To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MitsuManiaki.com - Czy Mitsumaniaki mówią "Stop wariatom drogowym!"?

akbi - 07-06-2006, 12:43

Cezar napisał/a:
Proste - jezdza bez prawa jazdy. I co z tego ze im zabrano, jak oni nadal uwazaja ze maja "prawo" do kierowania pojazdami i poruszania sie po drogach :|

Zgadza się, sam znam takiego jednego co mu prawko zabrali na rok za jazde po pijanemu (nie dużo ok 0,5 promila, no ale zawsze), przez ten rok i tak jeździł - no bo musiał - , na szczęście po trzeźwemu.
Pozatym jakieś półtora miesiąca temu pod Gdańskiem był niezły kocioł - 17-latek, jeszcze bez prawa jazdy - po imprezie jechał pijany i zabił siebie i jeszcze chyba dwie pasażerki, a policja w aucie znalazła mandaty na ok 7tys zł.

Anonymous - 09-06-2006, 12:27

Wariatów jest u nas co niemiara, można by ich pogrupować:

1. Bezmózgowcy-rajdowcy
2. Cwaniaczki-łamaczki (przepisów)
3. Pijaki-zabijaki

Ale są też Chłopki-roztropki -nawali jeden z drugim na przyczepę buraków cukrowych aż spadają. Jedzie przy osi a jak go wyprzedzasz to pewne jest, że buraki się stoczą na Twój dach.
Widziałem już coś takiego, gościowi przede mną poleciało chyba z osiem sztuk, ja połamałem spojler w Leonie jak chciałem te "płody rolne" wziąć pomiędzy koła!!

Anonymous - 09-06-2006, 12:58

mi kiedys przed maska spadl kawalek zaschnietej masy z betoniarki ;-) na szczescie udalo sie jakos go wziac miedzy kola po krotkim hamowanku
piwkotom - 09-06-2006, 18:26

no to jeszcze dorzuce cos takiego. Szwagier moj, po 5 latach w usa przyjechal w odwiedziny, wypozyczyl auto i.... po przejechaniu 300km stwierdzil, ze juz nie bedzie tu wiecej jezdzil. Byl po prostu przerazony tym co sie dzieje na naszych drogach. Czyli.... jest zle...
akbi - 24-07-2006, 09:19

Niewiedziałem gdzie to opisać bo nadaje się do kilku tematów - w tym "Trochę humoru nie zaszkodzi"

Wczoraj oglądałem TV i półfinały wyborów piękności na Miss Polski. Podczas ocen wizualncyh jury badało również poziom intelektualny kandydatek, no i tak:

- [jury] jaka jast maksytmalna prędkość w Polsce
- [kandydatka na miske] - to zależy na jakiej drodze
- [j] no wiadomo że najszybciej można jeździć po autostradach
- [k] no to w słoneczny dzień można jechać 100km/h
- [j] a w deszczowy - tutaj uśmiech na twarzach jury
- [k] w deszczowy trzeba jechać ostrażnie czyli 60km/h

Później w kuluarach jedna z prowadzących program TV zadaje jeszcze kilka pytać
- [prowadząca] - jak odpowiadały Pani pytania od jury
- [k] były łatwe, zdawałam na prawojazdy 3 razy, więc przepisy są mi bardzo dobrze znane.

Po tych słowach omal nie spadłem z fotela :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
i ... jednocześnie ogarnęło mnie przerażenie, jacy to wyszkoleni kierowcy jeżdżą pośród nas :evil:

tomusn - 24-07-2006, 12:44

czy to źle że laska (zdająca 3 razy) jeździ po autostradzie (gdzie?) 100km/h?
przecież kolesie co im pójdzie za 1. razem fruwają tam po 150 :shock:

akbi - 24-07-2006, 12:56

tomusn napisał/a:
czy to źle że laska (zdająca 3 razy) jeździ po autostradzie (gdzie?) 100km/h?
przecież kolesie co im pójdzie za 1. razem fruwają tam po 150 :shock:

Mi chodzi tomusn o to co się nauczyła na kursie - jesli nie zna podstawowych reczy do jakich należą dopuszczalne prędkości - to już napewno nie ma większego pojęcia o pozostałych przepisach i najpewniej wogóle o jeździe samochodem

Hubeeert - 24-07-2006, 12:57

O ile nie powiedziała tak tylko po to żeby dobrze wypaść.
tomusn - 24-07-2006, 14:51

połowy przepisów to nie zna połowa kierowców, ja lubię mojego teścia dopuszczalnych sprawdzać czasem :mrgreen: , a kodeksik najnowszy mam tom cwaniak
Student - 25-07-2006, 07:30

Co do wariatów to wczoraj w Markach widziałem pięknego czarnego Eclipsa WI..... który zadupczył Lanosa, niestety 1:0 dla lanosa, bo w kliperku maska i inne pierdoły do roboty.
I nie jestem pewien czy czasami nie wyprzedzał wysepką dla autobusów i się nie wyrobił.
"..........A taki był piękny hamerykański...." :(

Hubeeert - 25-07-2006, 08:39

Chyba wiem czyjego Eclipsa widziałeś. Miał duży spoiler na tylnej klapie?
Student - 25-07-2006, 09:32

Ano miał. Niestety strasznie się spieszyłem bo niania musiała jechać do innej pracy a nie miałem z kim dzieci zostawić bo bym się zatrzymał, zresztą sytuacja była opanowana.
Oj szkoda. :(
Nawiasem mówiąc jest to 2km od mojego domu :wink:

Hubeeert - 25-07-2006, 09:34

To mógł być Rafalanx....

Cholera mam nadzieję że się nic nikomu nie stało...

Krzyzak - 25-07-2006, 10:24

Przód jest zawsze bardziej miękki - więcej pustych przestrzeni do gięcia. No i tak skonstruowany, żeby przejąć energię uderzenia, więc z reguły zawsze wygląda gorzej niż tył drugiego auta.
josie - 25-07-2006, 19:14

Student napisał/a:
wczoraj w Markach widziałem pięknego czarnego Eclipsa WI

Hubeeert napisał/a:
To mógł być Rafalanx

Rafalanx ma WZ także spoko :)