To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Warsztaty w Trójmieście (zbiorczy)

Krzyzak - 13-11-2007, 20:43

Hornet napisał/a:
akbi napisał/a:
To sa dwa rozne warsztaty. O tym spod 2a chyba Sruba cos pisal

Sruba pisał o Kralechu

Ja bylem w Kralechu (auto bylo kolegi) i tez nie polecam. Nie mam zastrzezen co do jakosci prac, ale co do ceny. Umowiona cena byla 100 zl (wlasciciel wyraznie powiedzial: "tyle, bo w zakres wchodzi wymiana sworznia i zrobienie geometrii) a potem okazalo sie, ze jest 150 zl: "bo 100 zl za sworzen i 50 zl za sprawdzenie geometrii". Gdyby byla regulacja (a sam mowil, ze potem zrobi - czyli w moim mniemaniu ustawi - geometrie), to jeszcze 50 zl za kazde ustawiane kolo.
Tak sie teraz robi ludzi w balona.

sruba - 13-11-2007, 20:44

Kralech to generalnie oponiarnia, robia geometrie i drobne tematy mechaniczne, glownie przy zawieszeniu.
Ten warsztat pod 2a kiedys odwiedzilem, jak jeszcze mialem Nissana i jakos dobrze go nie wspominam. Duzo mnie skasowali, malo zrobili i wyszedlem z warszatu delikatnie mowiac niezadowolony.
O tym pod 36 nie slyszalem.
W kazdym razie warszat aut japonskich Shuberta 2a odradzam !

A przy okazji co sie stalo ?

Hornet - 13-11-2007, 21:20

To się stało:

http://tiny.pl/jwbs

W takim razie zostaje "podjechać" na Dźwigową 1. Znalazłem info tutaj, trzeba sprawdzić.
A że blisko, to szybciej go tam dopcham :P

Anonymous - 24-11-2007, 09:57

W czwartek trafilem do warsztatu, bodajze Danford miesci sie on na Droszynskiego Przy przystanku SKM Oliwa. Problem z biegami (czyli slawne tulejki mechanizmu wodzikowego zmiany biegow), przednie zawieszenie (zgrzyty), zbieznosc. Zakupilem tulejki w Sopocie w Volvo cena 60 pln za te tefloniki. Przeglad zawieszenia i wymiana tulejek (zdejmowali mi kola bo chcialem tarcze ogladnac i takie tam drobiazgi dodatkowe jak np. piszczacy pasek) skonczylo sie na 70 pln. Mysle ze do przyjecia tym bardziej ze trzeszczenie zostalo zlokalizowane jako sworzen lewego wahacza, a nie np. "panie ma pan wahacz caly do wymiany":). Swozen firmy 555 w jappartsie 60 pln. powrot do warsztatu i na drugi dzien montarz - 70 pln, ustawienie zbieznosci (przod) - 70 pln. Mysle ze chlopaki dobrze robia i mozna rozwazyc wizyte u nich jak cos sie sypnie. A czy tanio ? to juz Wy mi moze powiedzcie :) Podsumowujac : Moja Cari jak nowa ;)
Anonymous - 24-11-2007, 13:12

Ja za zbieżnośc za "całe auto" bo nie wiem jak można usatwić tylko przód bez synchronizacji z tyłem zapłaciłem 40z........reszty jeszcze nie miałem przyjemności :wink:
Marcino - 24-11-2007, 17:34

dm17 napisał/a:
Ja za zbieżnośc za "całe auto" bo nie wiem jak można usatwić tylko przód bez synchronizacji z tyłem zapłaciłem 40z........reszty jeszcze nie miałem przyjemności :wink:

Powiedz mi gdzie ustawiaj zbieznbośc za 40zł?
Sama diagnoza chyba z 50zł a do tego za kazde koło soebie licza dodatkowo, jak to mowią w zalezności ile jest punktów... a ile takich punktów jest w galancie?
Pozdrawiam

Anonymous - 24-11-2007, 20:52

Marcino napisał/a:
Powiedz mi gdzie ustawiaj zbieżność za 40zł?

1. Auto Serwis Labuda- 058/782-23-73 Znajduje sie na drodze miedzy Rumią a
Kazimierzem. (Jak sie jedzie z Rumi na Rewę)

Anonymous - 26-11-2007, 11:55

Sluchajcie czy moze mi ktos polecic jakis punkt w Trojmiescie w ktorym pozadnie zakladaja LPG ? Nosze sie z zamiarem zagazowania mojej Carismy, przeczytalem juz temat na glownym forum i podjalem decyzje. Teraz tylko pytanie : gdzie ? moze ktos juz ma to za soba i moze cos polecic ?
akbi - 26-11-2007, 12:10

Vil, mozę nie zawiele, ale trochę znajdziesz tutaj:
http://www.mitsubishi-gra...8&highlight=gaz

...ja też słyszałem dużo dobrego o tym warsztacie w Osowej.

Anonymous - 26-11-2007, 12:34

W Chojnicach w PZM przy salonie Renault (ul. Gdańska, wylot na Malbork/Gdańsk) robią zbieżność za 50 zł.
LEWY - 29-11-2007, 16:37

witam mam problem bo dziś lancer zaskoczyl wszystkich
,latal idealnie tyle czasu a tu z nienacka poszla uszczelka pod glowica.
Wie moze ktos gdzie jest jakis warsztat ktory zrobi to dobrze bo u mnie to partacze i nie maja czasu (na szczęscie ).
pozro prosze o odp.

Marcino - 29-11-2007, 19:48

Vil napisał/a:
Sluchajcie czy moze mi ktos polecic jakis punkt w Trojmiescie w ktorym pozadnie zakladaja LPG ? Nosze sie z zamiarem zagazowania mojej Carismy, przeczytalem juz temat na glownym forum i podjalem decyzje. Teraz tylko pytanie : gdzie ? moze ktos juz ma to za soba i moze cos polecic ?

Ja polecam zakład w Chwaszczynie w którym zakładałem do Galanta, jeszcze ktoś z 3miasta zakałdał do lancerka i zero problemów, moj kolega do primery i też bajka. Mowili mi ze był tez u nich jakiś galan 2.5 i ze mu strasznie popychacze grały.... ciekawe kto.
www.gazwsamochodzie.pl

Anonymous - 29-11-2007, 20:46

Dzieki wielkie, to jest konkret :) chyba tez skorzystam.
Anonymous - 23-12-2007, 14:53
Temat postu: Wymiana uszczelki pod głowicą albo nawet i głowicy :((
halunio !! Chłopaki, poszukuje dobrego warsztatu, bo mój Misiu w ciagu ostatnich 6 miesięcy już 2 razy lądował na wymianę uszczelki a tu kilka dni temu niespodzianka i znowu mam olej w układzie chłodzenia :( ( Nie dobrze. I już nie mam siły na mechaników. Macie może amiary na warsztat gdzie dobrze mi go zrobią bo jak na razie to jakaś masakra !! dajcie nać na gg. Wszystke uwagi mile widziane !!!

Pozdrawiam

[/b]

akbi - 24-12-2007, 09:25

Gosiadob, w tym temacie jest właśnie 10stron polecanych/nie polecanych warsztatów ... przeczytaj temat