To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - skoki narciarskie

JCH - 15-02-2014, 23:09

Dowcip co prawda już nieaktualny ale dziś rano jeszcze chodził w takiej wersji :)

Przychodzi Kamil Stoch do kiosku Ruchu:
- Poproszę "Przegląd Sportowy"
- 2 złote
- Justyna... - pożyczysz? Oddam w sobotę

No... czyli Kamil słowny jest :D Wielkie brawa =D> =D> =D>

Dobrze, że Kamil wygrał bo w pierwszym skoku Noriaki Kasai, moim zdaniem, trochę "nabrał" sędziów na lądowanie. Dostał wysokie noty, chyba 3 x 19 pkt. a telemark był taki jakiś wymuszony. Chętnie bym to zobaczył jeszcze raz.
Nie to, żebym podważał klasę Noriakiego tylko tak po prostu wyszło :roll: Ciekawe czy ktoś z Was też to zauważył :?:
W ogóle trochę rządził dziś wiatr - niektórzy skoczkowie skakali po 130 metrów a zajmowali miejsca w 2-giej dziesiątce :roll:
W 1 serii jak zobaczył chorągiewkę Kruczka, że stoi w miejscu, nie łopocze czyli nie ma wiatru, warunki stabilne to myślę sobie jest spoko, Kamil tego nie spieprzy :) I rzeczywiście - dał ognia :mrgreen:
Kasai bardzo się cieszył z tego miejsca (w przeciwieństwie do holenderskiego panczenisty) i w sumie to niezależnie, które miejsce który z nich by zajął (Kamil czy Noriaki) radość byłaby taka sama.

Batmanikus - 16-02-2014, 08:46

Jak to oglądałem to doszedłem do wniosku, że jeśli Sotch miałby zająć drugie miejsce to tylko przegrana z Kasajem nie sprawiłaby mi "przykrości" :)
mkm - 16-02-2014, 11:50

JCH napisał/a:

Kasai bardzo się cieszył z tego miejsca (w przeciwieństwie do holenderskiego panczenisty)

Japończycy coś chyba wodę spod Fukuszimy piją. Drużynowo mogą namieszać.
Holenderski panczenista nie ogarnął tego co się wydarzyło, a chwila oczekiwania na "rozmiar klęski" spaliła go psychicznie :mrgreen:

Batmanikus - 16-02-2014, 12:25

Jest gdzieś wideło z tego oczekiwania? Bo na jutubie jeszcze nie ma :P
mkm - 16-02-2014, 12:34

jest, ale niestety trochę przycięta:
http://www.youtube.com/watch?v=i7liVTeD9Oc

mjsystem - 16-02-2014, 13:37

Stocha zrobili zawodnikiem Austrii... :lol:
JCH - 16-02-2014, 16:04

Batmanikus napisał/a:
Jest gdzieś wideło z tego oczekiwania?
Poszukaj na sport.tvp.pl - tam było widać złość, rzucał też butelką z wodą.... :roll:
0,003 sek przekłada się na 4,3 cm na tym dystansie czyli nie tak mało. Skoro są w stanie mierzyć wynik z taką dokładnością to nie ma to tamto ;)

Bizi78 - 17-02-2014, 20:09

4 miejsce, najlepsza pozycja Polaków na IO :D =D> .
gulgulq - 17-02-2014, 20:14

Brawo dla chłopaków za wszystkie pozytywne emocje ;)
mjsystem - 17-02-2014, 20:17

Brawa dla naszych. Żyła będzie miał chyba dywanik u Kruczka :badgrin:
Batmanikus - 17-02-2014, 20:30

Żyła 10 m + każdy po 1m więcej i byłby medal. No ale trudno. I tak jest najlepiej ;) Tylko Stoch załamany z łezką w oku, że wyjeżdżają z tych zawodów z jak to mówią Austriacy - blachą.
wojzi - 17-02-2014, 21:07

Ja nie dałem rady oglądać - właśnie wracałem z pracy. Renia mi na bieżąco przez telefon relacjonowała.

Wielki sukces. Nigdy tak wysoko jeszcze drużyną nie byliśmy.

Zaraz lecę po szampana i będziemy świętować. :partyman:

Marcin-Krak - 17-02-2014, 21:35

Mimo wszystko pozostaje lekki niedosyt...
Tomek - 17-02-2014, 21:46

mkm napisał/a:

Holenderski panczenista nie ogarnął tego co się wydarzyło, a chwila oczekiwania na "rozmiar klęski" spaliła go psychicznie :mrgreen:

nie wiem czy ktoś oglądał super-giganta mężczyzn w niedzielę
tam dopiero była komedia w wykonaniu Amerykanina Bode Millera

mkm napisał/a:

jest, ale niestety trochę przycięta:
http://www.youtube.com/watch?v=i7liVTeD9Oc

niestety, ale już prywatny

Krystian99 - 17-02-2014, 21:52

Tak Brawa dla chłopaków, pokazują cały czas że jest w nich potencjał i warto na nich stawiać :wink: Żyłka coś się spalił w tym pierwszym skoku chyba już myślał o nowej reklamie :P