To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Pan Przypadek

Hugo - 06-02-2015, 14:57

mjsystem napisał/a:
Zrób ankietę, mu zagłosujemy,
Dokładnie, ale bez względu na wynik spróbuj go tylko naprawić to... :wink: wiesz o co chodzi.
tresorex - 06-02-2015, 15:12

mjsystem napisał/a:
Sveno, proste. Zrób ankietę, mu zagłosujemy, jak coś nie wypali, miałbyś czegoś żałować - będzie na nas :twisted:

Do każdego głosu na "zostaw sobie wagona" należy przelać 100PLN na konto sveno :mrgreen:

mjsystem - 06-02-2015, 16:25

tresorex napisał/a:

mjsystem napisał/a:
Sveno, proste. Zrób ankietę, mu zagłosujemy, jak coś nie wypali, miałbyś czegoś żałować - będzie na nas

Do każdego głosu na "zostaw sobie wagona" należy przelać 100PLN na konto sveno
Spoko, jestem gotów :twisted:
areksz121 - 09-02-2015, 00:11

Dziewięć stron tematu, a ja dopiero teraz zauważyłem ;) Też gotów na 100PLN i zostawienie Przypadka :wink: Na pewno na nudy Sveno nie będzie narzekać :P
sveno - 15-02-2015, 18:16

areksz121 napisał/a:
Na pewno na nudy Sveno nie będzie narzekać :P
nie nudze się już z jednym Galantem, a z dwoma to chyba grozi mi rozwód. A dopiero co się ożeniłem :roll:

Umyłem dziada:

i zacząłem go sprzątać. Po 3 godzinach z radiem na minimum akumulator padł :evil:
Obejrzałem go sobie z każdej strony: lakier (poza oczywistymi miejscami) w dobrej kondycji, bez polerki i wosku świeci się jak wiecie co.
Ruda na lewym nadkolu i znalazłem purchel na lewym kielichu tuż przy pompie hamulca - u mnie był dokładnie w tym samym miejscu i polecam zajrzeć tam każdemu kto myśli, że ma zdrowe kielichy.

Decyzja podjęta choć łatwa nie była i długo biłem się z myślami: Pan Przypadek jedzie do Polski jako dawca dla innych Galantów. To tylko samochód, kupiony bezmyślnie...
Rekińczyk jest w potrzebie, a kombi pomoże mu stanąć na nogi i zrobić się bardziej "poliftowym".
Wkrótce pojawi się ogłoszenie w dziale sprzedam.
W ostatnią podróż uda się 8 marca. Będą chętni, to będę go rozbierał.

Temat do zamknięcia.

mkm - 15-02-2015, 23:38

No to zamykam, ale przemyśl to jeszcze :wink:
sveno - 20-02-2015, 20:20

mkm napisał/a:
ale przemyśl to jeszcze :wink:
przemyślałem i mam jeszcze kilka pytań:
1. Jak zdjąć lewarek zmiany biegów?
2. Co to za wtyczki i kostka:

3.To jest raczej zwykły amortyzator, nie Nivo? Oznaczenie MR 455682

Wreszcie wziąłem się za ogarnięcie tego przodu, po zdjęciu zderzaka zniszczenia okazały się mniejsze niż podejrzewałem: dół pasa przedniego nie ruszony, tylko góra, cały impet przyjęła belka:

szybkie naciąganie:

trochę młotkiem, trochę kluczem do rur i po pół godziny mam to:

Maska się elegancko zamyka, lampa pasuje, więc tyle.

Ktoś się pytał o prawe drzwi, tak wyglądają:

Mówią, że szwajcarskie solanki straszne, a tu proszę kolejny już Szwajcar ze zdrową podłogą:

I smaczki: u góry widać amortyzator, wymieniony w ASO, z napisem Mitsubishi KYB, tak jak wszystkie zresztą. Podobnie klocki hamulcowe: wszędzie logo i napis Mitsu, a później Textar:

Podejrzewam, że z tarczami jest podobnie. Zrodził mi się szatański pomysł przeszczepienia całego układu hamulcowego do Rekińczyka, łącznie z pompą i kolektorem siły hamowania. Wiąże się to z wymianą zwrotnic, a to z kolei pociąga za sobą wybicie półosi z piasty :evil: WD40 już penetruje strategiczne miejsca.

robertdg - 20-02-2015, 20:44

sveno napisał/a:
2. Co to za wtyczki i kostka:
http://postimg.org/image/98kgeqsol/

Wygląda jak wtyczka od pompki spryskiwaczy reflektorów i czujnika poziomu płynu spryskiwaczy

sveno napisał/a:
http://s26.postimg.org/n3iqx7n3s/wtyczka_2.jpg
Wygląda jak od fabrycznego DRL, w zieloym kwadracie punkt masowy
sveno - 20-02-2015, 21:05

robertdg napisał/a:
Wygląda jak od fabrycznego DRL
było coś takiego w Galantach? Ta wtyczka jest tylko z jednej strony.
tresorex - 20-02-2015, 21:11

Było,mam takie coś w swoim szwedzie :)
sveno - 20-02-2015, 21:15

tresorex, i gdzie te lampki były montowane? Aż sprawdzę miernikiem czy rzeczywiście tam jest napięcie po przekręceniu kluczyka.
tresorex - 20-02-2015, 21:31

Chodzi o to że po przekręceniu kluczyka cały czas świecą się lampy mijania i nie idzie ich wyłączyć.
Tomek - 21-02-2015, 09:31

sveno napisał/a:
Podejrzewam, że z tarczami jest podobnie. Zrodził mi się szatański pomysł przeszczepienia całego układu hamulcowego do Rekińczyka, łącznie z pompą i kolektorem siły hamowania. Wiąże się to z wymianą zwrotnic, a to z kolei pociąga za sobą wybicie półosi z piasty :evil: WD40 już penetruje strategiczne miejsca.

no niestety
jakby był manual to byś z półosiami przełożył

sveno napisał/a:
3.To jest raczej zwykły amortyzator, nie Nivo? Oznaczenie MR 455682

zwykły, nivo jest ze 2 razy grubsze
w tych rocznikach nivo już nie szło, może ewentualnie na życzenie

fj_mike - 21-02-2015, 12:35

Tomek napisał/a:
w tych rocznikach nivo już nie szło, może ewentualnie na życzenie

Czasami bywało ;)

Tomek - 21-02-2015, 12:58

robertdg napisał/a:
Wygląda jak wtyczka od pompki spryskiwaczy reflektorów i czujnika poziomu płynu spryskiwaczy

tak właśnie jest