To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - ! SREBRNA SIGMA ze Wschodu !

marycjusz - 18-03-2014, 22:25

Panowie, kolejna Sigma dołączyła do mojej rodzinki :) Mój drugi brat wczoraj kupił Kombiaka Diamante 1995 (chyba Diamante bo ma zderzaki parapety) w świetnym stanie :) z automatem, który w ogóle nie szarpie ;P Także mamy w stadzie 2 x Kombi i 1 x Sedan ;)
A tak naprawdę do tego mamy jeszcze coś takiego :

Buda w super stanie 1995 - uszkodzony silnik (walnął pasek rozrządu) i wyjęta skrzynia (chyba też uszkodzona) + cała buda widoczna na zdjęciu załadowana w środku gratami od kolejnej sigmy (+ całe kombi mojego brata też załadowane ;) ) - także w sumie 1,5 sigmy na części :)
Powiedzcie mi, czy numery VIN są jeszcze gdzieś na budzie oprócz ściany/grodzi w komorze silnika ?

marycjusz - 01-04-2014, 22:24

Cytat:
marycjusz, masz przepaloną żarówkę od ECO.
hehe dziwna sprawa, bo kontrolka do jazdy ECO sama się uruchomiła i od 4 dni świeci tak jak trzeba na zielono ;) Dziwna sprawa hehe
GóR3K - 14-04-2014, 00:16

i jak tam skrzynka Marku ?
marycjusz - 14-04-2014, 16:50

Skrzynia już siedzi w mojej Sigmie - ależ się namęczyliśmy żeby ją włożyć hehe ale w sobotę o godzinie 0.16 siedziała już zaczepiona na jedną śrubę - i w tym momencie zostawiliśmy robotę hehe nie mieliśmy już sił :) jeden czujnik trochę ma inną wtyczkę i będę musiał przerobić ale poza tym spoko.

Pozostało wszystko skręcić do kupy, ale jest nowy pomysł bo być może jednak moja sigma pozostanie w garażu na jakieś 2 tygodnie , bo pomyśleliśmy z bratem, że skoro wszystko mamy porozkręcane to od razu można by jej remont silnika walnąć (coś na jednym garze nierówno pracuje) i chyba tak też zrobimy ;)

Ale w każdym bądź razie ponowne podziękowania GóR3K dla Ciebie ;) :D

wojtas - 14-04-2014, 17:08

Tak na marginesie, sigma kombi ma seryjnie170KM :wink:
marycjusz - 14-04-2014, 20:17

Cytat:
Tak na marginesie, sigma kombi ma seryjnie170KM :wink:
- eee, aby na pewno ? http://pl.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Diamante - nie wiem, być może się mylę ... :)

Wrzucam foty z operacji przeszczepu skrzyni :

Ta z prawej to skrzynia od GÓR3Ka

Tu kombinacje żeby ją centymetr po centymetrze włożyć :)

I w końcu skrzynia siedzi na miejscu

angelos - 14-04-2014, 20:39

Jaki olej planujesz zalać?
wojtas - 14-04-2014, 21:04

Cytat:
- eee, aby na pewno ? http://pl.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Diamante - nie wiem, być może się mylę ...

Proponuję zagłębić się w temat. :wink:

marycjusz - 14-04-2014, 22:08

Cytat:
Jaki olej planujesz zalać?
tego jeszcze nie wiem :) nawet o tym nie myślałem, muszę poszperać po forum i zobaczyć co tu polecacie ciekawego ;)

Cytat:
Proponuję zagłębić się w temat. :wink:
dlatego napisałem, że się mogę mylić ;) Wojtas no to weź oświeć troszkę kolegę ;)
wojtas - 14-04-2014, 22:31

Proszę: http://www.united-sigma-friends.com/2
Ciekawi mnie, ile mają wpisane w dowodach rejestracyjnych :wink:

angelos - 14-04-2014, 23:02

Proponuję jeszcze sprawdzić drożność chłodnicy skrzyni. Powinieneś przepchać olej siłą płuc , 'niepalących' :D
marycjusz - 15-04-2014, 22:10

wojtas napisał/a:
Ciekawi mnie, ile mają wpisane w dowodach rejestracyjnych :wink:
o proszę :) No rzeczywiście :) dzięki za info ;) a w dowodzie mają 177 ;)

angelos napisał/a:
. Powinieneś przepchać olej siłą płuc , 'niepalących' :D
dzięki za radę - palę więc odpada, ale mamy sprężarkę ;)
marycjusz - 23-04-2014, 21:26

Skrzynka już poskładana, wczoraj ogarnęliśmy resztę, wszystko podłączone, autko odpaliłem, chwila prawdy ....iiii ? ......i jest git ;) Skrzynia pracuje bardzo ładnie, zero szarpnięć, wszystko płynnie śmiga - co prawda trochę pracy przy tym było ale jestem mega zadowolony :) Jeden problem z głowy :)
GóR3K - 24-04-2014, 00:16

marycjusz napisał/a:
Skrzynka już poskładana, wczoraj ogarnęliśmy resztę, wszystko podłączone, autko odpaliłem, chwila prawdy ....iiii ? ......i jest git ;) Skrzynia pracuje bardzo ładnie, zero szarpnięć, wszystko płynnie śmiga - co prawda trochę pracy przy tym było ale jestem mega zadowolony :) Jeden problem z głowy :)

ciesze sie ze moja skrzynka jeszcze pochodzi w kolejnej sigmie ;-)

marycjusz - 25-04-2014, 10:16

mam pytanko - rozbierał ktoś z Was całą deskę rozdzielczą/kokpit w Sigmie ? Chodzi mi o wyjęcie tego w całości - dużo roboty przy tym czy w miarę łatwo taką operację przeprowadzić ? Jak ktoś z Was rozbierał to może powie mi na co zwrócić uwagę, gdzie są jakieś ukryte śrubki ? :)