To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Spryskiwacze reflektorów, szyby przedniej i tylnej.

princeflejm - 18-12-2019, 11:26

Z tego co się orientuję posiadam u siebie właśnie taki dokładany z innego auta bagnet mam biały (oryginalnie powinien być czarny) Poprzedni właściciel musiał wymienić na włąśnie taki z Outka czy też ASX. Kolejna kwestia to pojemność zbiorniczka (poprawcie mnie ktoś jeśli się mylę) U mnie mam bixenon co za tym idzie spryski lamp i wydaje mi się że zbiorniczek jest większy niż normalnie ze względu na wiekszy pobur płynu (Spryski lamp niesamowicie ciągną płyn) i możliwe że bagnet będzie za długi do ciebie jeśli nie posiadasz sprysków lamp. Ogólnie nie będzie to przeszkadzać po prostu oprze się o dno i zawinie trochę a jeśli chodzi o górę tą przykrywkę pasuje jak ulał :)
coldmario - 16-07-2020, 16:22
Temat postu: Wymiana spryskiwacza reflektora [Sportback 1.8]
Witam.
Albo to stało się samo, albo ktoś potrzebował zaślepki do swojego Lancera i urwał mi zaślepkę wyłamując jednocześnie fragment spryskiwacza pod prawym reflektorem.
Długo szukałem, ale nie znalazłem informacji jak to wymienić, więc zrobię to na żywca. Wydaje mi się, że najprościej będzie się tam dostać wyciągając te kratownicę w okół halogenu, ale jeśli ktoś to już robił i ma jakieś porady to chętnie się dowiem.

No i pytanie skąd najlepiej zamawiać takie rzeczy? Musi to być oryginał czy są dobre zamienniki? Nawet kolor zaślepki nie musi być identyczny z lakierem, może być czarny

sim_on - 16-07-2020, 21:50

wydaje mi się, że bardzo łatwo można się tam dostać ściągajac nadkole, albo o ile się nie mylę od dołu. Trzeba odkręcić tą plastikową osłonę pod silnikiem i bez problemu powinien być dostęp do tego spryskiwacza
Venom86 - 17-07-2020, 12:55

tu znajdziesz ori nowe i pewnie w kolorze: https://sklep.mitsustyle.pl/

https://sklep.mitsustyle.pl/zaslepka-spryskiwacza-l,3,2104,3429

HUGIO - 14-06-2021, 12:57

W jakich sytuacjach działa spryskiwanie reflektorów bi-xenonów? Jest jakaś prędkość minimalna/maksymalna samochodu? Bo na postoju - zapłonie/uruchomionym silniku nie działa nic, nawet nie słychać pompki, podczas jazdy do 50km/h też nie zauważyłem, żeby pryskało, przy wyższych nie miałem ostatnio okazji jechać. Zbiorniczek zalany na full 5l. Przy próbie użycia nie widać, żeby gdzieś ciekł potem płyn spod auta, więc raczej jest wszystko dobrze podłączone.

[ Dodano: 14-06-2021, 15:49 ]
//Edit
Winowajca znaleziony - bezpiecznik

marmach - 15-07-2021, 21:44

Witam.
Zauważyłem, że ubyło trochę płynu do spryskiwaczy. Wlałem full, po 2 dniach było trochę mniej pomimo, że nie użyłem ani razu spryskiwaczy. Płyta pod zbiornikiem sucha, ręką sprawdziłem zbiornik pod spodem, również suchy. Pod autem sucho. Wyparowuje?

Zapytam inaczej. Czy możliwe jest, aby wyciekał płyn w sposób niezauważony?
Nie zauważyłem również, aby ciśnienie w dyszach było mniejsze.

kretoslaw - 02-10-2021, 16:22
Temat postu: Układ spryskiwaczy
Cześć!
Dzisiaj moje przednie spryskiwacze umarły, ale jak zajrzałem pod maskę to okazało się, że brakuje fragmentu układu. To jest fragment tuż przed rozgałęzieniem na właściwe odejście do spryskiwaczy przymocowany do maski od spodu. Czy mógłbym prosić kogoś o zdjęcie co tam dokładnie było? W Internecie na szybko nie potrafię znaleźć szkicu układu. Nie jestem teraz pewny czy to tylko fragmenty gumowych rurek po obu stronach i taki biały rozgałęźnik (1 -> 2) czy może jednak coś więcej. Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam!

HUGIO - 02-10-2021, 18:05

Nie wiem, czy o to chodzi, ale:

Nie wiem po co u mnie było to rozgałęzienie i potem ponownie powrót na jeden wężyk, a potem znowu rozgałęzienie, ale tak miałem, gdy kupiłem, tutaj tego nie ma:
https://www.strefatestow....kroku-poradnik/

kretoslaw - 02-10-2021, 18:10

Super. Dziękuję. A byłaby szansa na bliższą fotę lewej dolnej części maski (tak jak zrobiłeś teraz tylko wycinek, jak tutaj zbliżam to jest słaba jakość). Fragment od pętli po lewej stronie do tego zielonego łącznika. Będę wdzięczny.
HUGIO - 02-10-2021, 18:12

kretoslaw,
Ja mam już na to założone wygłuszenie (to jest stara fotka), ale wyżej zedytowałem post i wrzuciłem link, w którym będziesz miał to lepiej widoczne.

kretoslaw - 02-10-2021, 18:18

Już się biorę za przeglądanie. Pięknie dziękuję :)
miszka87 - 22-11-2023, 08:20

Czy ktoś zmieniał spryskiwacze szyby przód na mgłowe? Spotkałem się ,że ktoś zmienił w asx od hondy i pasują p&p ale cena za sztukę 91 zł