Nasze Miśki - Czarna Bestia by bialy jay-z
WreX - 08-07-2016, 10:56
bialyjayz, nie wiem czy dobrze myślę, ale wózek jest potrzebny tylko przez jakiś czas a tego Gala pozbędziesz się raczej na zawsze, przemyśl to jeszcze. Oczywiście gratuluję "nowego nabytku" ale zastanów się czy nie warto coś kupić co ten wózek zmieści na jakiś czas a Gala zostawić pod kołderką na jakiś czas tym bardziej że wiesz co masz no chyba że szukasz czegoś młodszego.
Owczar - 08-07-2016, 11:21
Nie do końca rozumiem tego wariactwa z wózkami i kombi.... Kwestia dobrania wózka i wszystko się zmieści. Gondola to tylko tymczasowy wózek, potem będzie spacerówka.
bialyjayz - 08-07-2016, 12:02
Jestem jak najbardziej za, tylko wiecie niby jesteśmy tymi głowami rodziny a i tak kobiety rządzą, nie żebym był pod pantoflem WreX napisał/a: | bialyjayz, nie wiem czy dobrze myślę, ale wózek jest potrzebny tylko przez jakiś czas a tego Gala pozbędziesz się raczej na zawsze, przemyśl to jeszcze |
tego się obawiam, że jak już sprzedam raz że już go raczej nigdy nie zobaczę, a dwa już raczej nie będę chciał pchać się w Gala, i mam tutaj na myśli tylko wszechobecną rudą, do reszty nie mam najmniejszych zastrzeżeń
WreX napisał/a: | Oczywiście gratuluję "nowego nabytku" |
dzięki Panowie mam nadzieję, że przynajmniej On doczeka czasu gdy Mitsu wypuści godnego następcę Galanta
Owczar napisał/a: | Nie do końca rozumiem tego wariactwa z wózkami i kombi.... Kwestia dobrania wózka i wszystko się zmieści. Gondola to tylko tymczasowy wózek, potem będzie spacerówka. |
WreX napisał/a: | ale zastanów się czy nie warto coś kupić co ten wózek zmieści na jakiś czas a Gala zostawić pod kołderką na jakiś czas tym bardziej że wiesz co masz no chyba że szukasz czegoś młodszego. |
ciągle myślę i myślę, tym bardziej że budżet jakim dysponuje nie wystarcza mi na coś dobrego z japońskiej stajni, dobrze wyglądającego i z odpowiednim silnikiem przynajmniej V6,
20tys. obecnie wystarcza w tym momecie na Audi a4 b6, e39 bądź e46 oraz subaru legacy jednak każdy nijak wygląda przy Galancie
też mi się nie uśmiecha jazda karawanem, jeszcze nie czas na mnie
vrangsinn - 08-07-2016, 18:11
byłem w podobnej sytuacji 1,5 roku temu, w moim przypadku było tak ze naszczescie mamy 2 auta z żoną, wiec na "nakaz" zony na zmiane auta na "rodzinny" odparłem ze "ok to sprzedajemy Twojego" a ze moja zona od razu powiedziala ze kombi nie bedzie jeździć odparłem jej to samo....:P warunek był ze wózek ma asie zmiescic do bagaznika...no i sie miesci....:P a gondola obok syna na tylnym siedzeniu...^^ zreszta potem idzie w odstawke wiec problem z głowy. Obecnie moj syn ma rok i 9 miesiecy i absolutnie jestesmy oboje zadowoleni ze auta nie zmienilismy, na 3 osobowa rodzine galant w sedanie spelnia zadanie...z tobolami mozna sie wybrac na 2 tyg wakacje, a i na zakupy z dzieckiem spokojnie daje rade...wazne zebym to ja pakował rzeczy do auta bo jak moja zona zacznie to i kombi nie styka...^^
powodzenia w negocjacjach u Ciebie
dmi - 08-07-2016, 20:02
bialyjayz napisał/a: | 20tys. obecnie wystarcza |
Dozbieraj jeszcze z 5k a może trochę mniej i kup accorda type s 2.4 ivtec 190 kucy w kombi (gaz znoszą bardzo dobrze), piękne to nie jest, ruda też trochę podwozie łapie ale to nie to samo, że dziury jak w galach. Po sprzedaży galanta za rok/dwa celuje właśnie w to auto, choć jak wiadomo kilka innych tez jest na oku, np alfa 159, volvo v50/70.
Hugo - 08-07-2016, 21:35
dmi napisał/a: | Nie do końca rozumiem tego wariactwa z wózkami i kombi.... | A ja nie rozumiem w ogóle. Cytat: | Kwestia dobrania wózka i wszystko się zmieści. Gondola to tylko tymczasowy wózek, potem będzie spacerówka | Nic dodać, nic ująć. vrangsinn napisał/a: | byłem w podobnej sytuacji 1,5 roku temu | A ja 3,5 roku temu i nawet nie było mowy o sprzedaży Gala
Tomek - 08-07-2016, 22:05
Hugo napisał/a: | vrangsinn napisał/a:
byłem w podobnej sytuacji 1,5 roku temu
A ja 3,5 roku temu i nawet nie było mowy o sprzedaży Gala |
a ja 2,75 roku temu
i sprzedałem Galanta, .... tego Galanta
może do mnie wróci?
bialyjayz napisał/a: | -lipiec 2016; ostatnio nad ranem zastałem pedał sprzęgła, w podłodze nie zastanawiając się zbyt długo pojechaliśmy na warsztat, i tak został wymieniony wysprzęglik za śmieszne pieniądze 40zł, niestety jego wymiana wiązała się z odpowietrzeniem sprzęgła co już takie tanie nie było, jednak warto, sprzęgło bierze wyżej, |
bialyjayz napisał/a: | prawie 296 tys. w tym 51tys. przejechane przezemnie, |
jak go kupiłem miał 165 tyś, pierwsze co usłyszałem to "sprzęgło się kończy"
odpowietrzanie sprzęgła drogie? tzn. ile Cię za to skasowali?
bo to się robi w kilka minut i wystarczy podnieść maskę, żadnych narzędzi (jeden klucz)
abdul - 09-07-2016, 09:24
ja mam 2 dzieci i jakoś się mieścimy w Galancie nie sprzedawaj bo będziesz żałował a wózek tak naprawdę wrzucasz do auta raz na jakiś czas, później będzie spacerówka która bez problemu mieści się w bagażniku
bialyjayz - 09-07-2016, 12:36
Tomek napisał/a: | a ja 2,75 roku temu
może do mnie wróci? |
już Ci się Bayerishe......znudziło ? Tomek napisał/a: | odpowietrzanie sprzęgła drogie? tzn. ile Cię za to skasowali?
bo to się robi w kilka minut i wystarczy podnieść maskę, żadnych narzędzi (jeden klucz) |
Tomek napisał/a: | jak go kupiłem miał 165 tyś, pierwsze co usłyszałem to "sprzęgło się kończy" |
tym razem to już naprawdę koniec, bywa i tak czasem że podczas dynamicznej jazdy się ślizga.
130zł, nie byłem przy tym ale mówili, że trochę pierdzielenia było
Tomek - 09-07-2016, 14:30
bialyjayz napisał/a: | Tomek napisał/a: | a ja 2,75 roku temu
może do mnie wróci? |
już Ci się Bayerishe......znudziło ? Tomek napisał/a: | odpowietrzanie sprzęgła drogie? tzn. ile Cię za to skasowali?
bo to się robi w kilka minut i wystarczy podnieść maskę, żadnych narzędzi (jeden klucz) |
Tomek napisał/a: | jak go kupiłem miał 165 tyś, pierwsze co usłyszałem to "sprzęgło się kończy" |
tym razem to już naprawdę koniec, bywa i tak czasem że podczas dynamicznej jazdy się ślizga.
130zł, nie byłem przy tym ale mówili, że trochę pierdzielenia było |
jak się ślizga to już finito
nie znasz dnia ani godziny
więc szykuj tysiąca, bo nie wiem kiedy staniesz i nie pojedziesz
bialyjayz napisał/a: | już Ci się Bayerishe......znudziło ? |
zmieniły mi się warunki
zacząłem budować dom, mam nadzieję skończyć za rok
potem dostawię drugi garaż i będzie gdzie trzymać flotę
Bayerishe ma jedną wadę - nie idzie spod świateł tak jak V6 na podtlenku
za to w trasie płynie
Owczar - 09-07-2016, 14:56
Tomek, Twoje bayerische nie idzie spod świateł? przy tej mocy powinieneś mieć niskie 6 do setki
robertdg - 09-07-2016, 20:27
bialyjayz napisał/a: | 130zł, nie byłem przy tym ale mówili, że trochę pierdzielenia było | Za odpowietrzenie sprzęgła
Tomek - 09-07-2016, 20:51
robertdg napisał/a: | bialyjayz napisał/a: | 130zł, nie byłem przy tym ale mówili, że trochę pierdzielenia było | Za odpowietrzenie sprzęgła |
może robili to nie tak jak trzeba
za zrobienie tego jak trzeba grzech brać kasę
bialyjayz - 19-07-2016, 14:21
Nadszedł ten dzień, po długich dniach i godzinach namyślania zdecydowałem się wystawić Galanta na sprzedaż, cena jaka mnie interesuje to 11 tys. do niedużych negocjacji, chętnych zapraszam do licytacji, dla zainteresowanych na pw podeślę serię zdjęć newralgicznych miejsc.
Dodam, że nie jestem zdesperowany żeby go sprzedawać, dlatego proszę tylko o poważne propozycje, nie typu daje 8 i jutro jestem.
Dzisiaj najpierw na forum założę temat w dziale kupie/sprzedam z aktualnymi fotkami. Pod koniec tygodnia wyjdzie na OLX z wyższą ceną, jeśli nie dostanę odpowiedniej gotówki nie rozstajemy się i zaczynamy od nowa zabawę
Tomek - 19-07-2016, 14:25
bialyjayz napisał/a: | Nadszedł ten dzień, po długich dniach i godzinach namyślania zdecydowałem się wystawić Galanta na sprzedaż, cena jaka mnie interesuje to 11 tys. do niedużych negocjacji, chętnych zapraszam do licytacji, dla zainteresowanych na pw podeślę serię zdjęć newralgicznych miejsc.
Dodam, że nie jestem zdesperowany żeby go sprzedawać, dlatego proszę tylko o poważne propozycje, nie typu daje 8 i jutro jestem.
Dzisiaj najpierw na forum założę temat w dziale kupie/sprzedam z aktualnymi fotkami. Pod koniec tygodnia wyjdzie na OLX z wyższą ceną, jeśli nie dostanę odpowiedniej gotówki nie rozstajemy się i zaczynamy od nowa zabawę |
to licytujemy
dam 8200 i jutro jestem
|
|
|