To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Granat z beżem w wydaniu V6

Fragu - 24-04-2014, 18:39

http://allegro.pl/najleps...4177927891.html

:wink:

Bartekkita - 24-04-2014, 23:02

Fragu napisał/a:
http://allegro.pl/najlepsza-konserwacja-profili-noxudol-750-500-ml-i4177927891.html

:wink:

i że to niby wszystko załatwi? Zwiąże już istniejącą rudą a na wierzchu wosk wszystko zabezpieczy? I na ten rant na samym czubku maski pod uszczelką będzie jak znalazł? :D Teraz znaleźć tylko sklep we Wrocławiu, bo chciałbym to jutro zrobić.

Fragu - 24-04-2014, 23:14

Bartekkita, poczytaj co tam piszą - wiąze istniejące ogniska korozji...ja kto z ruda - cudow nie zrobi, ale podobno bardzo dobre, sam tym zalewalem maske :wink:
Bartekkita - 28-04-2014, 22:08

Fragu, skoro tak polecasz to zakupiłem wrzucę go na sam koniec jako wisienkę na torcie :P Po lekturze paru forów między innymi Mondeo(a tam się chyba znają na rudej) oraz paru lakierniczych zdecydowałem się zalać na początku ruda preparatem Cortanin F - coś jak Brunox tyle, że polskie i za 12 zł butelka 550 ml no i do dostania na miejscu. Jednak najbardziej przekonał mnie wpis, w którym gościu pisał, że używał tego z dziadkiem w 81 roku :P Na to pójdzie podkład i potem Noxudol.

Swoja drogą dobrze, że spojrzałem pod ten biały kit, bo mimo, że go nie wybuliło to jednak ruda gdzie nie gdzie zaczynała kwitnąć:

Bartekkita - 15-05-2014, 00:14

9 maja minął rok od kupna Miśka. W tym czasie no dobra do 10, zrobiłem nim 21 tysięcy.
Małe podsumowanie :)
z awarii wyszło:
-posypał się prawy górny wahacz
-nawalił przełącznik regulacji foteli elektrycznych
i to by było chyba na tyle, reszta wynikała jeszcze ze stanu w jakim go zakupiłem. Trochę problem mam z przypisaniem krzywej półośki, która wymieniałem. Z relacji poprzedniego właściciela, wymieniał on osłonę przegubu 2 razy i znowu była do d jak go kupiłem, więc mogło to być spowodowane krzywą półośką. Z drugiej strony ja raz zaliczyłem taką wyrwę w przejeździe kolejowym, że nie zdziwiłbym się gdybym to ja ją załatwił :oops:
Ostatnio Gal przeszedł też pierwszy przegląd gazowy. Także 10 tys "zrobiło" się od 3 01 do 7 05 :mrgreen:
Myślicie pewnie, że coś przygotowałem z okazji urodzin, no powiedzmy... Rekin dostał nowy pyszczek w postaci machy :D No dobra dostał dopiero dzisiaj ale ciii ;) Oczywiście zdjęć brak bo brudny i wstyd :oops:

Dziesiątego jednak miało miejsce chyba najważniejsze zdarzenie. Misiek zapoczątkował życie nowego samochodu w rodzinie :roll: Pamiętam dobrze, jak rok temu zjeździłem pół Polski Cariną E w poszukiwaniu Miśka(nigdy jej tego nie zapomnę :D ), teraz Misiek dał podwaliny Hyundaiowi Sonacie NF(mam namiastkę kolejnego Mitsu :P ), którą będzie ujeżdżać moja mama. Także Misiu będzie miał córeczkę! Jestem z niego taki dumny 8)

Wiem, że mam trochę nie po kolei w głowie, ale cóż jestem bardzo sentymentalny jeśli chodzi o samochody :D Przez rok z Miśkiem zżyłem się jak łyse konie. Ledwo sobie wyobrażam, że to tylko rok minął, bo przecież tyle czasu z nim spędziłem :)

Znalazłem nawet jakieś zdjęcie z początku naszej przygody:

Bartekkita - 24-06-2014, 00:39

W końcu przyszedł czas na mnie abym pochwalił się operacją "nadkola" w Miśku:
Lewa:

Prawa:

kielichy:

przy okazji odmalowany zostanie zderzak, który zdewastowałem tutaj zakonserwowany:

Marcino - 24-06-2014, 08:22

Bartek,
Super fotki, powiedz mi jakiej grubości blachy użyto do odbudowy podłużnicy, a jakiej do nadkoli wewnętrznych i do wnęk z przodu

Tomii - 24-06-2014, 08:30

Super robota, u mnie praktycznie to samo będzie do zrobienia :|
Fragu - 24-06-2014, 08:33

I jak to wszystko cenowo wyszło ?
promatti - 24-06-2014, 09:27

Wooo to już wiem o czym mówił Mariusz jak robił Twoje autko :P
deejay - 24-06-2014, 09:32

Marcino napisał/a:
powiedz mi jakiej grubości blachy użyto do odbudowy podłużnicy, a jakiej do nadkoli wewnętrznych i do wnęk z przodu

Blacha użyta do odbudowy podłużnicy wzmacniająca 1.0 mm i zewnętrzna 0.8 mm , wszystko w ocynku wykonane .

Ps: Ale widzę ze było grubo :wink:

demoniszcze - 24-06-2014, 11:07

Czym psiknięty po poczyszczeniu jest prawy kielich? jakimś podkładem reaktywnym??
deejay - 24-06-2014, 12:52

demoniszcze napisał/a:
zym psiknięty po poczyszczeniu jest prawy kielich? jakimś podkładem reaktywnym??

Tj. Ocynk w sprayu .

http://allegro.pl/100-cyn...4122447023.html

booohal - 24-06-2014, 13:55

Uuuu, widać porządną robotę :thumbleft:
Bartekkita - 24-06-2014, 21:44

dzięki za opinie mam nadzieje, że robota na długo posłuży Misiowi [-o<

deejay, dzięki za wsparcie techniczne :)

promatti, ciekawe co Ci naopowiadał, pewnie jeszcze że zardzewiały i takie tam :mrgreen:

Fragu, jeszcze doszło parę innych rzeczy:

a to to nie mam pojęcia skąd pochodzi :roll:
za blacharkę 1000