Nasze Miśki - Opowieści Złomka E32A
robertdg - 01-07-2012, 11:20
W podzięce to wypadałoby mu zasponsorować jakies SPA
_Slawek_ - 09-07-2012, 19:47
robertdg napisał/a: | W podzięce to wypadałoby mu zasponsorować jakies SPA |
E tam, takie porządne spa to by dla niego oznaczało szpachlowanie i malowanie całości, czyli wielokrotnie przekroczyło by jego obecną wartość...
A tak niestety od tygodni ma codziennie za darmochę peeling (kurz, piach, glina i co się z budowy nawinie)
Pal licho to co z zewnątrz jest na miśkach, o wiele gorzej wygląda w każdym komora silnika W każdą szparę ten syf włazi...
...z kolegami z podwórka
fj_mike - 09-07-2012, 22:35
_Slawek_ napisał/a: | ...z kolegami z podwórka |
Jak by z nimi zadarł to by był złom a nie Złomek
tomasek - 09-07-2012, 22:56
Fajną obstawę ma Złomek
Krzyzak - 09-07-2012, 23:56
fj_mike napisał/a: | Jak by z nimi zadarł | bez przesady - to ochroniarze, dbają o swojego pana
Drzemacz - 10-08-2012, 23:32
Jak na swoje lata dobrze sie trzyma, Bolid nie do zdarcia i tyle,
Też mam takiego E32 i jestem w trakcie składania po blacharce i lakierowaniu,
Jak dobrze pojdzie to w niedziele wkoncu juz wyjedzie po dwóch miesiącach mojej pracy,
Prawda jest taka czym nowsze auto tym gorsze i słabiej zabezpieczone.
Przecież o to chodzi producentom aut zeby szybko się zużywały i kupowac coraz to bardziej awaryjne nowe szroty w których nic nie bedziesz sam mógł nic zrobić.
I nie dam sobie wmówić że jest inaczej bo pracuje w serwisie i mam na codzień doczynienia
z dużo młodszymi szrotami niż ten galant.
Ten galant to igiełka w porównaniu z niektórymi o połowe młodszymi autami.
_Slawek_ - 11-08-2012, 22:42
Drzemacz napisał/a: | Ten galant to igiełka w porównaniu z niektórymi o połowe młodszymi autami. |
To prawda, nasz wygląda jak wygląda ale wsiada się i jedzie Nie dość, że bez problemów to jeszcze z niesamowitą frajdą Aczkolwiek ostatnio gdy rano temperatura spadała w okolice 15st > 0 to obroty na gazie zaczęły trochę świrować. Z drugiej strony lpg to nie jest jego naturalne środowisko i po 100kkm na takim paliwie ma prawo pogrymasić
Wiem jedno, moim marzeniem nie jest mieć w przyszłości legnuma, evo czy 3000gt. Chciałbym takiego złomka tylko bez tak bogatej przeszłości stłuczkowej i z mocniejszym silnikiem oraz lepszym wyposażeniem (a nie GLI). A najlepiej jeszcze 4x4 Wtedy te wszystkie obecne wynalazki mogą się schować...
deejay - 11-08-2012, 22:49
_Slawek_ napisał/a: | Wiem jedno, moim marzeniem nie jest mieć w przyszłości legnuma, evo czy 3000gt. Chciałbym takiego złomka tylko bez tak bogatej przeszłości stłuczkowej i z mocniejszym silnikiem oraz lepszym wyposażeniem (a nie GLI). A najlepiej jeszcze 4x4 Wtedy te wszystkie obecne wynalazki mogą się schować... |
Dokładnie
_Slawek_ - 01-12-2012, 12:07
Stało się.
Złomek był już przygotowywany do swojej ostatniej drogi...
...na stację demontażu...
...gdy znalazło się wybawienie
Zamiast na żyletki poszedł w dobre ręce do jednego z MM Pro Dzięki temu wiemy, że nowy właściciel w pełni sobie poradzi z wszelkimi niedomagami złomka, a sam misiek odzyska dawny blask i formę
W związku z powyższym dziękuję wszystkim za uwagę i wsparcie, a na ten temat można już założyć kłódkę. Złomek powróci za kilka tygodni już w nowym temacie
Drzemacz - 01-12-2012, 16:10
"e="_Slawek_"]Stało się.
Złomek był już przygotowywany do swojej ostatniej drogi...
...na stację demontażu...
...gdy znalazło się wybawienie [/quote]
I bardzo dobrze że ktos go uchronił przed kasacją,
napewno jeszcze długo posłuży "
Seichan - 01-12-2012, 21:01
Niech się dobrze sprawuje
U nas dobrze służył. Miał wprawdzie kilka wpadek, ale i tak będziemy go zawsze wspominać z sentymentem
Marcin-Krak - 03-12-2012, 01:16
Z pierwszym autem, to jak z pierwszą miłością
Zadowolenia dla nowego właściciela.
Anonymous - 03-12-2012, 18:42
Otóż przyszedł czas na CD... i powoli następuje tutaj: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=76987
Pozdrawiam
_Slawek_ - 04-04-2013, 09:18
Właśnie się dowiedziałem, że wbrew szumnym zapowiedziom odnośnie reinkarnacji Złomka...
...został oddany za wschodnią granicę.
Bo podobno zaczął się już łamać...
Także teraz temat już definitywnie do zamknięcia.
Krzyzak - 04-04-2013, 10:18
odprawić mszę żałobną i tyle...
chociaż nie jest przesądzone, że na wschodzie pójdzie na złom
|
|
|