To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Auta związane z literą "F"

Fragu - 02-10-2016, 17:06

Czyli treningi już były :mrgreen:
eremita - 03-10-2016, 12:20

Fragu napisał/a:
Czyli treningi już były :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ziemba. - 06-10-2016, 12:52

eremita napisał/a:

Seico przypomniało mi jaką frajdę daje połączenie manualnej skrzyni z normalnym hamulcem ręcznym :mrgreen:

Czyli będą "dryfty" pod Tesco na śniegu :P

eremita - 06-10-2016, 23:11

Jako że przy seico słowem kluczowym jest tanio postanowiłem sam ogarnąć kierate :mrgreen:
Przed

W trakcie

Po

Fragu - 07-10-2016, 09:18

Prawie prawie :mrgreen:

:mrgreen:

eremita - 08-10-2016, 18:03

Fragu napisał/a:
Prawie prawie

Przyznam że nawet myślałem nad taką :mrgreen:

Dzisiaj seico dostał antenę, radio, głośniki no i tylna szyba została przyciemniona

eremita - 16-12-2016, 18:18

No to gen francuski się ujawnił :)
Ktoś? coś? może wie co to może być?

deejay - 16-12-2016, 19:55

eremita napisał/a:
Ktoś? coś? może wie co to może być?

Cewka Zapłonowa 4-ego cylindra do spr lub wymiany , lub uszkodzona świeca zapłonowa .

Pamietaj że 1-szy cylinder w Renault jest liczony od skrzyni biegów :wink:

Krzyzak - 16-12-2016, 21:00

deejay napisał/a:
Pamietaj że 1-szy cylinder w Renault jest liczony od skrzyni biegów
nawet biorąc pod uwagę, że wszystko robią odwrotnie niż reszta świata, to tego bym się nie spodziewał :)
deejay - 16-12-2016, 21:36

Krzyzak napisał/a:
nawet biorąc pod uwagę, że wszystko robią odwrotnie niż reszta świata, to tego bym się nie spodziewał :)

Tylko silniki ich własnej produkcji , czyli klasyczne K4M ,F4R , E7J , K9K, G9U . Silniki Nissana czyli M4R , R9M i M9R, M9T sa juz normalnie od rozrządu , czyli jak przystało :wink:

Krzyzak - 16-12-2016, 22:47

Mam K4M (albo K7M - nie pamiętam) - dla mnie to cenna uwaga na przyszłość. Dzięki Bartek.
BTW - łożysko sprzęgła mi się odzywa - nie pamiętasz czy 1.6 16v 107KM miały tarczę 215mm czy 200 mm? No i jak zmienić sprzęgło? - manual mówi o wyciąganiu jednostki napędowej :)

deejay - 18-12-2016, 16:53

Krzyzak napisał/a:
BTW - łożysko sprzęgła mi się odzywa - nie pamiętasz czy 1.6 16v 107KM miały tarczę 215mm czy 200 mm? No i jak zmienić sprzęgło? - manual mówi o wyciąganiu jednostki napędowej :)

Tylko po nr Vin , można być pewnym . Co do roboty sprzęgła , ja osobiście demontuje całe sanki razem z wahaczami i samo już odkręcenie skrzyni zajmuje ok 30-40 min . Półosi nawet nie demontuje z auta , tylko odwracam zwrotnice na aucie i wiąże półosie pod podwozie .

Krzyzak - 19-12-2016, 08:54

Bedę i tak wyciągał prawą półoś bo osłona przegubu do wymiany, więc demontaż będzie. Lewa jest przykręcana, więc też nie problem zdjąć. Ale widzę, że bez podnośnika się nie obędzie, w garażu z podłogi raczej nie zrobię.
Jak ci wyślę VIN to dojdziesz?

eremita - 30-12-2016, 10:02

deejay napisał/a:
Cewka Zapłonowa 4-ego cylindra do spr lub wymiany , lub uszkodzona świeca zapłonowa .

Niestety to nie jest ani cewka ani świeca, instalacja też nie.
Możliwe by to była wina komputera?

eremita - 27-12-2017, 14:42

Dawno tu nie pisałem :P
Powrót do seicento utwierdził mnie w przekonaniu nigdy więcej fiata :)
Fakt faktem że fiacik dawał radę z naprawdę ciężkimi towarami nawet nie będę pisał wagi ładunków ale grubo ponad normę :oops:
W wersji van to naprawdę pojemne autko :) Dzięki niemu gal ani scenic nie doznał trudów wykańczania domu :mrgreen:
W tym miesiącu fiacik zmienił właściciela :)

W scenicu w tym roku poszedł do wymiany rozrząd i sprzęgło, dodatkowo padły wycieraczki ciekawostka silniczek chodził a wycieraczki stały :)

Teraz następna ciekawostka może ktoś będzie wiedział o co chodzi ?
Na zimnym wkładam kartę duszę start kontrolki się zaświecają i tyle.
Jak naduszę kolejny raz gasną i wyskakuje napis wyjmij kartę.
I tak kilka razy zanim odpali
Co to może być ?