Nasze Miśki - ! SREBRNA SIGMA ze Wschodu !
marycjusz - 18-03-2014, 22:25
Panowie, kolejna Sigma dołączyła do mojej rodzinki Mój drugi brat wczoraj kupił Kombiaka Diamante 1995 (chyba Diamante bo ma zderzaki parapety) w świetnym stanie z automatem, który w ogóle nie szarpie ;P Także mamy w stadzie 2 x Kombi i 1 x Sedan
A tak naprawdę do tego mamy jeszcze coś takiego :
Buda w super stanie 1995 - uszkodzony silnik (walnął pasek rozrządu) i wyjęta skrzynia (chyba też uszkodzona) + cała buda widoczna na zdjęciu załadowana w środku gratami od kolejnej sigmy (+ całe kombi mojego brata też załadowane ) - także w sumie 1,5 sigmy na części
Powiedzcie mi, czy numery VIN są jeszcze gdzieś na budzie oprócz ściany/grodzi w komorze silnika ?
marycjusz - 01-04-2014, 22:24
Cytat: | marycjusz, masz przepaloną żarówkę od ECO. | hehe dziwna sprawa, bo kontrolka do jazdy ECO sama się uruchomiła i od 4 dni świeci tak jak trzeba na zielono Dziwna sprawa hehe
GóR3K - 14-04-2014, 00:16
i jak tam skrzynka Marku ?
marycjusz - 14-04-2014, 16:50
Skrzynia już siedzi w mojej Sigmie - ależ się namęczyliśmy żeby ją włożyć hehe ale w sobotę o godzinie 0.16 siedziała już zaczepiona na jedną śrubę - i w tym momencie zostawiliśmy robotę hehe nie mieliśmy już sił jeden czujnik trochę ma inną wtyczkę i będę musiał przerobić ale poza tym spoko.
Pozostało wszystko skręcić do kupy, ale jest nowy pomysł bo być może jednak moja sigma pozostanie w garażu na jakieś 2 tygodnie , bo pomyśleliśmy z bratem, że skoro wszystko mamy porozkręcane to od razu można by jej remont silnika walnąć (coś na jednym garze nierówno pracuje) i chyba tak też zrobimy
Ale w każdym bądź razie ponowne podziękowania GóR3K dla Ciebie
wojtas - 14-04-2014, 17:08
Tak na marginesie, sigma kombi ma seryjnie170KM
marycjusz - 14-04-2014, 20:17
Cytat: | Tak na marginesie, sigma kombi ma seryjnie170KM | - eee, aby na pewno ? http://pl.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Diamante - nie wiem, być może się mylę ...
Wrzucam foty z operacji przeszczepu skrzyni :
Ta z prawej to skrzynia od GÓR3Ka
Tu kombinacje żeby ją centymetr po centymetrze włożyć
I w końcu skrzynia siedzi na miejscu
angelos - 14-04-2014, 20:39
Jaki olej planujesz zalać?
wojtas - 14-04-2014, 21:04
Proponuję zagłębić się w temat.
marycjusz - 14-04-2014, 22:08
Cytat: | Jaki olej planujesz zalać? | tego jeszcze nie wiem nawet o tym nie myślałem, muszę poszperać po forum i zobaczyć co tu polecacie ciekawego
Cytat: | Proponuję zagłębić się w temat. | dlatego napisałem, że się mogę mylić Wojtas no to weź oświeć troszkę kolegę
wojtas - 14-04-2014, 22:31
Proszę: http://www.united-sigma-friends.com/2
Ciekawi mnie, ile mają wpisane w dowodach rejestracyjnych
angelos - 14-04-2014, 23:02
Proponuję jeszcze sprawdzić drożność chłodnicy skrzyni. Powinieneś przepchać olej siłą płuc , 'niepalących'
marycjusz - 15-04-2014, 22:10
wojtas napisał/a: | Ciekawi mnie, ile mają wpisane w dowodach rejestracyjnych | o proszę No rzeczywiście dzięki za info a w dowodzie mają 177
angelos napisał/a: | . Powinieneś przepchać olej siłą płuc , 'niepalących' | dzięki za radę - palę więc odpada, ale mamy sprężarkę
marycjusz - 23-04-2014, 21:26
Skrzynka już poskładana, wczoraj ogarnęliśmy resztę, wszystko podłączone, autko odpaliłem, chwila prawdy ....iiii ? ......i jest git Skrzynia pracuje bardzo ładnie, zero szarpnięć, wszystko płynnie śmiga - co prawda trochę pracy przy tym było ale jestem mega zadowolony Jeden problem z głowy
GóR3K - 24-04-2014, 00:16
marycjusz napisał/a: | Skrzynka już poskładana, wczoraj ogarnęliśmy resztę, wszystko podłączone, autko odpaliłem, chwila prawdy ....iiii ? ......i jest git Skrzynia pracuje bardzo ładnie, zero szarpnięć, wszystko płynnie śmiga - co prawda trochę pracy przy tym było ale jestem mega zadowolony Jeden problem z głowy |
ciesze sie ze moja skrzynka jeszcze pochodzi w kolejnej sigmie
marycjusz - 25-04-2014, 10:16
mam pytanko - rozbierał ktoś z Was całą deskę rozdzielczą/kokpit w Sigmie ? Chodzi mi o wyjęcie tego w całości - dużo roboty przy tym czy w miarę łatwo taką operację przeprowadzić ? Jak ktoś z Was rozbierał to może powie mi na co zwrócić uwagę, gdzie są jakieś ukryte śrubki ?
|
|
|