To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - Zlot 2015 - Dyskusje mocno przedzlotowe

inq - 10-09-2014, 08:49

Jeśli chodzi o ten termin to ja cały czas rozważam opcję, że ktoś znajduje ośrodek na tyle duży i fajny, że pomieści wszystkich MM, ale jest możliwość wynajęcia tylko na powiedzmy ostatni weekend lipca. I co zbuntujemy się bo nie będzie tradycji? Bądźmy elastyczni i jak w przypadku Firleja inny termin nie wchodzi w grę, tak w innym przypadku może być zupełnie inaczej.

Wracając do Wisławskiego to pamiętam go jeszcze jak trzaskał Mistrza Europy z Hołkiem i wcześniej także znam gościa dość dobrze. Nie lubię tylko celebryckiego stylu życia, a momentami nasz gość strasznie wczuwał się w rolę gwiazdy. Ten tekst o pustym portfelu to taka ironia była bo oprócz autografów to w aukcję na MMD nie uczestniczył, a wylicytowanie czegokolwiek za te 100zł to chyba nie byłby dla niego żaden wydatek. Mnie nawet moja własna żona przelicytowała ;) Nie argumentujmy po prostu ustalania terminu obecnością VIPów bo chyba nie o to w tym wszystkim chodzi - to tylko przyjemny dodatek.

mjsystem - 10-09-2014, 10:26

inq napisał/a:
Nie lubię tylko celebryckiego stylu życia, a momentami nasz gość strasznie wczuwał się w rolę gwiazdy.

Uwierz, że Maciek jest "swój" porównując z innymi "celebrytami". Znam takich, co życzą sobie nieba. Przyjdą, powiedzą, co trzeba zerkając na zegarek. Zapłać im za to, za tamto... Maciek, jak widziałeś jest wśród nas i nie "gwiazdorzy" A to, że jest znaną postacią, szanowaną w świecie sportu, to zasłużył na to wielokrotnie. Wczoraj do mnie sam zadzwonił i opowiedział o dzwonie, nie omieszkał przede wszystkim pozdrowić całego forum. Myślę, że nie znam takiej osoby wśród "celebrytów", choć Maciek się za takiego raczej nie uważa. :wink:

Marcin-Krak - 10-09-2014, 11:11

_Slawek_ napisał/a:
Zniknął domek C.

A był taki w ogóle :?: :roll: Tak, czy siak dobrze, że nie wyjeżdżałem ostatni :P
_Slawek_ napisał/a:
2 kelnerki i jedna barmanka spodziewają się potomstwa.

Efekty zbyt długiego czekania na posiłek :?: :mrgreen:

Proponuję w przyszłym roku na Zlocie - gdziekolwiek on nie będzie i kiedykolwiek on nie będzie (oby wieczory były cieplejsze :P ) zorganizowanie konkursu, który region nakręci najlepszą zabawę na parkiecie - rozwiąże to problem DJ'a ;)
Mikrofon i sprzęt grający myślę się znajdą.

A i takie przemyślenie odnośnie licytacji - imho fajniej by ona wyglądała jakby prowadził ją ktoś, kto zna przynajmniej trochę osób z nicka. Mógłby je mimo wszystko podpuścić do licytacji i zrobić to z "większym jajem". Mogłaby być z tego podwójna korzyść - więcej $ i trochę zabawy. Ale to tak tylko imho jak zaznaczyłem.

Prawie 10 stron, a dalej nie wiadomo KTO.

Rozumiem, że:
1. zDOLNYŚLĄSK - poszukuje, czy znajdą jakiś ośrodek,
2. ZACHODNIOPOMORSKIE / POMORSKIE - może morze ;)
3. STOLICA - może kiedyś :P
4. wiadomo jaka ;)
A może ... Wawrzkowizna ?? :mrgreen:
:P

Tomek - 10-09-2014, 11:18

Marcin-Krak napisał/a:
_Slawek_ napisał/a:

Efekty zbyt długiego czekania na posiłek :?: :mrgreen:

inaczej
potomstwo i długie czekanie na posiłek ma jedną przyczynę :mrgreen:

Seichan - 10-09-2014, 11:22

Zacznijmy może od regionu, który by się podjął organizacji, bo ośrodek to kwestia drugorzędna.
Jeśli nie będzie kilku osób chętnych do organizacji (przy czym trzeba zakładać, że 1-2 osoby mogą wypaść w ciągu roku z organizacji z różnych względów), to ośrodek w niczym nie pomoże. O tym wiedzą najlepiej Tomek i Sławek - ile ich kosztowało ogarnięcie zlotu, nawet przy mniejszej liczbie uczestników.

mjsystem - 10-09-2014, 11:31

I tym samym możemy stwierdzić, że w roku 2015 wszystkie drogi prowadzą do Firleja :P
Raz jeszcze powtórzę: tego sobie życzę 8)

Sycior - 10-09-2014, 12:50

_Slawek_ napisał/a:
JCH napisał/a:

Ciekawe też jakie jest info zwrotne z ośrodka - co pozostawili po sobie Mitsumaniaki (bo różnie bywa :roll: ) :?:

Podobno poziom wody w jeziorze spadł o 15cm.
Zniknął domek C.

Sorry suszyło mnie w niedziele a nie było nic bezalkoholowego ;)

A co do drugiej sprawy to ja mam dziury w pamieci, takze nie bylem poczytalny i nie odpowiadam za potomstwo xD

koszmarek - 10-09-2014, 15:18

mjsystem napisał/a:
I tym samym możemy stwierdzić, że w roku 2015 wszystkie drogi prowadzą do Firleja :P
Raz jeszcze powtórzę: tego sobie życzę 8)

+1 :D

grzesiopol - 10-09-2014, 20:30

Widzicie wszyscy mówili, że chętnych nie ma, a tu zobaczcie są organizatorzy: mjsystem, koszmarek, :mrgreen: :twisted:
Tomek - 10-09-2014, 20:33

ja mam propozycję: ZLOT 2015 w Borach Tucholskich
jeden taki, co tutaj dużo gada może zorganizować :mrgreen:

grzesiopol - 10-09-2014, 20:40

Tomek napisał/a:
Borach Tucholskich
a dokładniej :?:
szuwar - 10-09-2014, 20:59

Seichan napisał/a:
Zacznijmy może od regionu, który by się podjął organizacji, bo ośrodek to kwestia drugorzędna.

niekuniecznie ....

jedno z drugim idzie w parze, jak zabraknie ekipy to kiszka, w drugą stronę i "drużyna A" bez ośrodka nie pociągnie.

Co do naszych ostatnich zlotów byłem na 4, 2x Wawrzka, Kraków i Firlej. Każdy był udany i miał swoje atuty, których nie posiadał inny. Ale ZAWSZE były narzekania i marudzenia. Musimy sobie zdać sprawę, że MM to zbieranina osób o różnym pokroju, statusie itp, każdy ma inne oczekiwania i wymagania, jeden wyśpi się w namiocie i toaleta w jeziorze będzie ok, innemu 4* hotel będzie wadził .... Ale w sumie to nasz fenomen, że tak różni z różnych miejsc jesteśmy się w stanie zebrać i cyklicznie spotykać, spojeni pasją do trzech diamentów.

p.s. z przymrużeniem oka
:x
Dziś rozmawiałem z pewną osobą, w kategoriach zlotów i może w Mikołajkach w Gołębiewskim będzie ok, parking i standard pokoi na pewno ok :mrgreen:

grzesiopol - 10-09-2014, 21:18

szuwar, ten Gołębiewski to chyba w ramach tego przymrużenia oka. :roll:
mjsystem - 10-09-2014, 22:21

grzesiopol napisał/a:
Widzicie wszyscy mówili, że chętnych nie ma, a tu zobaczcie są organizatorzy: mjsystem, koszmarek,

Chętnie. Tylko daleko troszkę i mAGDA nie pozwala :mrgreen:
grzesiopol napisał/a:

Tomek napisał/a:
Borach Tucholskich
a dokładniej

Ja wiem kto. Tylko nie ma gdzie :twisted:

Morfi - 10-09-2014, 22:26

Jedna kelnerka ma syna niewiele starszego od mojego, ale zapomniałem jej imienia 8)
A na wiosnę pokaże te nową altanę na działce na którą wkońcu doprowadziłem wodę :D