[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Centralny zamek
sveno - 25-03-2011, 19:46
biore się za centralny, tzn mam centralny, ale chcę nim sterować z pilota+otwierać klapę bagażnika z pilota, pytanie czy taka centralka i taki siłownik wystarczą? Jeżeli nie to polećcie coś konkretnego. Dodam, że ten siłownik chcę umieścić w klapie, bądź gdzieś w bagażniku by za pomocą linki (np rowerowej w pancerzu) ciągnął za to samo cięgno co linka do otwierania klapy z wnętrza auta.
nerus - 25-03-2011, 20:51
ja ostatnio ten siłownik bratu w xedosie do bagażnika zakładałem,i powiem,że sprawuje się wzorowo
co do sterownika to kup tez od tego samego sprzedawcy dzik02 są godni polecenia...
miałem już z nimi wiele do czynienia i z ich produktami,no i jestem bardzo zadowolony....
kazik84 - 17-04-2011, 21:45
a ja mam pytanie nie che zakładać nowego tematu a nie mogę tego znaleźć
gdzie podłączyć moduł domykania szyb?
plecho1 - 17-04-2011, 22:54
kazik84, a masz centralkę na pilota czy na kluczyk? Jeśli na pilota to oryginalną czy nie? Jeśli masz już moduł domykania szyb, to jaki?
Odpowiedź na te pytania pomorze w odpowiedzi na Twoje.
kazik84 - 18-04-2011, 20:22
Więc tak mam już zamontowany nowy alarm (nazwa "bloker 46 PG" ) ale nie oryginalny i moduł domykania szyb jest dopasowany do alarmu (nazwa modułu to "Windows Closer") ale nie wiem gdzie jest całe sterowanie szybami te oryginalne bo wiem że jest sterowane masą i do silniczka wchodzą po trzy przewody a w głównym panelu sterującym tym od kierowcy wchodzą tylko cztery przewody a nie chciał bym rozbierać każdego boczku i wprowadzać do każdego silniczka dwa przewody.
sveno - 18-04-2011, 21:10
kazik84, chyba całe sterowanie jest na tej płytce w panelu w drzwiach kierowcy, w tym wątku lub w wątku "domykanie szyb" ktoś już coś takiego zrobił. Funkcja nazywa się "comfort" i domyka szyby z pilota, o to ci chodzi tak? trzeba grzebać w płytce i to chyba duzo.
znalazłem, prosze http://forum.mitsumaniaki...=domykania+szyb
kazik84 - 18-04-2011, 21:46
sveno, dzięki będę z tym się męczył może pójdę dalej i znajdę miejsce gdzie jest całe połączenie tych kabli sterujących
beno729 - 19-04-2011, 23:53
sveno napisał/a: | biore się za centralny, tzn mam centralny, ale chcę nim sterować z pilota+otwierać klapę bagażnika z pilota, pytanie czy taka centralka i taki siłownik wystarczą? Jeżeli nie to polećcie coś konkretnego. Dodam, że ten siłownik chcę umieścić w klapie, bądź gdzieś w bagażniku by za pomocą linki (np rowerowej w pancerzu) ciągnął za to samo cięgno co linka do otwierania klapy z wnętrza auta. |
Siłownik może być słaby. Polecam to:
http://allegro.pl/silowni...1556816375.html
Potrzebny będzie jeszcze przekaźnik, jeśli chcesz pod pilota podłączyc. Generalnie stig.pl ma wszystko co porzeba. Sam mam już z rok i jest elegancki! Cały set dostajesz, self-service ready
A za takimi tanimi centralkami daj sobie spokój. Jest z tym na tyle roboty, że szkoda, aby potem coś nie ryrało...Kup coś firmowego! Pogadaj z tymi ze Stig, znają sie na rzeczy.
jackcrabb - 28-04-2011, 11:02
kupiłem niedawno galanta 2.4 GDI , wszystko w porządku z wyjątkiem centralnego zamka który nie działa... potrzebna mi procedura kodowania , pomóżcie !
jacekxx - 28-04-2011, 12:09
Z kluczyka nie działa centralny? Czy nie działa pilot? O programowaniu pilota jest w tym temacie http://forum.mitsumaniaki...ntralnego+zamka
jackcrabb - 28-04-2011, 12:27
centralny nie działa bo pilota sprawdzałem i jest w porządku. dzięki za link
[ Dodano: 28-04-2011, 16:37 ]
a gdzie moze byc ukryty ten pin nr 1 konektora serwis
milo - 03-05-2011, 08:42
Zadam dziwne pytanie czy jest przycisk żeby wszystkie drzwi zamknąć siedząc wewnątrz czy tylko z pilota ?czasem są takie sytuacje aby nikt do środka się nie dostał np : na skrzyżowaniu ,parkingu tzw nieproszeni goście
plecho1 - 03-05-2011, 09:21
Jeśli nie ma to nic nie stoi na przeszkodzie by taki przycisk zrobić, można do tego wykorzystać uniwersalny włącznik od szyb elektrycznych lub coś takiego:
http://elektronika.led.co...roducts_id=2147
milo - 03-05-2011, 09:44
W orginale nie ma możliwości zamknięcia od środka tylko pilot?
Anonymous - 03-05-2011, 10:01
jasne ze jest centralne ryglowanie od srodka podczas jazdy. trzeba przycisnac/przesunac rygiel w strone lusterek (ten ktory obraca sie przy klamce otwierania drzwi podczas zamykania z pilota) . tylko od strony kierowcy dziala centralnie na wszystkie drzwi , wcisniecie w innych drzwiach skutkuje zamknieciem konkretnych drzwi
.
|
|
|