Nasze Miśki - Pan Przypadek
Hugo - 06-02-2015, 14:57
mjsystem napisał/a: | Zrób ankietę, mu zagłosujemy, | Dokładnie, ale bez względu na wynik spróbuj go tylko naprawić to... wiesz o co chodzi.
tresorex - 06-02-2015, 15:12
mjsystem napisał/a: | Sveno, proste. Zrób ankietę, mu zagłosujemy, jak coś nie wypali, miałbyś czegoś żałować - będzie na nas |
Do każdego głosu na "zostaw sobie wagona" należy przelać 100PLN na konto sveno
mjsystem - 06-02-2015, 16:25
tresorex napisał/a: |
mjsystem napisał/a:
Sveno, proste. Zrób ankietę, mu zagłosujemy, jak coś nie wypali, miałbyś czegoś żałować - będzie na nas
Do każdego głosu na "zostaw sobie wagona" należy przelać 100PLN na konto sveno | Spoko, jestem gotów
areksz121 - 09-02-2015, 00:11
Dziewięć stron tematu, a ja dopiero teraz zauważyłem Też gotów na 100PLN i zostawienie Przypadka Na pewno na nudy Sveno nie będzie narzekać
sveno - 15-02-2015, 18:16
areksz121 napisał/a: | Na pewno na nudy Sveno nie będzie narzekać | nie nudze się już z jednym Galantem, a z dwoma to chyba grozi mi rozwód. A dopiero co się ożeniłem
Umyłem dziada:
i zacząłem go sprzątać. Po 3 godzinach z radiem na minimum akumulator padł
Obejrzałem go sobie z każdej strony: lakier (poza oczywistymi miejscami) w dobrej kondycji, bez polerki i wosku świeci się jak wiecie co.
Ruda na lewym nadkolu i znalazłem purchel na lewym kielichu tuż przy pompie hamulca - u mnie był dokładnie w tym samym miejscu i polecam zajrzeć tam każdemu kto myśli, że ma zdrowe kielichy.
Decyzja podjęta choć łatwa nie była i długo biłem się z myślami: Pan Przypadek jedzie do Polski jako dawca dla innych Galantów. To tylko samochód, kupiony bezmyślnie...
Rekińczyk jest w potrzebie, a kombi pomoże mu stanąć na nogi i zrobić się bardziej "poliftowym".
Wkrótce pojawi się ogłoszenie w dziale sprzedam.
W ostatnią podróż uda się 8 marca. Będą chętni, to będę go rozbierał.
Temat do zamknięcia.
mkm - 15-02-2015, 23:38
No to zamykam, ale przemyśl to jeszcze
sveno - 20-02-2015, 20:20
mkm napisał/a: | ale przemyśl to jeszcze | przemyślałem i mam jeszcze kilka pytań:
1. Jak zdjąć lewarek zmiany biegów?
2. Co to za wtyczki i kostka:
3.To jest raczej zwykły amortyzator, nie Nivo? Oznaczenie MR 455682
Wreszcie wziąłem się za ogarnięcie tego przodu, po zdjęciu zderzaka zniszczenia okazały się mniejsze niż podejrzewałem: dół pasa przedniego nie ruszony, tylko góra, cały impet przyjęła belka:
szybkie naciąganie:
trochę młotkiem, trochę kluczem do rur i po pół godziny mam to:
Maska się elegancko zamyka, lampa pasuje, więc tyle.
Ktoś się pytał o prawe drzwi, tak wyglądają:

Mówią, że szwajcarskie solanki straszne, a tu proszę kolejny już Szwajcar ze zdrową podłogą:
I smaczki: u góry widać amortyzator, wymieniony w ASO, z napisem Mitsubishi KYB, tak jak wszystkie zresztą. Podobnie klocki hamulcowe: wszędzie logo i napis Mitsu, a później Textar:
Podejrzewam, że z tarczami jest podobnie. Zrodził mi się szatański pomysł przeszczepienia całego układu hamulcowego do Rekińczyka, łącznie z pompą i kolektorem siły hamowania. Wiąże się to z wymianą zwrotnic, a to z kolei pociąga za sobą wybicie półosi z piasty WD40 już penetruje strategiczne miejsca.
robertdg - 20-02-2015, 20:44
Wygląda jak wtyczka od pompki spryskiwaczy reflektorów i czujnika poziomu płynu spryskiwaczy
Wygląda jak od fabrycznego DRL, w zieloym kwadracie punkt masowy
sveno - 20-02-2015, 21:05
robertdg napisał/a: | Wygląda jak od fabrycznego DRL | było coś takiego w Galantach? Ta wtyczka jest tylko z jednej strony.
tresorex - 20-02-2015, 21:11
Było,mam takie coś w swoim szwedzie
sveno - 20-02-2015, 21:15
tresorex, i gdzie te lampki były montowane? Aż sprawdzę miernikiem czy rzeczywiście tam jest napięcie po przekręceniu kluczyka.
tresorex - 20-02-2015, 21:31
Chodzi o to że po przekręceniu kluczyka cały czas świecą się lampy mijania i nie idzie ich wyłączyć.
Tomek - 21-02-2015, 09:31
sveno napisał/a: | Podejrzewam, że z tarczami jest podobnie. Zrodził mi się szatański pomysł przeszczepienia całego układu hamulcowego do Rekińczyka, łącznie z pompą i kolektorem siły hamowania. Wiąże się to z wymianą zwrotnic, a to z kolei pociąga za sobą wybicie półosi z piasty WD40 już penetruje strategiczne miejsca. |
no niestety
jakby był manual to byś z półosiami przełożył
sveno napisał/a: | 3.To jest raczej zwykły amortyzator, nie Nivo? Oznaczenie MR 455682 |
zwykły, nivo jest ze 2 razy grubsze
w tych rocznikach nivo już nie szło, może ewentualnie na życzenie
fj_mike - 21-02-2015, 12:35
Tomek napisał/a: | w tych rocznikach nivo już nie szło, może ewentualnie na życzenie |
Czasami bywało
Tomek - 21-02-2015, 12:58
robertdg napisał/a: | Wygląda jak wtyczka od pompki spryskiwaczy reflektorów i czujnika poziomu płynu spryskiwaczy |
tak właśnie jest
|
|
|