Nasze Miśki - Granat z beżem w wydaniu V6
Fragu - 24-04-2014, 18:39
http://allegro.pl/najleps...4177927891.html
Bartekkita - 24-04-2014, 23:02
Fragu napisał/a: | http://allegro.pl/najlepsza-konserwacja-profili-noxudol-750-500-ml-i4177927891.html
|
i że to niby wszystko załatwi? Zwiąże już istniejącą rudą a na wierzchu wosk wszystko zabezpieczy? I na ten rant na samym czubku maski pod uszczelką będzie jak znalazł? Teraz znaleźć tylko sklep we Wrocławiu, bo chciałbym to jutro zrobić.
Fragu - 24-04-2014, 23:14
Bartekkita, poczytaj co tam piszą - wiąze istniejące ogniska korozji...ja kto z ruda - cudow nie zrobi, ale podobno bardzo dobre, sam tym zalewalem maske
Bartekkita - 28-04-2014, 22:08
Fragu, skoro tak polecasz to zakupiłem wrzucę go na sam koniec jako wisienkę na torcie Po lekturze paru forów między innymi Mondeo(a tam się chyba znają na rudej) oraz paru lakierniczych zdecydowałem się zalać na początku ruda preparatem Cortanin F - coś jak Brunox tyle, że polskie i za 12 zł butelka 550 ml no i do dostania na miejscu. Jednak najbardziej przekonał mnie wpis, w którym gościu pisał, że używał tego z dziadkiem w 81 roku Na to pójdzie podkład i potem Noxudol.
Swoja drogą dobrze, że spojrzałem pod ten biały kit, bo mimo, że go nie wybuliło to jednak ruda gdzie nie gdzie zaczynała kwitnąć:
Bartekkita - 15-05-2014, 00:14
9 maja minął rok od kupna Miśka. W tym czasie no dobra do 10, zrobiłem nim 21 tysięcy.
Małe podsumowanie
z awarii wyszło:
-posypał się prawy górny wahacz
-nawalił przełącznik regulacji foteli elektrycznych
i to by było chyba na tyle, reszta wynikała jeszcze ze stanu w jakim go zakupiłem. Trochę problem mam z przypisaniem krzywej półośki, która wymieniałem. Z relacji poprzedniego właściciela, wymieniał on osłonę przegubu 2 razy i znowu była do d jak go kupiłem, więc mogło to być spowodowane krzywą półośką. Z drugiej strony ja raz zaliczyłem taką wyrwę w przejeździe kolejowym, że nie zdziwiłbym się gdybym to ja ją załatwił
Ostatnio Gal przeszedł też pierwszy przegląd gazowy. Także 10 tys "zrobiło" się od 3 01 do 7 05
Myślicie pewnie, że coś przygotowałem z okazji urodzin, no powiedzmy... Rekin dostał nowy pyszczek w postaci machy No dobra dostał dopiero dzisiaj ale ciii Oczywiście zdjęć brak bo brudny i wstyd
Dziesiątego jednak miało miejsce chyba najważniejsze zdarzenie. Misiek zapoczątkował życie nowego samochodu w rodzinie Pamiętam dobrze, jak rok temu zjeździłem pół Polski Cariną E w poszukiwaniu Miśka(nigdy jej tego nie zapomnę ), teraz Misiek dał podwaliny Hyundaiowi Sonacie NF(mam namiastkę kolejnego Mitsu ), którą będzie ujeżdżać moja mama. Także Misiu będzie miał córeczkę! Jestem z niego taki dumny
Wiem, że mam trochę nie po kolei w głowie, ale cóż jestem bardzo sentymentalny jeśli chodzi o samochody Przez rok z Miśkiem zżyłem się jak łyse konie. Ledwo sobie wyobrażam, że to tylko rok minął, bo przecież tyle czasu z nim spędziłem
Znalazłem nawet jakieś zdjęcie z początku naszej przygody:
Bartekkita - 24-06-2014, 00:39
W końcu przyszedł czas na mnie abym pochwalił się operacją "nadkola" w Miśku:
Lewa:
Prawa:
kielichy:
przy okazji odmalowany zostanie zderzak, który zdewastowałem tutaj zakonserwowany:
Marcino - 24-06-2014, 08:22
Bartek,
Super fotki, powiedz mi jakiej grubości blachy użyto do odbudowy podłużnicy, a jakiej do nadkoli wewnętrznych i do wnęk z przodu
Tomii - 24-06-2014, 08:30
Super robota, u mnie praktycznie to samo będzie do zrobienia
Fragu - 24-06-2014, 08:33
I jak to wszystko cenowo wyszło ?
promatti - 24-06-2014, 09:27
Wooo to już wiem o czym mówił Mariusz jak robił Twoje autko
deejay - 24-06-2014, 09:32
Marcino napisał/a: | powiedz mi jakiej grubości blachy użyto do odbudowy podłużnicy, a jakiej do nadkoli wewnętrznych i do wnęk z przodu |
Blacha użyta do odbudowy podłużnicy wzmacniająca 1.0 mm i zewnętrzna 0.8 mm , wszystko w ocynku wykonane .
Ps: Ale widzę ze było grubo
demoniszcze - 24-06-2014, 11:07
Czym psiknięty po poczyszczeniu jest prawy kielich? jakimś podkładem reaktywnym??
deejay - 24-06-2014, 12:52
demoniszcze napisał/a: | zym psiknięty po poczyszczeniu jest prawy kielich? jakimś podkładem reaktywnym?? |
Tj. Ocynk w sprayu .
http://allegro.pl/100-cyn...4122447023.html
booohal - 24-06-2014, 13:55
Uuuu, widać porządną robotę
Bartekkita - 24-06-2014, 21:44
dzięki za opinie mam nadzieje, że robota na długo posłuży Misiowi
deejay, dzięki za wsparcie techniczne
promatti, ciekawe co Ci naopowiadał, pewnie jeszcze że zardzewiały i takie tam
Fragu, jeszcze doszło parę innych rzeczy:
a to to nie mam pojęcia skąd pochodzi
za blacharkę 1000
|