Nasze Miśki - EA:20016A13A69AT
Fragu - 30-10-2013, 12:19
Szwagroz, zapraszamy!:) Pisz kiedy wam pasuje
Przegląd zaliczony śpiewająco - jedynie prawy postój do wymiany.
Poniżej wydruk siły hamowania:
Wydaje mi się, że tył troche słabo wypadł. Poza tym wyglada to nieźle..i fakt, przy mniejszych prędkościach spisuje się spoko...tylko przy mniejszych.
Pewnie ostatki ładnej pogody i za chwilę na zimówki będzie trzeba się przerzucić.
Fragu - 06-11-2013, 19:35
Końcówki drążków wymienione (CTR), zrobiona zbieżność ...przy okazji wyszło, że kończą się klocki przód, co polecacie w niskiej cenie? - ma posiedzieć do wiosny później i tak zmiany.
ps. jaki wymiar mają te po 2 lifcie?
edit: chyba już wiem, to te 144,8 - albo inaczej NIE te które pasują do outka 2 (2 tłoczki)
Hugo - 06-11-2013, 21:54
Fragu napisał/a: | co polecacie w niskiej cenie? | Nic. A polecam TRW lub Ferodo Premier. Fragu napisał/a: | albo inaczej NIE te które pasują do outka 2 (2 tłoczki) | Dokładnie.
fj_mike - 06-11-2013, 21:54
Fragu napisał/a: | ps. jaki wymiar mają te po 2 lifcie? |
144,8x55
Matejko - 06-11-2013, 23:33
Fragu napisał/a: | co polecacie w niskiej cenie? |
to co kupisz najtaniej w najbliższym sklepie
kashiyama w ic kolo 75zł wyjdzie
Szwagroz - 07-11-2013, 05:50
jak chcesz zeby wszyscy wiedzieli gdzie jezdzisz to wez trw. pyla tak ze za autem zostaje brazowa smuga na asfalcie. ale za to nie piszcza
Fragu - 07-11-2013, 07:02
Właśnie myślałem żeby Kashiyame założyć, ew trochę droższe Textara
fj_mike, a masz!
A słuchajcie, przy wymienie czyszczę prowadniczki, smaruję je smarem do tłoczków(?) jakimś ATE czy coś, prowadnice klocków po oczyszczeniu smarem miedzianym. Tak samo śruby mocujące.
O czymś zapomniałem?
robertdg - 07-11-2013, 07:25
Fragu napisał/a: | A słuchajcie, przy wymienie czyszczę prowadniczki, smaruję je smarem do tłoczków(?) jakimś ATE czy coś, prowadnice klocków po oczyszczeniu smarem miedzianym. Tak samo śruby mocujące. |
Nawet blaszki podkładki przeszczotkuj, w razie konieczności wymień, drogie nie są kosztuja ~27zł detal
Prowadniczki smarujesz ATE plastulube, tą samą albo inną pastą montażową możesz osadzenia klocków na jarzmach posmarować (te na które przychodzą blaszki), oczywiście uprzednio ładnie wyczyścić do świecącego metalu.
Śruby mocujące na upartego można dotknąc delikatnie niebieskim klejem do gwintów, śrubki od prowadnic dokrecasz momentem 37Nm, śruby od jarzm 110Nm
Tak na dobra sprawe to radze odrazu zdemontować zaciski i zajrzęc pod usłonki tłoczków, wyczyścić cały syf, powierzchnie tłoka umyć i spolerować jeżeli nie będzie wżerów
Fragu - 07-11-2013, 07:31
Tego mi było trzeba, dzięki Robert!
Czyli miedzianki nie muszę w ogóle kupować?
robertdg - 07-11-2013, 07:42
Nie, lepiej spisuje się na prowadnicach ATE plastilube, do tłoka w zacisku ATE Bremszylinder paste, na jarzmo pod blaszke tak dla zwykłej konserwacji aby za szybko nie korodowało tez można dać ATE plastilube, albo http://www.ocgchemia.pl/p...etal-free-paste
Hugo - 07-11-2013, 08:39
Fragu napisał/a: | czyszczę prowadniczki, smaruję je smarem do tłoczków(?) | U mnie nie było w ogóle takiej konieczności. Pracowały jak nowe, więc nawet ich nie wyjmowałem, żeby czasami nie uszkodzić ich osłonek.
fj_mike - 07-11-2013, 09:03
Cytat: | fj_mike, a masz! |
Dostałeś pw
Owczar - 07-11-2013, 09:08
Fragu napisał/a: | ew trochę droższe Textara |
Bierz textara, jedne z lepszych. Kashiyama to syf
Fragu - 07-11-2013, 10:41
Hugo, sprawdzę oczywiście, jak będą jak nowe to nie będę ruszał...chociaż coś może być na rzeczy bo z lewej strony wew klocek zjadło szybciej niż reszte.
fj_mike, nic nie dostałem
Owczar, i pewnie tak zrobię
Hugo - 07-11-2013, 10:45
Fragu napisał/a: | z lewej strony wew klocek zjadło szybciej niż reszte | To by wskazywało na zapieczone prowadnice.
|
|
|