To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Zaczynamy od zera - Mitsubishi Colt CA4A

mkm - 18-06-2012, 21:30

Kurcze, ja faktycznie nie mam pojęcia o samochodach, mieszkam w dziurze zabitej dechami, a Colta jako swoje pierwsze auto mam od wczoraj.
W ogóle to się wczoraj urodziłem.
Wybaczcie te hity jakie napisałem.
Do pięt wam tunikowcy nie dorastam.
Pracujcie dalej przy swoich superhiper projektach przy pomocy kilku części wytarganych ze szrotu.
Przy trzepaku zapewne zrobią furorę.
Ja tymczasem skupię się na przyciemnianiu szybek - choć i to zapewne zrobilibyście o wiele lepiej...
Wybaczcie jeszcze raz mistrzowie.
Gdzie się chowaliście, że jeszcze świat o Was nie słyszał?
rapart, słuchaj profesora Rosomaka - zna się na tuniku jak mało kto, a i niejeden projekt z jego stajni wyjechał.
Pozdrawiam.

rapart - 18-06-2012, 22:36

mkm napisał/a:
Jak wleci inny przepływomierz Twój komputer będzie wiedział, że coś się zmieniło :wink:

Skończ Waś, wstydu oszczędź, naprawdę.... Mnie się już naprawdę nie chcę na to odpisywać, bez sensu ;)
rosomak1983 napisał/a:
ja bym sie jedynie obawiał jak wpłyna na mape odczyty z czujnika połozenia przepustnicy w koncu przy mniejszym procencie otwarcia dostanie sie wiecej powietrza. No ale moze przepływka i sonda to ogarna...

Tzn. tak było od razu, bez regulacji. Najpierw miał odrobinę za wysokie obroty, potem za niskie, ale regulacja TPS i samej śruby przepustnicy to zniwelowała. Chociaż muszę do tego wrócić jutro, bo rozgrzany ma jeszcze odrobinę za wysokie obroty.
rosomak1983 napisał/a:
I pytanie reakcja na gaz sie poprawiła ???

Poprawiła się, zdecydowanie. Chociaż największa różnica jest w samym dźwięku :P Zaraz wrzucę filmik. Ten kompletny dolot nie gra jeszcze dobrze, ponieważ nie mam wydechu skończonego - wtedy powinno to zgrać się w całość. Na razie sonda (zwłaszcza ona, na logikę biorąc), przepływomierz i TPS spokojnie dają radę, to przecież minimalna zmiana. Ja jestem zachwycony efektem :)

EDIT:
Cyborg R Wannabe - 4G92 + decat + długi dolot + przepustnica GTO/3000GT + OEM grzyb HKS:
http://www.youtube.com/watch?v=IxgkAa2USzk

Misiek :) - 18-06-2012, 23:24

Wszyscy się zaczęli przepychać, a najłatwiej schamić auto przed modami, i po modach, wtedy będzie wiadomo ile wniosły mody (chamić po każdym modzie najlepiej). I nie zapomnijcie, że to musi być jedna maszynka do hamowania, aby dało się zobaczyć różnicę.
rapart - 18-06-2012, 23:30

Ależ ja się przecież nie przepycham ;) Po prostu nie lubię, kiedy ktoś, kto woli robić kły w przednim zderzaku, wypowiada się na tematy, o których nie ma pojęcia po prostu - nie czytał o tym, nie zbierał wiedzy, przeglądał doświadczeń innych, nie badał diagramów elektrycznych, nie robił tego samemu ;) Auto wkrótce shamuję i zobaczymy, czy to tylko placebo, czy jest efekt w liczbach :P
rosomak1983 - 19-06-2012, 00:52

Misiek :) napisał/a:
Wszyscy się zaczęli przepychać,

Misiek poczytaj i zobacz w moim poprzednim poscie powiedz mi czy jest merytoryka czy przepychanie ??? A post mkm-a, no cóz w cywilizowanej dyskusji jesli ktos zacznie obrazacz i pisac nie na temat automatycznie uznaje sie to za poddanie dyskusji. Bo zamiast bronic swoich argumentów zniza poziom do pyskówki, taki akt desperacji gdy nie ma pomysłu na odpowiedz ... :D
mkm napisał/a:
zna się na tuniku jak mało kto, a i niejeden projekt z jego stajni wyjechał.

Mkm a powiedz mi jakie Ty projekty zrobiłes ze tak krytykujesz wszem i wobec ??? :wink: W przeciwieństwie do Ciebie ja i rapart cos robimy w kwestii tuningu a Ty poza jałowa krytyka nawet zachowac w dyskusji sie nie potrafisz... :roll: :lol:

Anonymous - 19-06-2012, 12:33

Bardzo ładny colt... 8) po przeczytaniu dochodze do wniosku, ze chyba zakupie takiego do pracy :) tymbardziej ze auto za grosze :) :supz:
londolut - 19-06-2012, 13:26

mkm, ogarnij się chłopie ;)
rapart - 19-06-2012, 16:44

Pinin, dziękuję i szczerze polecam ;) Racja, można kupić za grosze i jest to naprawdę wdzięczne auto. Mam go rok i przez ten czas padła tylko pompa hamulcowa, ale z mojej winy ;)
rapart - 22-06-2012, 11:34

Nowy przód :P Był dylemat na czwartkowy wieczór - regulowane wahacze górne, czy czarny przód... wygrało lenistwo :P

rosomak1983 - 22-06-2012, 12:53

rapart napisał/a:
- regulowane wahacze górne, czy czarny przód... wygrało lenistwo :P

???
w colcie z przodu przeca jeden wahacz jest na strone, czarnego przodu tez nie widze wiec o co kaman :D

rapart - 22-06-2012, 13:38

Wahacze tylne górne kolego ;) A pisząc czarny przód miałem na myśli czarne lampy oraz osłony halogenów Cyborga R :P
rosomak1983 - 22-06-2012, 13:39

rapart napisał/a:
Wahacze tylne górne kolego ;) A pisząc czarny przód miałem na myśli czarne lampy oraz osłony halogenów Cyborga R :P

acha, to sorki ale na zdjeciach kiepsko to widac. :wink: Ze o przednie chodzi zasugerowałem sie ze nie widzac czarnej maski były zdjecia przodu auta :wink:

Ja_good - 22-06-2012, 16:30

masz krzywo emblemat czy mi sie wydaje :P :?:
zeby nie napisac ze za.. to powiem ze wyglada teraz colcina bardzo dobrze :lol: :twisted:

BeNeK - 22-06-2012, 16:51

:shock: Mistrzowsko wygląda !! Coś czuje ze pod względem wizualnym Kleju zaczyna mieć poważnego konkurenta .Jak dla mnie miażdży suty !! !!
Przydała by sie jakaś lepsza sesja :D !!
Ps. Zmieniłem tapetę z

na

:mrgreen: :biggrin:

xluki - 22-06-2012, 17:43

rapart, dużo roboty z czarnymi lampami? Czym uszczelniałeś lampy?