To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Mi¶ki - Sportowa Elegancja

fj_mike - 26-10-2011, 12:01

Torp12 napisał/a:
Poza tym u mnie od czyszczenia,malowania i regeneracji zaciskow ktore robilem w sierpniu uplynelo kolo 2 tys kilometrow wiec to troche dzwiny objaw. No ale nic, jutro sie wyjasnij najprawdopodobniej co sie tam dzieje.

Miałem identyczn± sytuację. Mój wręcz w międzyczasie (pomiędzy regeneracj± a pierwszym za¶wieceniem się kontrolki) przeszedł przegl±d techniczny :| .

Torp12 - 27-10-2011, 18:16

No dobra. Dzisiaj zacisk poszedł na stół operacyjny. Najprawdopodobniej winny przecieku był mały wżerek na tłoczku. Ponieważ dostanie tłoczka jest tylko na zamówienie to póki co tłoczek wypolerowany jak się dało, nowy zestaw naprawczy i zobaczymy. Jakby co mam wymiary tłoczka to poszukam co jest dostępne, bo w ASO ponad stówke za ten tłoczek ;)
fj_mike - 27-10-2011, 18:43

Torp12, a pytałe¶ w all-parts? Ja tam wła¶nie dostałem fi43 bez problemu.
Torp12 - 27-10-2011, 18:45

Hmmm, ano nie pytałem... Zapomnialem o all partsie i japaneze. Bedzie cieklo bedziemy zamawiac:)

P.S Ile dales za swoj tloczek?

fj_mike - 27-10-2011, 20:20

Torp12 napisał/a:
P.S Ile dales za swoj tloczek?

40 parę złotych. Mateusz z all-parts miał jakie¶ hiszpańskie zamienniki.
Wymiary tłoczka takie same jak oryginału.

Torp12 - 04-11-2011, 11:06

Walka z hamulcami trwa dalej.... Wyciek poki co opanowany, ale pozostał problem z pomp±. Pożadne odpowietrzanie nie usuneło problemu, także zamawiam pompe hamulcowa i mam nadzieje ze to zalatwi sprawe.
Do tego jeszcze zaczol piszczec chyba plyn w przewodach co doprowadza mnie do obledu:) Myslalem ze to klocki piszcza ale dzwiek jest nieco inny a do tego pojawia sie nawet jak auto stoi a dusze hamulec... Nie ogarniam juz oco tu chodzi. Mam nadzieje ze nowa pompa i dobry plyn zalatwia wszystkie problemy.

Hugo - 04-11-2011, 18:51

Torp12 napisał/a:
Do tego jeszcze zaczol piszczec chyba plyn w przewodach
:mrgreen: Że co?
deejay - 04-11-2011, 22:08

Torp12 napisał/a:
także zamawiam pompe hamulcowa i mam nadzieje ze to zalatwi sprawe.

Tak kupować w ciemno to bym nie ryzykował z now± pomp± , sa specjalne manometry do pomiaru cisnienia w układzie hamulcowym , kazdy dobry warsztat wyspecjalizowany w układach hamulcowych oferuje takie usługi , wiec ja osobiscie bym jeszcze sie upewnił :wink:

Torp12 - 05-11-2011, 16:21

Cytat:
Tak kupować w ciemno to bym nie ryzykował z now± pomp± , sa specjalne manometry do pomiaru cisnienia w układzie hamulcowym , kazdy dobry warsztat wyspecjalizowany w układach hamulcowych oferuje takie usługi , wiec ja osobiscie bym jeszcze sie upewnił :wink:

Deejay ale kazda taka wizyta w warsztacie to strata czasu i pieniedzy niestety. Dlatego kupno nowej pompy za 240 zl chyba bylo najlepszym rozwiazaniem. Bo to musi byc pompa bo przeciez odpowietrzalem juz milion razy i to nie pomoglo...
Mozna by sie bawic w zestaw naprawczy, albo uzywke to nie wiadomo na jak dlugo by zalatwilo sprawe...

Torp12 - 10-11-2011, 20:17

Wymienilem dzisiaj pompe i jest jedna wielka kicha... Hamulcow prawie nie ma... Odpowietrzalem chyba z godzine, przepuszczajac ze 3 litry plynu.... To koniec, w sobote do najblizszego warsztatu sie musze doturlac i go zostawic:/
k@rol - 10-11-2011, 21:19

Fajny Gal ten kolor strasznie mi się podoba no i widzę "znajome" paski wzdłóż auta :) no i komora silnika wygl±da bajecznie :roll:
deejay - 10-11-2011, 21:48

Torp12 napisał/a:
Wymienilem dzisiaj pompe i jest jedna wielka kicha... Hamulcow prawie nie ma... Odpowietrzalem chyba z godzine, przepuszczajac ze 3 litry plynu.... To koniec, w sobote do najblizszego warsztatu sie musze doturlac i go zostawic:/

Mówiłem ze to nie pompa :wink:

Torp12 - 10-11-2011, 22:02

deejay napisał/a:

Mówiłem ze to nie pompa :wink:

Nie pompa, nie odpowietrzanie, w to takim razie CO?:]

deejay - 10-11-2011, 22:27

Torp12 napisał/a:
Nie pompa, nie odpowietrzanie, w to takim razie CO?:]

bez auta nic ci nie poradzę na ten problem , bede w Wawie od Poniedziałku to moze jak znajde czas to cos zdziałamy :wink:

Torp12 - 11-11-2011, 20:28

No dobra po ponad 3 godzinnych próbach, testach i innych roznych cudowaniach udalo sie nam z Piworem znalezc prawdopodobna przyczyne. Otóż uf felerny tłoczek chyba po tym wypolerowaniu nie zaszczelnia na uszczelniaczu i jakos sie tam powietrze dostaje. Ciekawe ze plyn nie wycieka... Skad diagnoza? Bo zacisnieciu przewodu przed tym zaciskiem pedal jest twardy jak powinien:]
Jutro mam nadzieje ze dostane szybko ten tloczek, zestaw naprawczy i oby sie problem skonczyl:]