Nasze Miśki - Lancer Evo IV
tresorex - 02-09-2013, 14:33
Jeśli to ori to szukaj od używek na allegrach...
Zauważyłem że MMC montuje takie same części w limuzynach i furgonetkach i terenówkach... więc może uda się dobrać od innego Mitsu?
londolut - 02-09-2013, 19:42
Wiem, że to zabrzmi głupio ale może Obi
mkm - 02-09-2013, 23:49
Seiji, zadzwoń do nich:
http://www.tkanmet.pl/oferta.html
Seiji - 07-09-2013, 02:00
dawno nic nie pisałem ponieważ w zeszłym tygodniu wymieniałem tuleje wahaczy oraz końcówki drążków w hondzie civic VIII a w tym tygodniu przed Summer Cars Party przyszła pora aby ogarnąć trochę ewelinę
no więc od początku - co jest nie tak?
zbity halogen p/mgielny od jazdy po szutrze, za to poprzedniego właściciela osobiście bym zabił
brak siatki przed intercoolerem, p.s. tak, wiem, że brudny, ale jeżdżę nim na co dzień i nie miałem ostatnio czasu na umycie go
pęknięta i urwana dokładka "front air dam"
farba, która zeszła ze wszystkich kratek na zderzaku
oraz na wylocie na masce
no więc ogarnianie od początku
nowy halogen PIAA
nowa siatka przed intercoolerem, samochód od razu zyskał na wyglądzie z nią
naprawiona dokładka, własna robota i ani grama szpachli do plastiku. Tymczasowo pomalowane farbką zaprawkową
wyprostowane i pomalowane wszystkie kratki na zderzaku, duży wizualny plus
oraz wylot na masce, już nie wygląda tak biednie jak wcześniej
czekam jeszcze aż trochę części przyjdzie, myślę że za tydzień w weekend znów będzie jakaś relacja z dłubania
rosomak1983 - 07-09-2013, 11:09
Seiji napisał/a: | naprawiona dokładka, własna robota i ani grama szpachli do plastiku. Tymczasowo pomalowane farbką zaprawkową |
laminat ?
Seiji - 07-09-2013, 21:33
rosomak1983 napisał/a: | Seiji napisał/a: | naprawiona dokładka, własna robota i ani grama szpachli do plastiku. Tymczasowo pomalowane farbką zaprawkową |
laminat ? |
oryginał, plastik pp cośtam
wyprostowałem ją i pospawałem
Seiji - 08-09-2013, 17:27
fj_mike - 08-09-2013, 20:02
Instru - 10-09-2013, 10:42
Gdzie można dorwać takie naklejki?
Seiji - 10-09-2013, 20:04
Instru napisał/a: | Gdzie można dorwać takie naklejki? |
ja kupiłem na summer cars party ale ZTCW to powinny być na allegro
macia - 10-09-2013, 21:41
Ja tam bym wolał żeby gacie zaszczała niż moje niu damn rekaro!
Seiji - 10-09-2013, 23:04
macia napisał/a: | Ja tam bym wolał żeby gacie zaszczała niż moje niu damn rekaro! |
w schowku są pampersy
Seiji - 14-09-2013, 00:08
drobny sneak peak
Seiji - 14-09-2013, 20:06
jak to powiedział Loki, I have an army
i efekt końcowy (to szare widoczne w górnym rogu to tył dokładki na próg)
Przy okazji okazało się, że fabryczna konserwacja miała dokładnie taki sam skład a nawet kolor
Z plusów jak na 17 letnie auto, to podłogę ma w rewelacyjnym stanie, był drobny nalot w paru miejscach (tylko w paru) ale został starty do blachy, pomalowany podkładem epoksydowym a na tym wylądowała konserwacja - ani jednej dziury / dziurki / otworka ani nawet szczelinki
miejsca łączenia progów - żyleta, generalnie cała podłoga jak w moim civicu (2006) przed konserwacją
na zdjęciu nie ma jeszcze gumowych zaślepek które zostały wyjęte przed konserwacją, jak tylko wyschnie to wrócą na swoje miejsce
Jeszcze tylko przednie nadkola i można się zająć rzeczami które większość osób zainteresuje - takaty, hakaesy, greedy, ralliarty itp rzeczy
Z ciekawostek dodam, że w moich rękach autko przejechało już 2000km i nie ubyło mu ani grama oleju
Z następnej wypłaty planuję pozbyć się tych chińskich wskaźników autogauge i zamienić je na D1Spec właśnie takie
http://www.youtube.com/watch?v=woO5nvvWBiw
niestety, żadna firma w Polsce nie oferuje ich z białymi tarczami (które bądź co bądź pasują najbardziej do białego licznika) więc zakupy będę musiał odbyć w UK
Tak, są to podróbki Defi CR, ale są naprawdę dobrej jakości i nie wymagają centralki. Zamiast 2 na słupku rozważam 3 - Boost, Oil Temp, i EGT
Do tego może zainwestuję w 4 punktowe Takaty, jak to mówią bezpieczeństwo przede wszystkim
Seiji - 29-09-2013, 15:35
wczoraj ok południa jeszcze przed skończeniem
ps. tak, do konserwacji wyjąłem z przodu amortyzatory
|
|
|