To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lancer Evo IV

tresorex - 02-09-2013, 14:33

Jeśli to ori to szukaj od używek na allegrach...

Zauważyłem że MMC montuje takie same części w limuzynach i furgonetkach i terenówkach... więc może uda się dobrać od innego Mitsu?

londolut - 02-09-2013, 19:42

Wiem, że to zabrzmi głupio ale może Obi :D
mkm - 02-09-2013, 23:49

Seiji, zadzwoń do nich:
http://www.tkanmet.pl/oferta.html

Seiji - 07-09-2013, 02:00

dawno nic nie pisałem ponieważ w zeszłym tygodniu wymieniałem tuleje wahaczy oraz końcówki drążków w hondzie civic VIII a w tym tygodniu przed Summer Cars Party przyszła pora aby ogarnąć trochę ewelinę :wink:

no więc od początku - co jest nie tak?

zbity halogen p/mgielny od jazdy po szutrze, za to poprzedniego właściciela osobiście bym zabił

brak siatki przed intercoolerem, p.s. tak, wiem, że brudny, ale jeżdżę nim na co dzień i nie miałem ostatnio czasu na umycie go :lol:

pęknięta i urwana dokładka "front air dam"

farba, która zeszła ze wszystkich kratek na zderzaku

oraz na wylocie na masce

no więc ogarnianie od początku :wink:

nowy halogen PIAA

nowa siatka przed intercoolerem, samochód od razu zyskał na wyglądzie z nią

naprawiona dokładka, własna robota i ani grama szpachli do plastiku. Tymczasowo pomalowane farbką zaprawkową

wyprostowane i pomalowane wszystkie kratki na zderzaku, duży wizualny plus

oraz wylot na masce, już nie wygląda tak biednie jak wcześniej :mrgreen:

czekam jeszcze aż trochę części przyjdzie, myślę że za tydzień w weekend znów będzie jakaś relacja z dłubania :D

rosomak1983 - 07-09-2013, 11:09

Seiji napisał/a:
naprawiona dokładka, własna robota i ani grama szpachli do plastiku. Tymczasowo pomalowane farbką zaprawkową

laminat ?

Seiji - 07-09-2013, 21:33

rosomak1983 napisał/a:
Seiji napisał/a:

laminat ?

oryginał, plastik pp cośtam

wyprostowałem ją i pospawałem

Seiji - 08-09-2013, 17:27

8)

fj_mike - 08-09-2013, 20:02

:thumbleft:
Instru - 10-09-2013, 10:42

Gdzie można dorwać takie naklejki?
Seiji - 10-09-2013, 20:04

Instru napisał/a:
Gdzie można dorwać takie naklejki?

ja kupiłem na summer cars party ale ZTCW to powinny być na allegro :wink:

macia - 10-09-2013, 21:41

Ja tam bym wolał żeby gacie zaszczała niż moje niu damn rekaro!
Seiji - 10-09-2013, 23:04

macia napisał/a:
Ja tam bym wolał żeby gacie zaszczała niż moje niu damn rekaro!

w schowku są pampersy 8)

:lol:

Seiji - 14-09-2013, 00:08

drobny sneak peak :D

:wink:

Seiji - 14-09-2013, 20:06

jak to powiedział Loki, I have an army :D

i efekt końcowy (to szare widoczne w górnym rogu to tył dokładki na próg)

Przy okazji okazało się, że fabryczna konserwacja miała dokładnie taki sam skład a nawet kolor
Z plusów jak na 17 letnie auto, to podłogę ma w rewelacyjnym stanie, był drobny nalot w paru miejscach (tylko w paru) ale został starty do blachy, pomalowany podkładem epoksydowym a na tym wylądowała konserwacja - ani jednej dziury / dziurki / otworka ani nawet szczelinki :D
miejsca łączenia progów - żyleta, generalnie cała podłoga jak w moim civicu (2006) przed konserwacją :D
na zdjęciu nie ma jeszcze gumowych zaślepek które zostały wyjęte przed konserwacją, jak tylko wyschnie to wrócą na swoje miejsce

Jeszcze tylko przednie nadkola i można się zająć rzeczami które większość osób zainteresuje - takaty, hakaesy, greedy, ralliarty itp rzeczy ;)

Z ciekawostek dodam, że w moich rękach autko przejechało już 2000km i nie ubyło mu ani grama oleju :o

Z następnej wypłaty planuję pozbyć się tych chińskich wskaźników autogauge i zamienić je na D1Spec właśnie takie

http://www.youtube.com/watch?v=woO5nvvWBiw
niestety, żadna firma w Polsce nie oferuje ich z białymi tarczami (które bądź co bądź pasują najbardziej do białego licznika) więc zakupy będę musiał odbyć w UK ;)
Tak, są to podróbki Defi CR, ale są naprawdę dobrej jakości i nie wymagają centralki. Zamiast 2 na słupku rozważam 3 - Boost, Oil Temp, i EGT
Do tego może zainwestuję w 4 punktowe Takaty, jak to mówią bezpieczeństwo przede wszystkim

Seiji - 29-09-2013, 15:35

wczoraj ok południa jeszcze przed skończeniem ;)

ps. tak, do konserwacji wyjąłem z przodu amortyzatory :D