Nasze nieMiśki ;-) - superb 3.6 4x4 dsg - by Custom
Galancior94 - 07-04-2016, 14:07
custom napisał/a: | Cytat: |
A myślałeś może nad hifonics, albo mb quart? Ja mam na tych głośnikach audio w bmw zrobione i gra na prawde dobrze |
myślałem nad mb quart ale mało opinii a jak są to w marce bmw
mb quart qm165 - fajnie bo ma tweeter przygotowany pod vag grup |
Na temat mb quarta jest sporo opinii, ale w języku angielskim, więc jeśli to nie jest dla Ciebie przeszkodą, to znajdziesz opinie na ich temat Ja mam właśnie model qm165 i bardzo dobrze grają, czysty bass z głośników niskotonowych i czysta jakość wysokotonowego dźwięku, nawet lepsza jak w hifonics ts5.2c. Polecam te mb quarty
Dario1986 - 07-04-2016, 14:15
mjsystem napisał/a: |
Dario1986 napisał/a:
w 3 drogach fajnie by było upchnąć 20cm w boczek drzwi to i sub nie będzie potrzebny
Ale wtedy drzwi muszą być pancerne |
nie mam bladego pojęcia jak wyglądają te drzwi, ale może komory da się wcisnąć
tyle że to już grubsza rzeźba i nie wiadomo czy właściciel auta aż tak bardzo chciałby rzeźbić, ale rzeczywiście do 20 cm drzwi pancerne tak jak napisałeś.
custom - 07-04-2016, 15:05
fabrycznie jest 18cm
kilka osób robiących mocne zabudowy miało 20cm i zmieniało na 16,5 cm.
drzwi postaram się zrobić dość dobrze
ja zostaje przy 16.65a mb quart przemyślę
mjsystem - 07-04-2016, 15:16
Każde drzwi da się wygłuszyć do maximum. Kwestia ceny i wagi
Bizi78 - 07-04-2016, 15:25
mjsystem napisał/a: | Każde drzwi da się wygłuszyć do maximum. Kwestia ceny i wagi |
Szybko, tanio i na lekko można wygłuszyć pianką poliuretanową* .
*oczywiście to taki żart
lordu - 18-04-2016, 10:15
byłeś wczoraj na chwilę na spocie na Kamieńskiego ?:) Jeśli nie Ty to po Wrocku wozi się ktoś identycznym Superbem... Byliśmy Lexusowo-Legendowo na miejscu
custom - 18-04-2016, 14:04
lordu napisał/a: | byłeś wczoraj na chwilę na spocie na Kamieńskiego ?:) Jeśli nie Ty to po Wrocku wozi się ktoś identycznym Superbem... Byliśmy Lexusowo-Legendowo na miejscu |
byłem przejazdem
mieszkam na kamieńskiego 200 m od petli autobusowej.
Tak mi się wydawało że stoi tam Twoje auto miałem sie zatrzymać ale miałem zonę i córkę w samochodzie i brudne auto a tam same czyścioszki były
Pojechałem na rakietową na drifty.
lordu - 18-04-2016, 20:48
w połowie maja ma być jakiś spot to z chęcią obczaiłbym Superba
custom - 09-05-2016, 23:44
kolejny update
zrobione audio z przodu
pełne wygłuszenie drzwi przednich
odseparowany zestaw przedni
przeniesiony tweeter na osłony lusterek.
panele mdf
zdjęcie tapicerki w superbie - na początku dość pracochłonne
następnie poszła nowa seria mat gms xl 07 luxury i gms 05xl - zdecydowanie lesze od poprzednich modeli a model 07 porównam do dynamat xtreme - bardzo mocny klej
jedne drzwi łącznie z mocowaniem twetera około 3.5h
drzwi w trakcie
przeniesiony tweeter w superbie octavi golf 5 itp midwoofer gra w dupę tz skierowany jest w pośladki ;a wysokotonowy jest na wysokości klamki wew - generalnie srednio)
pozostaje albo zestaw 3 way albo nisko cięty tweeter i taki model wybrałem.
było trochę rezania ale psuje na styk
jestem miło zaskoczony
głośniki się wygrzewają ale już korekcje w stacji multimedialnej na 0 ( wcześniej trzeba było kombinować ) i pojawiła się scena z przodu - jest git
więcej niebawem
stay tuned
lordu - 11-05-2016, 13:37
Auto widziane na żywca wygląda jak typowe auto sprzedawcy, niepozorna biel a drze się jak głupia fajny sleeper, gratulacje, Custom!
mjsystem - 11-05-2016, 14:24
custom napisał/a: | następnie poszła nowa seria mat gms xl 07 luxury i gms 05xl | n i stosunek mocy do masy poszedł w (cytuj Rewińskiego w pewnym polskim filmie) Ale audio zacne
custom - 27-08-2016, 09:53
nowy setup jeszcze na ten sezon 18 x 8,5"
Lipa - 27-08-2016, 18:31
Bardzo fajne autko, wrzuć więcej fotek wnętrza, felgi przekozak!
custom - 25-09-2016, 10:28
jakieś foty
exhaust sound - koniecznie na słuchawkach
https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be
mkm - 25-09-2016, 12:59
Felga na płytkach wyglądała super, na aucie wyszło trochę słabo (moim zdaniem oczywiście ).
Jak na mój gust trzeba zmienić jej kolor
|
|
|