz byłeś przy Kosynierów
Może miałem pecha - ale ostatnio powiedzmy delikatnie nieciekawe towarzystwo tam widziałem
Jackall - 01-06-2011, 21:51
Troszkę późno ale szczerze dziękuję za miłe spotkanie i mam wielką nadzieję, że frekwencja ze spota na spot będzie coraz większa.
Propozycja Sveno jak na razie mi pasuje bo nie mam aż tak daleko idących planów więc na 95% się pojawię.
Gdybyśmy mieli ochotę na spota w innym miejscu ale praktycznie bez możliwości posiedzenia na ławkach to mogę zaproponować parking w miejscu gdzie dawniej był wjazd na most Lajkonik 2 przy ul. Zabłocie, ewentualnie inny parking przy ul. Zawiłej pomiędzy Żywiecką a Skośną.
Mystek możesz sprecyzować o które miejsce Ci chodzi? Ul. Rydlówka jest w okolicach ronda Matecznego..
sveno - 01-06-2011, 22:37
Jackall napisał/a: | Mystek możesz sprecyzować o które miejsce Ci chodzi? Ul. Rydlówka jest w okolicach ronda Matecznego.. | ul. Rydlówka tak, ale tu chodzi o dzielnicę/część Krakowa, która na googlemaps oznaczona jest jako Bronowice Małe mapę dojazdu zapodałem na poprzedniej stronie tego tematu. Jackall, dawaj zdjęcia!!! Jackall napisał/a: | Gdybyśmy mieli ochotę na spota w innym miejscu ale praktycznie bez możliwości posiedzenia na ławkach to mogę zaproponować parking w miejscu gdzie dawniej był wjazd na most Lajkonik 2 przy ul. Zabłocie, ewentualnie inny parking przy ul. Zawiłej pomiędzy Żywiecką a Skośną. | a ja sobie wyobrażałem tego spota inaczej, specjalnie zaproponowałem tamto miejsce przy ul. Tetmajera z myślą o jakimś grillowaniu a jak napisał mystek:
mystek napisał/a: | Tam raczej mało kto parkuje. Obok płynie strumyk |
mystek napisał/a: | Kawałek dalej jest jakiś lasek, |
mystek napisał/a: | Okolica raczej cicha, są tam jakieś firemki i domy. |
to miejsce chyba się nadaje, jutro się dowiem czy okoliczni mieszkańcy nie będą mieli nic przeciwko Chciałbym aby kolejny spot miał wymiar bardziej rodzinny, zabierzcie dzieci i żony, i fajnie będzie pogadać przy grilowanej karkówce i piwku (trzeba zabrać ze sobą, chociaż na upartego Lewiatan jest w odległości 1km)
[ Dodano: 01-06-2011, 22:45 ]
swoją drogą mystek, nieźle na modziłeś z tym opisem jak ktoś nie zna Krakowa i szuka na mapie to ul.Rydlówka jest miedzy Kapelanką a Wadowicką, a ul Widok przy Alei Pokoju także ładny rozrzut (z kolei os. Widok jest przy ul. Zarzecze i Na Błonie), sprecyzujmy czy chodzi Ci o to samo miejsce co mi?
Mr V - 01-06-2011, 23:52
Olśniło mnie ! Mogilska 86, postawili tam pizzerię o nazwie Da Marco - http://www.damarco.pl/
co najlepsze obok mają potwórko z grilem (widać w galerii na stronie)
mam tam 3 minuty z buta więc mogę podejść i się zapytać, czy przyjmą od czasu do czasu mitsumaniaków.
Jackall - 02-06-2011, 01:01
Wrzucam kilka zdjęć na których widać jakiego modelu Mitsu było najwięcej i który szczególnie przypadł mi do gustu
Wybaczcie, że tak mało fotek ale o zmroku bez statywu ciężko zrobić ostre zdjęcia.
Następnym razem proponuję sesje robić na początku spota a nie pod koniec
Proszę o szczególne wybaczenie Fargo gdyż nie posiadam na tyle umiejętności i czasu żeby przerobić Lancera na Galanta
wojzi - 02-06-2011, 01:26
Mystkowi chodzi na pewno o to samo co Sveno. Rydlówka to nie ulica tylko domek gdzie miało miejsce Lucjana Rydla - to z "Wesela" Wyspiańskiego. Okolica spokojna, blisko plac zabaw. Lewiatan jest na moim osiedlu .
Ja optuje za tym miejscem, bo mogę przyjść na nogach - Misiem nie przyjadę, a co. Był za brzydki żeby znaleźć się na zdjęciach to go nie będziecie więcej oglądać .
A tak poważnie to kłopot faktycznie może być z pogodą, bo jak będzie padać to odbytnica.
Może by tak trochę w bok na ulicy ks. Machaja - jest pizzernia i mnóstwo miejsca gdzie można zaparkować. Niezależnie od pogody pizze można zjeść
Jackall - 02-06-2011, 01:48
Macie racje, że prawdopodobnie była mowa o dworku Rydla, opis okolicy nie pasował mi do Matecznego jednak Mystek nie opisał dokładnie o co mu chodziło a że ta ulica jest w mojej okolicy to od razu mi się skojarzyła.
Wojzi nie obrażaj się, Cari nie była za brzydka żeby znaleźć się na zdjęciach tylko była zaparkowana w nie odpowiednim miejscu obiecuje że następnym razem zrobię jej specjalną sesję
wojzi - 02-06-2011, 02:02
No myślę - bo przy tych waszych Galach czułem się jak ubogie dziecko stróża.
No nic to jak sesja to wynajmę jakąś laskę i wypucuję - auto - a co niech żona trochę się zrobi zazdrosna
mystek - 02-06-2011, 07:12
Tak więc już precyzuję - Rydlówka, to popularna nazwa właśnie byłego domu weselnego Lucjana Rydla z książki "Wesele" i znajduje się ona zaraz obok tego parkingu, o którym pisze Sveno . Także "Rydlówka" na ul. Tetmajera oczywiście zresztą napisałęm, ze dojazd jest od skrzyżowania na Widoku .
#Wojzi - najlepsza pizzeria w mieście!! Wierzcie mi na słowo!! Pizzeria Etna przy ul. Księdza Machaja, obok Lewiatana. Pizza tania nie jest (ceny takie średnio-wysokie, ale mam zniżkę 10% w przypadku dowozu i 20% na miejscu), ale zamówcie sobie jakąś 50-tkę (średnica 50cm) w obojętnie której pizzeri, a później zamówcie sobie w Etnie - wielkość i smak nieporównywalne!!
Parking pomieściłby miśki, natomiast sama pizzeria nie jest duża i tutaj mógłby pojawić się problem.
Ja_good może to potwierdzić. Kiedyś spędzaliśmy sylwestra razem i była właśnie pizza z Etny, wczesniej znał ją tylko z moich opowiadań, ale przekonał się na własnym podniebieniu, że jest niesamowita ta pizza . Etna to nie sieciówka, jak jakieś Da Grasso itp i to właśnie czyni ją number one
Swoją drogą Wojzi, widzę, że niedaleko przebywamy od siebie ja co prawda z Huty, ale często można mnie spotkać na Zarzeczu
PS: tej zimy otwarła się świetna restauracja góralska w drodze na kryspinów. Nie pamiętam teraz nazwy, musiałbym zapytać kumpla, ale byliśmy tam raz i generalnie cała restauracja jest ogromna, 2 piętrowa, cała zbudowana z drewna. Kelnerki chodzą w strojach góralskich, a po całej gospodzie chadza sobie biały labrador z jakiejś grupy ratunkowej. Do każdego zamówionego dania dają na przystawkę kromki chleba i świeżutki smalec.
Generalnie porcje nie są jakieś ogromne, ale bardzo tłuste, iście góralskie i można sobie naprawdę pojeść. Ceny średnio-wysokie. To też mogłoby być ciekawe miejsce na spota
Niedaleko tej gospody jest świetne miejsce na foty grupowe
sieegurd - 02-06-2011, 07:25
wojzi napisał/a: | No myślę - bo przy tych waszych Galach czułem się jak ubogie dziecko stróża. |
Nie przesadzaj Popatrz na mojego Lancelota w tym doborowym towarzystwie A prosiłem Cię Krzysiek nie fotkuj mi zderzaka
[ Dodano: 02-06-2011, 07:34 ]
sveno napisał/a: | Chciałbym aby kolejny spot miał wymiar bardziej rodzinny, zabierzcie dzieci i żony, i fajnie będzie pogadać przy grilowanej karkówce i piwku (trzeba zabrać ze sobą, chociaż na upartego Lewiatan jest w odległości 1km) |
Jak już pisałem, żeby wziąć dzieci, to trzeba wcześniej się spotkać niżo 19tej A gadałem wczoraj z żoną, to stwierdziła, że 18 czerwiec na spota może być jak najbardziej i czy ją zabiorę Na to ja, że wtedy ma imieniny, a ona, że woli je spędzić ze mną, naszą córką i Wami
Jeśli więc będziemy się widzieć 18 czerwca, to szykować prezenty
Marcin-Krak - 02-06-2011, 08:46
mystek napisał/a: | tej zimy otwarła się świetna restauracja góralska w drodze na kryspinów. |
Skansen Smaków.
Powodzenia w sobotę przy ładnej pogodzie
Na każdym osiedlu można znaleźć osiedlową dobrą pizzerię
Proponuję zebrać miejsca w całość i może jakaś ankieta.
Bo termin jak rozumiem, już jest
sveno - 02-06-2011, 11:45
kurcze Mr V, przy Twojej miejscówie moja wymięka, dowiedz się co i jak, i czy można zaklepać tam stoliki i parking choć podejrzewam, że w sobotę może być tłoczno
Tomek - 02-06-2011, 13:28
Marcin-Krak napisał/a: | mystek napisał/a: | tej zimy otwarła się świetna restauracja góralska w drodze na kryspinów. |
Skansen Smaków.
Powodzenia w sobotę przy ładnej pogodzie
|
Skansen smaków nie jest zdaje się nowy, a przeniesiony tylko ze 2 ulice dalej z poprzedniej lokacji. Otwarty przed październikiem to na pewno.
Klimat mają przedni, pies fajny.
Ale jedzenie kiepskie, fatalne bym powiedział.
Byłem 2 razy i więcej nie pójde z własnej woli.
|
|
|