Nasze Miśki - TURBO Ajentowóz "Byczek" Cichociemny by staszq2
mkm - 20-07-2016, 20:08
staszq2, dobrze, że jesteś cały.
Proszę nie zgłaszać postu z filmikiem - potraktujmy to jako ostrzeżenie.
mkm - 20-07-2016, 20:13
staszq2, prędkość prędkością, ale napisz jakie miałeś opony i w jakim stanie było zawieszenie.
staszq2 - 20-07-2016, 21:16
mkm napisał/a: | Proszę nie zgłaszać postu z filmikiem - potraktujmy to jako ostrzeżenie. |
Przestroga przed pierwszym deszczem po upałach, naprawdę ten zakręt połykałem z większymi prędkościami w deszczu bez problemu ... Nie żebym się chwalił tylko przestrzegam, po tym chwilowym deszczu czułem się jak bym jechał w tym zakręcie po ośnieżonej drodze ale nie ukrywam faktu że prędkość była za duża stąd wyszło jak wyszło
mkm napisał/a: | ale napisz jakie miałeś opony i w jakim stanie było zawieszenie |
Zawieszenie 2 miesiące temu sprawdzone, wymieniony wahacz przedni i z tyłu gumy stabilizatora, kilka dni wcześniej pojechałem na przegląd i sprawność amorków była na poziomie od 73-87% przy kołach napompowanych ponad normę także bez przekrętów...
Co do opon to Michelin energy z 2012 roku bieżnik około 4,5-5 mm w sumie nie bogaty jak na deszcz, zastanawiałem się jeszcze jadąc w tym deszczu czy nie zakupić nowych opon bo coś mi nie pasowało no ale już za późno
Paput - 20-07-2016, 21:45
dobrze że jesteś cały, szukaj allroada 2,7 bit ja za takim jeździłem ale musiałem szybko kupić auto i od roku mykam outlanderem
staszq2 - 20-07-2016, 22:19
Paput napisał/a: | szukaj allroada 2,7 bit |
Jeździłem takim jak poszukiwałem Outlandera ale chyba sobie odpuszczę bo serwis tak samo drogi jak w Misiu albo i droższy poza tym spalanie zaczyna się od 16 litrów w jeździe mieszanej, 2 turbiny muszą wypić poza tym ich stan musi być idealny bo to V-ka... Do tego większość jest w multitronicu a to mi się nie widzi jak już to tiptronic no chyba, że rodzynek z manualem a do tego słyszałem, że dość droga jest usługa wymiany samego rozrządu a np. w Mondeo sprawa rozwiązana jest łańcuchem i sporo $ zostaje w kieszeni
Paput - 20-07-2016, 22:31
staszq2 napisał/a: | Paput napisał/a: | szukaj allroada 2,7 bit |
Jeździłem takim jak poszukiwałem Outlandera ale chyba sobie odpuszczę bo serwis tak samo drogi jak w Misiu albo i droższy poza tym spalanie zaczyna się od 16 litrów w jeździe mieszanej, 2 turbiny muszą wypić poza tym ich stan musi być idealny bo to V-ka... Do tego większość jest w multitronicu a to mi się nie widzi jak już to tiptronic no chyba, że rodzynek z manualem a do tego słyszałem, że dość droga jest usługa wymiany samego rozrządu a np. w Mondeo sprawa rozwiązana jest łańcuchem i sporo $ zostaje w kieszeni |
rozrząd banalnie prosty, praktycznie wszystkie to tiptroniki ale jest kilka manuali na allegro, najgrosza rzecz to zawieszenie które jest drogie w obsłudze i problematyczne
staszq2 - 20-07-2016, 23:22
Pojadę do Radomia bo tam sporo różnych nabytków jest które mnie interesują może coś znajdę
Paput - 20-07-2016, 23:33
staszq2 napisał/a: | Pojadę do Radomia bo tam sporo różnych nabytków jest które mnie interesują może coś znajdę | to stamtąd już niedaleko do mnie
Dario1986 - 21-07-2016, 08:16
staszq2 napisał/a: | Vectra C 3.2 |
lepiej poszukaj 2.0T , 3,2 nie jedzie i pali jak smok. na dodatek jest to bardzo ciężki silnik i szybko wybija zawieszenie. Ostatnio kolega w Vectrze C swapował skrzynie automat na manual u gości którzy uznają tylko Ople i tylko je robią i miałem okazje z nimi porozmawiać. Zdecydowanie odradzają tą v-ke na rzecz właśnie 2.0T. Właściciel warsztatu sam jeździ 2.0T zrobionym na 280HP. a że są bardzo ogarnięci to wiedza co mówią
Galancior94 - 21-07-2016, 16:12
staszq2 napisał/a: | Paput napisał/a: | szukaj allroada 2,7 bit |
Do tego większość jest w multitronicu a to mi się nie widzi jak już to tiptronic |
Multitronic występuje w audi z napędem tylko i wyłącznie na przód. A każde allroad ma napęd quattro, więc tam multitronica nie znajdziesz Ja zaś allroada nie polecam ze względu na pneumatyczne drogie w eksploatacji/naprawie zawieszenie, już lepiej zwykłą a6 z 2.7t, albo e39 z silnikiem 3.0 czyli m54b30 który był montowany jakoś od 10/2000r. Jak chcesz z 2.8 czyli m52b28, to one były produkowane właśnie do któregoś z pierwszych miesięcy 2001r, lecz bardziej polecam m54b30, ze względu na lepszą kulturę pracy i większy moment obrotowy I spalanie mniejsze jak w m52b28.
staszq2 - 21-07-2016, 16:55
Galancior94, o widzisz rozwiałeś moje wątpliwości jak to jest z tymi automatami w Audi 4x4, dzięki za info. Mam plan taki żeby pojechać na cały dzień i coś wybrać, nie mam siły na długie poszukiwania auta ani tym bardziej czasu, mocno tylko się zastanawiam między automatem a manualem jak będę szukał, jeśli BMW to widziałbym automat co do A6 podszedłbym ostrożniej i manual, chodziła mi też Mazd 6 po głowie ale raczej odpuszczam ze względu na rudą chociaż i tak kupując teraz auto zakładam użytkowanie go nie dłużej niż 2 lata... Chciało bo się BiT'a ale trochę serwis mnie przeraża nie wiem na co zwrócić uwagę przy zakupie na pewno trzeba by było sprawdzić ciśnienie na garach czy daje równo bo to V-ka no i nieodzewny problem wycieków oleju to tu to tam... Masakra doprowadziłem Misia do super stanu to musiało być bum
abdul - 21-07-2016, 17:35
Miałem A6 2.7 BiT i szczerze to drugi raz bym jej nie kupił a brałbym 4.2. Spalanie takie same a osiągi o wiele lepsze no i masz V8 pod maska a nie V6 W 2.7 żeby dostać się do turbin trzeba cały silnik wyciągać a prędzej czy później i tak trzeba je będzie regenerować, często wystepują problemy z sondami itp...
Galancior94 - 21-07-2016, 17:45
staszq2, silnik 2.7t w audi to bardzo dobry silnik, tak samo jak wolnossące 2.4. Jeżeli planujesz modyfikacje auta to jak najbardziej polecam silnik 2.7t. W benzynie turbiny tak nie padają jak w dieslu więc o to nie masz co sie martwić Jeżeli chcesz dobrą wozidupe, w której nie planujesz modyfikacji to polecam e39 z 3.0 pod maską lub a6 c5 z 4.2 pod maską
Fragu - 21-07-2016, 19:56
Lexa sobie kup! is300, gs300, gs430 !
staszq2 - 21-07-2016, 20:02
abdul napisał/a: | Spalanie takie same a osiągi o wiele lepsze |
Realne spalanie 2.7 BiT w manualu a 4.2 w tiptronicu jakie może być? Oczywiście ja od razu zakładam LPG... Sknerus jestem
abdul, aa możesz zapodać powód dlaczego nie brałbyś 2 raz 2.7 tylko z tych dwóch wymienionych rzeczy? Ja zakładam przebieg 60 000 km i sprzedaż autka.
Galancior94, co do modów to znając mnie pewnie tak planuję mody, prędzej czy później te 230-250 KM będzie mało ... chociaż dźwięk V8 jest.... cuuuudowny a koleś z sąsiedniej wiochy ma A8 4.2 zmodzone samym programem na 400 KM nie wiem jak to możliwe
|
|
|