Nasze Miśki - Fioletowa Śliweczka.
Owczar - 04-10-2013, 08:51
Z tego co kojarzę to nie, ale mogę się mylić. Wiele osób przekłada graty do zwykłego galanta.
tresorex - 10-11-2013, 13:18
I jak idzie przekładka?
piotrkor1 - 10-11-2013, 20:20
tresorex napisał/a: | I jak idzie przekładka? |
I zapanował haos.
Wiązki drzwi,lusterka,przełożone wiązki progowe.Dzisiaj przekładałem karty przednich drzwi
i wiązkę pod deską.
robertdg - 10-11-2013, 21:14
MMCS i audio dla komfortu pracy, dobrze grzeje w chłodne dni
piotrkor1 - 10-11-2013, 21:44
robertdg napisał/a: | MMCS i audio dla komfortu pracy, dobrze grzeje w chłodne dni |
Nie wiesz przypadkiem gdzie montuje się antenę GPS do tego zestawu.Wiem,że to gdzieś za poduszką pasażera ale gdzie dokładnie?
fj_mike - 10-11-2013, 22:37
piotrkor1 napisał/a: | Nie wiesz przypadkiem gdzie montuje się antenę GPS do tego zestawu.Wiem,że to gdzieś za poduszką pasażera ale gdzie dokładnie? |
Masz deskę na wierzchu to znajdź sobie jakąś fajną miejscówkę
robertdg - 11-11-2013, 09:02
Oryginalnie chyba przykrecana na 2 wkrety (na takiej ala podstawce/stelażyku) w okolicach wiazki do deski rozdzielczej, dużego pola manewru nie ma, więc trzeba przymierzyć na zdemontowanej desce.
piotrkor1 - 12-11-2013, 18:22
robertdg napisał/a: | Oryginalnie chyba przykrecana na 2 wkrety (na takiej ala podstawce/stelażyku) w okolicach wiazki do deski rozdzielczej, dużego pola manewru nie ma, więc trzeba przymierzyć na zdemontowanej desce. |
Znalazłem to miejsce
piotrkor1 - 26-01-2014, 20:18
Trochę mnie tu nie było więc odświeżę trochę temat przebudowy VR-4 na wersję LHD.
Dużo już zostało zrobione ale dużo jeszcze jest do zrobienia.
Po kolei.26.09,2013 wyleciała deska rozdzielcza.O tym,że trzeba przełożyć w niej wiązkę opowiem później.
Pod deską znajduje się belka na której trzyma się kolumna kierownicza,klimatyzator,nagrzewnica,zamocowany jest stelaż radia i wiązka C.
W lewym górnym rogu, na stelażu znajduje się komputer AYC.
Wypinamy wszystkie dostępne wtyczki i odkręcamy metalowe mocowania deski,wtyczek,radia itp.
Panel z bezpiecznikami znajduje się po lewej stronie na dole pod plastikowym panelem.
Warto opisywać sobie wypięte wtyczki żeby potem wiedzieć do czego są.
Potem zdejmujemy wspomnianą wiązkę z plastikowych mocowań
piotrkor1 - 26-01-2014, 20:42
Metalowa belka mocowana jest do karoserii z lewej i prawej strony w odpowiednio wyprofilowanych uchwytach.Na zdjęciach widoczne też są mocowania deski rozdzielczej.
Na wszystkie śrubki,nakrętki,mocowania itp radzę przygotować sobie dużo pojemniczków.
Bardzo dużo pojemniczków.Po zdjęciu tunelu środkowego możemy zabrać się za demontaż kasety z dźwignią zmiany biegów.
Starałem się zrobić jak najwięcej zdjęć z demontażu samochodu,które na pewno się przydadzą przy składaniu auta.
Widok wtyczek w puszcze z bezpiecznikami.
piotrkor1 - 26-01-2014, 20:55
Stelaż mocowania konsoli środkowej i radia.
Wiązka "C" nad kierownicą jest bardzo gruba i trzeba ją będzie zmodyfikować żeby pasowała do wersji LHD.
Mocowanie klimatyzatora do belki.
Przy tym czarnym pudełeczku należy wypiąć wszystkie wtyczki i odkręcić wiązkę.
Z tyłu za wszystkimi elementami jest mata wygłuszająca.
Pomocny i rzekł bym nieodzownym narzędziem jest grzechotka.
piotrkor1 - 26-01-2014, 21:17
Z lewej strony wiązka progowa na stelażu i wtyczki od wiązki "C".
Wiązka silnika wychodzi z środkowej części grodzi i podpięta jest do komputera silnika,skrzyni biegów i ABS.
Do wiązki przytwierdzone są wtyczki z panelu środkowego pod miejscem na radio.
Wypięte wtyczki od komputera AYC.
Hugo - 26-01-2014, 21:25
Ten kto tego nigdy nie robił nie ma pojęcia jaki to ogrom pracy...
piotrkor1 - 26-01-2014, 21:27
Komp. AYC
Wiązka drzwi i progowa wpięte są w takie box-y,które należy wypiąć z karoserii.
Po zdjęciu wentylatora i nagrzewnicy ukazuje nam się taki oto widok.
W moim przypadku auto nie posiada filtra przeciwpyłkowego ale będzie taki miało.
piotrkor1 - 26-01-2014, 21:28
Hugo napisał/a: | Ten kto tego nigdy nie robił nie ma pojęcia jaki to ogrom pracy... |
Dzięki że doceniasz moją pracę
|
|
|