Nasze Miśki - Mitsubishi Galant - limited TAXI Edition
Hugo - 30-03-2013, 11:09
inq napisał/a: | Jeszcze kwestia lamp - nowe zamienniki czy używki | Tylko i wyłącznie ori używki. inq napisał/a: | Dokładnie - jest A69 | No właśnie, też mi się wydawało, że będziesz miał w roczniku 2002 lakier A69, a nie A71.
inq - 03-04-2013, 13:04
Galant stoi już u lakiernika. Do wymiany mam tylko lewą lampę z kierunkiem i grill, który powinien już do mnie jechać. Maska da się wyprostować, a zderzak powinien się dać pokleić.
Do malowania będzie szedł też tylni zderzak i wrzucę sobie też czujniki cofania. Zastanawiam się tylko czy kupować Valeo czy jakieś chińczyki. Z przodu będzie mała zmiana, ale o tym po zrobieniu się pochwalę.
m6riano - 04-04-2013, 00:00
Jak cenowo sie różnią?
inq - 04-04-2013, 13:57
Jeśli pytasz o czujniki to dwa razy droższe jest Valeo (230zł).
Kupiłem TAKIE O! Ponad połowę taniej od Valeo i w sieci pozytywne opinie.
inq - 16-04-2013, 20:25
Misiek w tym tygodniu ma powrócić do żywych. Będzie trochę zmian z przodu, z tyłu i z boku Ofkors nie bez kłopotów wszystko przebiegało. Przy kolizji zniszczona została tablica rejestracyjna. Zabrali mi też dowód. Przed odbiorem samochodu i przeglądem chciałem zrobić nową tablicę, ale przecież nie mam dowodu. Przeglądu nie podbiją mi bo nie mam tablicy Dopiero po dłuższym tłumaczeniu, że dowód jest piętro wyżej ustąpiły panie urzędniczki.
gawron - 18-04-2013, 09:40
inq dostałeś kase z AC czy z OC gościa?
inq - 18-04-2013, 13:04
Z OC.
gawron - 18-04-2013, 14:03
To niezła wypłata Pewnie PZU
polaff - 18-04-2013, 14:10
inq, obserwuję od kilku dni Twoje boje z ubezpieczeniem. Ja jestem właśnie po wizycie rzeczoznawcy w związku z:
sprawca ma ubezpieczenie w warcie. Ciekaw jestem jak mi wycenią.
Ja mam do wymiany zderzak, błotnik, nadkole, halogen, reflektor, kierunkowskaz, atrapę i diabli wiedzą co jeszcze...
inq - 18-04-2013, 16:40
gawron, nie narzekam - TU to Allianz
polaff, u mnie to jakoś gorzej wyglądało Poza tym ja boje zacznę dopiero jak będę występował o "postojowe". Najgorsze, że naprawa się przedłuży i odbiorę miśka dopiero w przyszłym tygodniu.
polaff - 18-04-2013, 16:53
Jak dostane wycene czyli jak zakoncze walke to dam znac jak wyszlo.
Zolar - 22-04-2013, 00:41
Pierwsza wycena oczywiście do odrzucenia! Zawsze chamy zaniżają
A tak w ogóle co to za felunek?
polaff - 22-04-2013, 05:30
Zolar, mają pecha bo na mnie trafili
inq - 07-05-2013, 12:16
Hurra!!!
Miś wczoraj odebrany od lakiernika. Efekty zadowalające, ale niestety jeden z trzech modów (ten z przodu) nie doszedł do skutku. Tablica miała iść na dół z boku zderzaka, ale po zaklejeniu fabrycznego miejsca na nią istniało ryzyko pękania w tym miejscu. Odpuściłem. No i chłop zapomniał polakierować mi grilla, a jest trochę inny odcień. W oczy się nie rzuca więc poprawi się przy okazji. Dziś wymienia się łożysko (LP) i olej w silniku. Jutro pewnie cały dzień sprzątania, mycia itp. Wieczorkiem może jakąś sesyjkę zrobię
Po przestoju coś się zrobiło z ładowaniem i świeci się kontrolka. Gaśnie po wciśnięciu gazu. Razem z kontrolką od ładowania świeci się ta od oleju. Pobadamy, zobaczymy.
Tomek - 07-05-2013, 12:49
inq napisał/a: | Dziś wymienia się łożysko (LP) i olej w silniku. |
to tak jak u mnie
inq napisał/a: | Miś wczoraj odebrany od lakiernika. Efekty zadowalające, |
pokaż zdjęcia, bo nikt nie uwierzy
|
|
|