To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - Stozek!!! i przyspieszenie!!!!

Kleju - 17-12-2006, 23:37

deenbe napisał/a:
Kleju napisał/a:
A jaki jest przeplywomierz w silniku 1.6??? klapkowy czy jaki??

"plaster miodu"

a jakos fachowo sie to nazywa??? :D

Hubeeert - 18-12-2006, 16:08

Mass Air Flow Meter.

Moze juz dosc?

Kleju - 18-12-2006, 16:14

Hubeeert napisał/a:
Mass Air Flow Meter.

Moze juz dosc?

Ale co??? chcialem sie tylko dowiedziec jaki jest!!

Hubeeert - 18-12-2006, 16:21

Kleju, ;-) nie personalnie Ciebie - tego tematu mam dosc.

Przeplywomierz stsowany w Mitsu jest sprytna konstrukcja - wywoluje zawirowania przeplywajacego powietrza na "plastrze miodu" nastepnie te zawirowania mierzy za pomoca ultradzwiekow.

Co do Twoich pomiarow.
Mierzyles po kilka razy, podales usrednione wyniki. Jak dla mnie OK. Niedowiarkom polecam podobne metody pomiarowe. Nie zeby wiedziec ile dokladnie ale o ile zmienilo sie (w przyblizeniu)

Prosze powsciagnac nerwy i chec dolozenia komukolwiek bo mnie swedzi palec zeby dolozyc za caloksztalt pare paskow.
I przypominam - jestesmy w dziale technicznym. Prosze o tym pamietac.

Kleju - 18-12-2006, 16:27

Hubeeert napisał/a:
Kleju, ;-) nie personalnie Ciebie - tego tematu mam dosc.

Przeplywomierz stsowany w Mitsu jest sprytna konstrukcja - wywoluje zawirowania przeplywajacego powietrza na "plastrze miodu" nastepnie te zawirowania mierzy za pomoca ultradzwiekow.

Co do Twoich pomiarow.
Mierzyles po kilka razy, podales usrednione wyniki. Jak dla mnie OK. Niedowiarkom polecam podobne metody pomiarowe. Nie zeby wiedziec ile dokladnie ale o ile zmienilo sie (w przyblizeniu)

Prosze powsciagnac nerwy i chec dolozenia komukolwiek bo mnie swedzi palec zeby dolozyc za caloksztalt pare paskow.
I przypominam - jestesmy w dziale technicznym. Prosze o tym pamietac.

Ok rozumiem :) ale nie chcialem zakladac nowego tematu wiec sie podpialem!!! Zadnych postow wiecej!!! Pelny szacunek! Proponuje zablokowac ten temat!!! :D