To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant - limited TAXI Edition

Hugo - 30-03-2013, 11:09

inq napisał/a:
Jeszcze kwestia lamp - nowe zamienniki czy używki
Tylko i wyłącznie ori używki.
inq napisał/a:
Dokładnie - jest A69
No właśnie, też mi się wydawało, że będziesz miał w roczniku 2002 lakier A69, a nie A71.
inq - 03-04-2013, 13:04

Galant stoi już u lakiernika. Do wymiany mam tylko lewą lampę z kierunkiem i grill, który powinien już do mnie jechać. Maska da się wyprostować, a zderzak powinien się dać pokleić.
Do malowania będzie szedł też tylni zderzak i wrzucę sobie też czujniki cofania. Zastanawiam się tylko czy kupować Valeo czy jakieś chińczyki. Z przodu będzie mała zmiana, ale o tym po zrobieniu się pochwalę.

m6riano - 04-04-2013, 00:00

Jak cenowo sie różnią?
inq - 04-04-2013, 13:57

Jeśli pytasz o czujniki to dwa razy droższe jest Valeo (230zł).

Kupiłem TAKIE O! Ponad połowę taniej od Valeo i w sieci pozytywne opinie.

inq - 16-04-2013, 20:25

Misiek w tym tygodniu ma powrócić do żywych. Będzie trochę zmian z przodu, z tyłu i z boku :twisted: Ofkors nie bez kłopotów wszystko przebiegało. Przy kolizji zniszczona została tablica rejestracyjna. Zabrali mi też dowód. Przed odbiorem samochodu i przeglądem chciałem zrobić nową tablicę, ale przecież nie mam dowodu. Przeglądu nie podbiją mi bo nie mam tablicy :roll: Dopiero po dłuższym tłumaczeniu, że dowód jest piętro wyżej ustąpiły panie urzędniczki.
gawron - 18-04-2013, 09:40

inq dostałeś kase z AC czy z OC gościa?
inq - 18-04-2013, 13:04

Z OC.
gawron - 18-04-2013, 14:03

To niezła wypłata :lol: Pewnie PZU
polaff - 18-04-2013, 14:10

inq, obserwuję od kilku dni Twoje boje z ubezpieczeniem. Ja jestem właśnie po wizycie rzeczoznawcy w związku z:

sprawca ma ubezpieczenie w warcie. Ciekaw jestem jak mi wycenią.
Ja mam do wymiany zderzak, błotnik, nadkole, halogen, reflektor, kierunkowskaz, atrapę i diabli wiedzą co jeszcze...

inq - 18-04-2013, 16:40

gawron, nie narzekam - TU to Allianz

polaff, u mnie to jakoś gorzej wyglądało :) Poza tym ja boje zacznę dopiero jak będę występował o "postojowe". Najgorsze, że naprawa się przedłuży i odbiorę miśka dopiero w przyszłym tygodniu.

polaff - 18-04-2013, 16:53

Jak dostane wycene czyli jak zakoncze walke to dam znac jak wyszlo.
Zolar - 22-04-2013, 00:41

polaff napisał/a:
inq
Obrazek

Pierwsza wycena oczywiście do odrzucenia! 8) Zawsze chamy zaniżają :ANAL:

A tak w ogóle co to za felunek? :-k

polaff - 22-04-2013, 05:30

Zolar, mają pecha bo na mnie trafili :D
inq - 07-05-2013, 12:16

Hurra!!!
Miś wczoraj odebrany od lakiernika. Efekty zadowalające, ale niestety jeden z trzech modów (ten z przodu) nie doszedł do skutku. Tablica miała iść na dół z boku zderzaka, ale po zaklejeniu fabrycznego miejsca na nią istniało ryzyko pękania w tym miejscu. Odpuściłem. No i chłop zapomniał polakierować mi grilla, a jest trochę inny odcień. W oczy się nie rzuca więc poprawi się przy okazji. Dziś wymienia się łożysko (LP) i olej w silniku. Jutro pewnie cały dzień sprzątania, mycia itp. Wieczorkiem może jakąś sesyjkę zrobię 8)

Po przestoju coś się zrobiło z ładowaniem i świeci się kontrolka. Gaśnie po wciśnięciu gazu. Razem z kontrolką od ładowania świeci się ta od oleju. Pobadamy, zobaczymy.

Tomek - 07-05-2013, 12:49

inq napisał/a:
Dziś wymienia się łożysko (LP) i olej w silniku.

to tak jak u mnie

inq napisał/a:
Miś wczoraj odebrany od lakiernika. Efekty zadowalające,

pokaż zdjęcia, bo nikt nie uwierzy