Nasze nieMiśki ;-) - Bayerische Motoren Werke
vrangsinn - 09-02-2017, 20:26
Sunderland86 napisał/a: | Podziwiam cierpliwość do tego auta |
również podziwiam, miałem kiedys fiata punto...nie ta klasa i prestiż co Twoje bmw ale ilość pierdów dorównująca...jak sprzedawalem to z bananem na twarzy....
radek79 - 09-02-2017, 21:35
vrangsinn napisał/a: | Sunderland86 napisał/a: | Podziwiam cierpliwość do tego auta |
również podziwiam, miałem kiedys fiata punto...nie ta klasa i prestiż co Twoje bmw ale ilość pierdów dorównująca...jak sprzedawalem to z bananem na twarzy.... |
gdyby na początku usunoł te bolączki auta teraz by o nich nie pisał,miałem identyczne auto i żaden z tych problemu nie wystąpił
mkm - 10-02-2017, 03:21
radek79 napisał/a: | gdyby na początku usunoł te bolączki auta teraz by o nich nie pisał |
Prawda.
Gdyby miał warsztat, który by je usunął a tak sam wiesz jak jest przy BMW - 3.0, 2.0, 5-tka, 3-ka, obecna geneacja lub starsza - tu się podpiłuje, tu się przedłuży, zrobi się obejście i jakoś będzie
Odpalanie na 90% świece żarowe.
To jest chyba najpoważniejsza mina tego egzemplarza.
W momencie kupna już część była spalona. Z tego co wiem siedzą na amen, więc próba podejścia była jedna - może warto spróbować raz jeszcze.
Będziesz wracał z jakiejś trasy -daj jej w palnik i jedź na odkręcanie - może puszczą.
Mnie w Space Starze w dwóch warsztatach mówili, że bez szans, żeby szykować się na ściąganie głowicy, a 300km trasy i "Bracia Zet" odkręcili wszystkie bez problemów.
U Ciebie może także się udać - chyba, że są ze Sprintera zaspawane na stałe (głupi żart)
Problemy z lampami to patenty na przodzie (chyba lewy reflektor jak pamiętam).
Przydałby się jakiś dobry elektrotechnik , który przemierzyłby/poczyścił całą instalację.
Tomek - 10-02-2017, 08:42
radek79 napisał/a: | gdyby na początku usunoł te bolączki auta teraz by o nich nie pisał |
gdybym je wszystkie usunął, to by wyszło co innego
polecam, bo akurat mi się przypomniało: https://www.youtube.com/w...qLqt59CKFI&t=2s
radek79 napisał/a: | miałem identyczne auto i żaden z tych problemu nie wystąpił |
miałeś dziwne BMW, jedno na milion
mkm napisał/a: | Będziesz wracał z jakiejś trasy -daj jej w palnik i jedź na odkręcanie - może puszczą.
Mnie w Space Starze w dwóch warsztatach mówili, że bez szans, żeby szykować się na ściąganie głowicy, a 300km trasy i "Bracia Zet" odkręcili wszystkie bez problemów. |
raz w swoim życiu odkręcałem świece żarowe. W nieszczęsnej Alfie 159.
Poszły bez problemu.
Także, trochę mnie zmartwiłeś
deejay - 10-02-2017, 22:28
Tomek jesli chodzi o świece żarowe , to producent w dokumentacji pisze cyt: " Świece żarowe odkręca się tylko na rozgrzanym silniku" , więc warto spróbować .
Owczar - 11-02-2017, 19:29
Pytałem dzisiaj brata o te świece żarowe. Twierdzi, że z tym silnikiem powinien odpalać bez problemu nawet na uszkodzonych. Jedyny objaw to drgania po odpaleniu i błędy.
Same świece wymieniał w swoim i u szwagra - wszystkie odkrecily się bez problemu.
Tomek - 11-02-2017, 19:33
Ale on w sumie odpala bez problemu, do -15 stopni.
Tu bardziej akumulator jest problemem poniżej tej temperatury.
No, ale mniejsza o to, jakieś konkretne świece się poleca? Denso/Beru/NGK/Bosch ...
Owczar - 11-02-2017, 20:45
Zapytam go o jakie świece kupował. Choć pewnie każda z tych pierwszych 3 przez Ciebie wymienionych będzie ok. Jeśli chodzi o akumulator, to rzeczywiście wymaga adaptacji po wymianie.
On ma też po programie i właśnie zaczęły się problemy z konwerterem. Rzekomo problem znany w mocniejszych wersjach z wirusem.
Tomek - 11-02-2017, 20:49
Owczar napisał/a: | On ma też po programie i właśnie zaczęły się problemy z konwerterem. Rzekomo problem znany w mocniejszych wersjach z wirusem. |
w sumie czemu sie tu dziwić?
Dzięki Owczar.
A niech ktoś powie, na ile przydatny w tym aucie może być ELM 327 z BT. Da się tym coś podejrzeć i pozmieniać? Jeśli tak, to jaka apka na androida.
Owczar - 11-02-2017, 21:08
600Nm robi swoje.
Elm327 nie za wiele da. Jakieś kombajny z Chin lub coś dedykowanego do BMW. Gdyby to była benzyna do Elm327 ma większą wartość.
robertdg - 12-02-2017, 08:43
Tam to chyba musi być INPA http://www.minsk555.narod.ru/inpa.htm
deejay - 12-02-2017, 11:26
http://allegro.pl/ds-skan...6711938736.html
Osobiście mam coś takiego , to klon oryginalnego AUTOCOMA , możliwości ma bardzo dużo .
Tomek - 15-02-2017, 14:13
Ostatecznie niedoczekawszy się na szybę-EGT, zamówiłem wczoraj Splintex.
Czas oczekiwania 4-5 dni roboczych licząc od wczoraj.
Tomek - 21-02-2017, 22:30
Szyba "szła" 5 dni roboczych.
Na montaż muszę czekać kolejne 4 dni robocze, czyli do poniedziałku.
Jak pójdzie zgodnie z planem, to będzie jedyne 7 tygodni od dnia powstania szkody do naprawy.
Tomek - 27-02-2017, 20:18
Nowa szyba, nowy przegląd ...
|
|
|