[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Fabryczny zestaw głośnomówiący - Bluetooth Hands Free Module
zene_k - 07-09-2010, 14:19
Proponuję coś takiego, używa moja żona. Działa bardzo dobrze, nie trzeba pruć auta, żeby zamontować zestaw. Cena w granicach 250PLN:
Jabra
Student - 07-09-2010, 14:26
Proponuję też odwiedzić wątek w dziale Outek II ; o nowej stacji multimedialnej , tam Nokia E52 chodzi.
apikus - 07-09-2010, 15:58
Student napisał/a: | tam Nokia E52 chodzi |
Mogę potwierdzić, choć mam troszkę inne niż w Outku, bo dedykowane dla Lancera. Z E52 działa bez problemu.
visnia69 - 08-09-2010, 10:54
Witam!
Mam w autku zestaw seryjny (2008 rok) i nawet nowa Nokia C6-00 działa, może nie bez problemów, bo nie wykrywa go zestaw w momencie przekręcenia kluczyka (jak to miało miejsce z N82), muszę teoretyczne po części, zrobić w zestawie szukanie telefonu, ale działa. Radia jeszcze nie miałem wymienianego (ale to niedługo nastąpi) więc wydaje mi się że musisz pogrzebać w ustawieniach telefonu.
airchick - 20-09-2010, 16:27
też muszę ręcznie wyszukiwać telefon (Nokia Navigator) a w 6288 działał zawsze przy przekręcaniu kluczykiem w stacyjce.
bastek - 20-09-2010, 18:06
Trik napisał/a: | Jak ładnie poprosisz w ASO to udostępnią Ci 2-3 stronicową listę telefonów obsługiwanych przez BT made in MMC |
ma ktoś tą listę ?
interesuje mnie samsung c5212 (taki na 2 karty sim) - czy się dogada z samochodem?
visnia69 - 20-09-2010, 19:40
Udało mi się na google znaleźć coś takiego:
Sprawdzanie telefonu
Chyba nie jest w pełni aktualne, ale zawsze ktoś może sobie sprawdzić. Mam nadzieję, że się przyda.
marekp - 24-09-2010, 14:36
Ja uzywam telefonu G1 czyli z systemem Android i programu Torque wraz z urzadzeniem ELM 327. Ma bluetooth i nawet to wszystko dziala. Urzadzenie to jest ok. 150zl a program kosztuje 3 funty. Ma to 7 ekranow i mnostwo roznych ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec. Gorzej ze nie wszystkie wiem po co sa. Ale to juz niedostatek mojego rozumienia anglojezycznych pojec zwiazanych z samochodem.
MarekP
bastek - 24-09-2010, 21:05
no to wiem
samsung c5212 współpracuje z zest. głosnomówiacym, ale niestety trzeba z tel. ręcznie połaczyć. z nokią 5200 samo wykrywało połaczenie (czyli chyba to, co mają airchick, visnia69 )
ps siostra zmieniła nr tel. ma teraz 3 dwójki w numerze (xxx2xx2x2). po godz. gadanią z miła pania Smith, oraz kilku próbach szprechania z p. Helgą, odpuściłem sobie. nie bedę miał siostry w książce samochodu.....
piomic - 25-09-2010, 15:07
bastek1 napisał/a: | siostra zmieniła nr tel. ma teraz 3 dwójki w numerze (xxx2xx2x2) | No nie bądź taki, daj numer do siostry...
Ja wszystkie "dwójkowe" dyktowałem Heldze. Jedyny probmem to kresowy reset zestawu. Od nowości dwa razy mi sam wykasował sparowane telefony i książkę.
bastek - 25-09-2010, 20:58
piomic napisał/a: | No nie bądź taki, daj numer do siostry... |
siostra to dentysta-sadysta. każe Ci wywalić cukier, lizaki, po każdej kawie wybielić ząbki, i jest "łogólnie nynconca". dalej chcesz?
a co do Helgi - niemiecki miałem w podstawówce, cyferki podyktuję, ale zanim dojdę do dyktowania - 10 razy język połamię....
[ Dodano: 27-09-2010, 10:18 ]
bastek1 napisał/a: | . samsung c5212 współpracuje z zest. głosnomówiacym, ale niestety trzeba z tel. ręcznie połaczyć. z nokią 5200 samo wykrywało połaczenie (czyli chyba to, co mają airchick, visnia69 )
|
nie wiem co się zrobiło, ale się samo zrobiło.
już wykrywa tel po przekręceniu kluczyka sam
Trik - 03-10-2010, 12:31
Znalazłem mini instrukcję zamontowania orginalnego BT, może to kogoś zainteresuje.
http://www.evoxforums.com...read.php?t=2718
Ogólnie wygląda, że wtyczki są w aucie dostepne dla odpowiednich końponentów.
visnia69 - 29-01-2011, 12:07
Trochę odgrzeje temat, bo wspomniana już w jednym temacie wizyta w ASO przyniosła wiele niespodzianek, a mianowicie NOKIA C6-00 która wg strony jaką podesłałem Wam jest niekompatybilna z tym systemem, no i tak to właśnie było do wczoraj.
Jednym z problemów jakie chciałem wyeliminować był standard gubienie fal(jak RMF w centrum miasta sobie zanika ot tak to jednak jest coś nie halo,a przestawianie różnych funkcji wg rad na forum nic nie daje to jednak się zakwalifikowało).
Co dziwne przy tym jak Pan jednak postanowił to jakoś sprawdzić przestawiając różne rzeczy (bo na radio czekam, taki jest finał) niekompatybilna Nokia zaczęła działać. Jest to dla mnie dość spore zaskoczenie bo nie było i jest niemożliwa aktualizacja oprogramowania sterowników do zestawu Bluetooth.
Zatem wychodzi na to ze przy pewnych ustawieniach(jednak nie wiem jakich) telefony z nowym Symbianem mają szanse jednak działać bezawaryjnie z systemem w aucie.
Jak pojadę teraz na wymianę radia to postaram się dowiedzieć o co chodzi i jak zostało to skonfigurowane, ale jak ktoś jest uparty to teraz może mieć cień nadziei że może i jego telefon mimo, że nowy to da rade.
krzychu - 29-01-2011, 19:14
E tam. Nie ściągnąłeś w między czasie nowszego softu do telefonu? Nokia czasem zadziwia i do mojej nokii 6233 pewnego czasu wrzuciła soft z A2DP w sumie nie bardzo o tym kogokolwiek informując.
visnia69 - 30-01-2011, 10:57
Jest to możliwe, ale wątpię...
Jakoś między ostatnią próbą skorzystania z zestawu, a wizytą w serwisie nie ściągałem aktualizacji, a wiem kiedy robi to telefon bo go tak ustawiłem, by bez mojej wiedzy tego nie robił
Chyba że to czysty przypadek, ale działa przynajmniej jak na razie.
|
|
|