To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - [Lancer X] Czy to jest drogi samochód? Przymiarka do zakupu

RalfPi - 28-02-2014, 12:01

8-11l PB
9-13l LPG w zależności od stylu, długości odcinków, korków, prędkosci

PS MIKSELL - jak kupisz samochód, i będziesz zadowolony, to stawiasz każdemu skrzynkę.. więc możesz to doliczyć do kosztów :mrgreen:

miksell - 28-02-2014, 12:24

RalfPi napisał/a:
8-11l PB

Takie spalanie jest spore ;-(....
Jezdżę dość spokojnie. Czy realnym jest spalić poniżej 7 na trasie przy prędkościach ok 90 - 100 km. (nie autostrada)

sla - 28-02-2014, 12:31

Sorry, ale czy Ty jesteś przedszkolakiem? Zadajesz pytania na tematy wielokrotnie tutaj wałkowane. Może byś coś przeczytał?
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=24515

RalfPi - 28-02-2014, 12:35

miksell napisał/a:
RalfPi napisał/a:
8-11l PB

Takie spalanie jest spore ;-(....
Jezdżę dość spokojnie. Czy realnym jest spalić poniżej 7 na trasie przy prędkościach ok 90 - 100 km. (nie autostrada)

Myślę, że tak. Poczytaj wątek o spalaniu.

marcowoj - 28-02-2014, 12:54

miksell napisał/a:
Czy realnym jest spalić poniżej 7 na trasie przy prędkościach ok 90 - 100 km.

W lancerze 1.5 i 1.6 tak ale poza miastem.

Mikuc - 28-02-2014, 12:58

Na polskich drogach powiatowych oraz wojewódzkich spokojnie spalisz 7 l a nawet mniej jeśli będziesz odpowiednio korzystał z gazu. :)

Na pewno będziesz musiał wyczuć samochód

Wczoraj w Warszawie gdy jechałem do pracy 13 km. misiek spalił mi 7,5 L. według komputera :) ale są ferie więc wszystko zależy od trasy i natężenia na drodze:)

miksell - 28-02-2014, 13:41

Mam wrażenie, że umiem wyczuć samochód. ;-) Spalanie pewnie wyjdzie w praniu.
Ostatnio jechałem przez pola i lasy nie spiesząc się, tak do 90km/h i moje audi mi spaliło 5,5. Ile teoretycznie spaliłby lancer w spokojnej, jednostajnej jeździe przez pola do 90km/h?

RalfPi - 28-02-2014, 13:45

MIKSELL - fajnie, że pytasz :)
Nie fajnie, że nie czytasz :(

Mikuc - 28-02-2014, 13:54

Mój rekord na trasie Warszawa Kraków to 6 L.
Maelen - 28-02-2014, 14:07

Nowy Lancer jest tanim autem w utrzymaniu o ile lejesz do niego tylko paliwo, jeździsz ekonomicznie i masz spore zniżki na AC u swojego ubezpieczyciela ;)
Ja jeżdźę "zbyt dynamicznie" więc tankuję średnio 2 razy w m-cu do pełna. Od 10 maja 2013 przejechałam 6 tyś. (z tego połowę w trasie). Nic nie poradzę , lubię jak mnie wciska w fotel;)
Natomiast jeśli chodzi o części to osłona lusterka kosztowała mnie ostatnio 230zl, to całkiem sporo za kawałek oryginalnego plastiku. Znajomy wymieniał klocki po zakupie swojego miśka i całkowity koszt wyniósł 900 zł. Czy to dużo czy mało?
Nie wiem,według mnie to jest dokładnie jak z użytkownikami komputerów- problem zawsze leży po ich stronie ;) Jakim jesteś użytkownikiem takie będziesz miał z nim problemy i koszty.

Luk - 28-02-2014, 14:29

Maelen napisał/a:
Znajomy wymieniał klocki po zakupie swojego miśka i całkowity koszt wyniósł 900 zł. Czy to dużo czy mało?

Bardzo dużo. Klocki przód ok. 120 zł, tył ok. 100 zł.
O ile obudowa lusterka nie ma zamienników, o tyle części eksploatacyjne są dobrze dostępne (klocki, tarcze, filtry itp.)

Mikuc - 28-02-2014, 15:03

Maelen, to moze był rachynek razem z wymiana oleju :)
lurek - 28-02-2014, 15:16

Koszt klocków możesz przecież wziąć z innego tematu, wybrać propozycje użytkowników i sprawdzić szybko na aledrogo ;)

niektórzy szaleją i próbują zrobić z miśka Evo ;)

Maelen - 28-02-2014, 15:25

Mówił o wymianie klocków po zakupie, czy jeszcze coś wchodziło w rachubę? Tego nie wiem. Zgadzam się natomiast że jak laik jedzie do warsztatu to i wymianę sprawnych części niektórzy potrafią wcisnąć i koszty podwyższyć. Dziękować najwyższemu( między innymi) za fora tego typu :D Odpukać, oprócz niesławnej osłony, ja w swoim aucie jeszcze nieprzewidywanych wydatków nie poniosłam. Ale nie odbiegajmy od tematu :wink:
mjsystem - 28-02-2014, 18:07

Maelen napisał/a:
osłona lusterka kosztowała mnie ostatnio 230zl,

Mnie całe lusterko z alledrogo na FV 200 zł z przesyłką. Jest sporo części z odzysku. To orginały a cena niewielka.
Maelen napisał/a:
Znajomy wymieniał klocki po zakupie swojego miśka i całkowity koszt wyniósł 900 zł

Tyle to ja płacę za wymianę tarcz z klockami.
Problem jest w tym:
RalfPi napisał/a:
MIKSELL - fajnie, że pytasz
Nie fajnie, że nie czytasz

Zaczyna to być lekko irytujące, :|