To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Nadszedl czas na GALANTA!!!

wicek - 25-07-2011, 19:41

Cytat:
Te śmieszne światełka to do jazdy dziennej, czemu je wywaliłeś?

Nie świeciły i nie wiedziałem jak je włączyć... Ale jak odłączyłem to podłączyłem na krótko i świeciły co 3-4 wiedz dobrze ze wymontowałem bo w ogóle by to ładnie nie wyglądało...

wicek - 16-12-2011, 21:25

Witam ponownie. Musze się z wami skonsultować z 3 sprawami...
1- na zimnym silniku słychać coś typu "tłoki" jak pracują, na ciepłym to tak od 70km/h ale tylko na biegu i dodając gaz. Czy to wina złego oleju, czy to coś z silnikiem.....?
2- przy skręcie w prawo i podczas jazdy prostu coś buczy... możliwe ze to łożysko, teraz pytanie jeżeli to łożysko to wymieniamy po 2 stronach? Jakie to koszta?
3- ostatnio bylem w trasie miałem bardzo przeciążone auto.. a na tych naszych polskich drogach zahaczyłem z 3razy o podłoże... od tamtej pory stuka mi coś z tylu po prawej stronie i ściąga mi w prawo na nierównościach, co to możne być?

U mechanika będę dopiero po świętach i nie wiem czy mogę jeździć czy nie bardzo...

PS: olej był dolewany po kupnie jakiś uniwersalny... mobil prawdopodobnie.

Hugo - 16-12-2011, 23:46

wicek napisał/a:
przy skręcie w prawo i podczas jazdy prostu coś buczy... możliwe ze to łożysko
Raczej tak, w dodatku najprawdopodobniej lewe przednie.
wicek napisał/a:
teraz pytanie jeżeli to łożysko to wymieniamy po 2 stronach?
Tylko uszkodzone.
wicek napisał/a:
Jakie to koszta?
Zależy, ceny od 80-300 zł za samo łożysko+robocizna (przeważnie jest "lekki" hardcor z demontażem i wymianą).
wicek napisał/a:
ostatnio bylem w trasie miałem bardzo przeciążone auto.. a na tych naszych polskich drogach zahaczyłem z 3razy o podłoże... od tamtej pory stuka mi coś z tylu po prawej stronie i ściąga mi w prawo na nierównościach, co to możne być?
Dziwne, sprawdź czy nie pękł łącznik stabilizatora np.

P.S. Teraz dopiero obejrzałem fotki Twojego auta no i gdzieś Ty tam wjechał? Niech by Cię administracja szkoły dorwała. W Kalsku skończyłem studia na kierunku "Kształtowanie terenów zieleni". Wspaniała uczelnia, kiedy to było... co za czasy...

wicek - 17-12-2011, 01:38

Cytat:
Dziwne, sprawdź czy nie pękł łącznik stabilizatora np.
Dzięki jutro sprawdzę

Cytat:
P.S. Teraz dopiero obejrzałem fotki Twojego auta no i gdzieś Ty tam wjechał? Niech by Cię administracja szkoły dorwała. W Kalsku skończyłem studia na kierunku "Kształtowanie terenów zieleni". Wspaniała uczelnia, kiedy to było... co za czasy...
Spoko mieszkam w Kalsku to się nie balem ;D nom uczelnia super ;)
Hugo - 17-12-2011, 10:41

wicek napisał/a:
Spoko mieszkam w Kalsku to się nie balem ;D nom uczelnia super
Nie wiem czy nawet nie widziałem Twojego Gala kiedyś przejeżdżając przez Sulechów albo Kalsk.
wicek - 17-12-2011, 15:30

Cytat:
Nie wiem czy nawet nie widziałem Twojego Gala kiedyś przejeżdżając przez Sulechów albo Kalsk.

Wszystko możliwe, ja twojego miska niestety nie widziadłem bo na pewno bym pamiętał takiego pięknego GalantA ;)

wicek - 15-01-2012, 17:14

Odwiedziłem wczoraj stacje diagnostyczna i okazało się ze prawy tylni amortyzator w ogóle nie działa (dlatego tak znosiło na dziurach), oraz brak prawego tylnego hamulca. Teraz pytanie czy należny wymienić komplet amorków czy tylko ten popsuty?
Niepokoi mnie jeszcze dziwny szum z silnika narastający z obrotami... Znajomy mechanik powiedział ze to wyje łożysko alternatora nie mam się czym przejmować ale żeby nie zwlekać z wymiana zęby nie było problemu... Mieliście możne podobne problemy?

sveno - 15-01-2012, 17:26

wicek napisał/a:
Teraz pytanie czy należny wymienić komplet amorków czy tylko ten popsuty?
zawsze parami się wymienia , poza tym nikt Ci jednego nie sprzeda, chyba że bez gwarancji :)
wicek - 15-01-2012, 17:39

Cytat:
poza tym nikt Ci jednego nie sprzeda

Nawet nie wiedziałem ze tylko parami ;) ale wydaje mi się ze w necie widziałem ceny za 1szt...

sveno - 15-01-2012, 18:00

wicek napisał/a:
ale wydaje mi się ze w necie widziałem ceny za 1szt...
dobrze Ci się wydaje :) taki chłyt matertindody :) zadzwoń do sprzedawcy i zapytaj czy sprzeda 1szt a jak tak to ile daje gwarancji :)
co do wymiany parami to jest tak samo np z hamulcami lub oponami, nie wolno wymienić tylko jednej strony.

wicek - 15-01-2012, 18:07

sveno wymieniałeś u siebie amorki? jak tak to na jakie? ;]
sveno - 15-01-2012, 18:14

z tyłu tak, założyłem Monroe Reflex czy jakoś tak.
wicek - 15-01-2012, 18:16

Zadowolono jesteś z nich?
m6riano - 15-01-2012, 18:34

wicek napisał/a:
Znajomy mechanik powiedział ze to wyje łożysko alternatora

A nie łożysko wałka sprzęgłowego?
masz manual czy automat?

wicek - 15-01-2012, 18:35

Manual.