Nasze Miśki - GALANT 2,5 V6 '99 by SZUWAR niebieski rekin
szuwar - 20-02-2013, 20:00
sveno, fakt tylko moje na grafitowy mat zrobione
| fj_mike napisał/a: | | Jaki rozmiar, 15" czy 16"? |
16", zastanawiałem się nad 17" ale pozostanę przy 16" ze względu na komfort i cenę felg/opon
fj_mike - 20-02-2013, 20:02
| szuwar napisał/a: | | 16", zastanawiałem się nad 17" ale pozostanę przy 16" ze względu na komfort i cenę felg/opon |
Dokładnie, 16" lepsiejsze
sveno - 20-02-2013, 20:15
| szuwar napisał/a: | sveno, fakt tylko moje na grafitowy mat zrobione | nic nie robione, Twoje są identyczne u mnie przejeździły 2 sezony już i nadal są proste wbrew powszechnej opinii o Alutec'u
Uważaj na wysokie krawężniki bo ja już jedno ramie lekko przytarłem.
Anonymous - 20-02-2013, 22:18
| fj_mike napisał/a: | | szuwar napisał/a: | | 16", zastanawiałem się nad 17" ale pozostanę przy 16" ze względu na komfort i cenę felg/opon |
Dokładnie, 16" lepsiejsze |
rozmiary dla mięczaków ja tu się nad 19" zastanawiam na lato i 17 na zimę
Tomek - 20-02-2013, 22:42
| sveno napisał/a: |
nic nie robione, Twoje są identyczne u mnie przejeździły 2 sezony już i nadal są proste wbrew powszechnej opinii o Alutec'u |
żeby 16 na takim profilu pogiąć to trzeba się postarać
moje 17 cali są do prostowania, min. 2, a może i wszystkie
a oszczędzam je i uważam jak mało kto
| Derpin napisał/a: |
rozmiary dla mięczaków ja tu się nad 19" zastanawiam na lato i 17 na zimę |
kto bogatemu zabroni
Hugo - 21-02-2013, 08:34
| Derpin napisał/a: | | rozmiary dla mięczaków | Otóż to
szuwar - 21-02-2013, 09:40
| sveno napisał/a: | nic nie robione, Twoje są identyczne |
może i tak, nie zauważyłem na fotce, po prostu moje były malowane ponownie dla zniwelowania uszkodzeń. Co do prostowania to jak kto jeździ tak ma, najbardziej markową felgę można bez problemu uszkodzić ... ale ostrożność mimo takiej czy siakiej opinii zalecana
swoje sprawdzałem na laserówce i jedna nadaje się do delikatnej korekty - gość powiedział, że wyprostuje ją za 90 pln
| Cytat: | rozmiary dla mięczaków |
| Hugo napisał/a: | Otóż to |
nikt nie mówił, ze jesteśmy chojrakami
... ma kto nadrabiać ....
fj_mike - 21-02-2013, 10:25
| szuwar napisał/a: | nikt nie mówił, ze jesteśmy chojrakami
... ma kto nadrabiać .... |
Dobrze podsumowane
MKV - 21-02-2013, 10:48
| szuwar napisał/a: | Co do prostowania to jak kto jeździ tak ma, najbardziej markową felgę można bez problemu uszkodzić |
Dokładnie - mi się udało wgiąć lekko wewnętrzny rant pancernego OZ Racing Superturismo GT jak mi nagle spod poprzedzającego samochodu wyskoczyła dziura w jezdni... i to przy niewielkiej prędkości... trzeba uważać.
m6riano - 21-02-2013, 15:13
| tomek84 napisał/a: | | kto bogatemu zabroni |
albo:
Kto biednemu zabroni bogato żyć..;-)
szuwar - 21-02-2013, 15:57
na szczęście jeżdżę spokojnie, nawet przez 2,5 roku nie dostałem mandatu
czekam na wiosenkę, aby sprawdzić na żywo jaka będzie odmiana, bo obecne które mam to nawet ciężko wyważyć, są do prostowania, w wolej chwili się nimi zajmę będzie cały sezon
Hugo - 21-02-2013, 16:48
| m6riano napisał/a: | | Kto biednemu zabroni bogato żyć..;-) | Albo mało się zarabia, a żyje się jak hrabia | szuwar napisał/a: | | czekam na wiosenkę, aby sprawdzić na żywo jaka będzie odmiana | Poprzednie są nieporównywalnie ładniejsze
Anonymous - 21-02-2013, 20:47
| Hugo napisał/a: |
Poprzednie są nieporównywalnie ładniejsze |
nie no, co jak co ale nie przesadzajmy na zdjęciu Sveno leżą bardzo ładnie w galu, a do tego mogą sprawiać wrażenie że są o cal większe.
za to MKV ma felgi które sprawiają wrażenie o 2 cale większe, i strasznie wkurzam się że nie mogę znaleźć identycznego wzoru do włoszki...
szuwar - 21-02-2013, 21:05
| Hugo napisał/a: | Poprzednie są nieporównywalnie ładniejsze |
to ronal/centra ale na straty nie idą planuję renowację na początek prostowanie, później renowacja rantów i myślałem o białym kolorze... ale zobaczymy jak z czasem i kasą, i czy chęci nie ulecą
Hugo - 21-02-2013, 22:18
| szuwar napisał/a: | | myślałem o białym kolorze... | Świetnie będą kontrastowały z lakierem auta.
|
|
|