Nasze Miśki - Kassia - Mitsubishi Eclipse 3.0V6 2000r.
Kassia - 18-09-2017, 01:03
Robie co mogę
Przed chwilą spotkała mnie niezbyt przyjemna sytuacja, mianowicie dopadł mnie nieoznakowany radiowóz. Po ponad roku jazdy po rzeszowskich ulicach nagle ktoś sie przyczepił do czerwonych kierunkowskazów^^ Pan stwierdził że mu sie nudziło wiec mnie złapał. Dowód tym razem nie został zatrzymany ale mam obiecane że przy nastepnym spotkaniu już nie skonczy sie na pouczeniu.
I teraz nie wiem co ja mam zrobić żeby kierunki z tyłu nie były czerwone skoro one takie są od zawsze :/
Hugo - 18-09-2017, 08:17
Z tego co pamiętam to musisz wstawić żarówki koloru zielonego i już. Poszukaj jakikokor z czerwonym daje pomarańczowy
tomchuck - 18-09-2017, 15:54
Wydaje mi się że w 3g były 2 rodzaje lamp. Jedne z ciemnymi wnękami miały pomarańczowy kierunek, a te całe czerwone miały i tak biały klosz w miejscu kierunku. U Ciebie chyba zostały oklejone folią lub pomalowane na czerwono.
Hugo - 18-09-2017, 20:38
tomchuck napisał/a: | U Ciebie chyba zostały oklejone folią lub pomalowane na czerwono | A może ma tylne lampy z wersji USA?
tomchuck - 18-09-2017, 21:47
Nawet nie wiem czy było rozgraniczenie w tym modelu, bo w końcu ecli to typowo amerykański model.
U mnie diamante też było na na amerykański rynek, ma miejsce na ich wymiar tablic, a kierunek jest pomarańczowy.
Nie ma co gdybać. tak czy inaczej można zmienić lampy i po temacie ;]
wojtas - 22-09-2017, 19:45
W 3g nie ma lamp na EU z chomologacją. Auto występowało tylko na rynku USA. Przednie lampy w zależności od stanu występowały z prawymświatłocieniem, lecz bez chomologacji na EU.
Kassia - 23-09-2017, 17:02
dokladnie, Mysza przybyła ze Stanów Zjednoczonych do Polski.
Póki co jeżdze tak jak jest bo opcje są dwie, albo zarówki LED albo przeniesienie kierunków tam gdzie mam białe światła czyli troszke niżej
wojtas - 23-09-2017, 19:21
tomchuck, lamp tylnich się nie zmieni, bo takich nie ma, pozostaje dołożyć przeciwmgielne, lub przeróbka w stylu samoróbka.
tomchuck - 24-09-2017, 15:16
Jak to nie ma? O kierunkowskazie była mowa.
A przeciwmgielny robi się z lewego wstecznego i po temacie.
wojtas - 24-09-2017, 17:48
Lampa poliftowa, dalej nie ma chomologacji na kraje Europy. Dociekliwemu policjantowi ten fakt wystarczy.
tomchuck - 24-09-2017, 20:26
Wojtas, nie czepiajmy się szczegółów. Każdy policjant wie jak jest i jeśli lampa spełnia wymogi Polskiego prawa to nikt się nie czepia o brak wybitych literek na kloszu. Chyba że ktoś jest cwaniakiem i lubi denerwować niebieskich, wtedy szukają haka.
Stacje kontroli pojazdów są bardziej dociekliwe, a też nie robią problemów jeśli lampa świeci poprawnie.
Sorry Kassia za ot o lampach, ale w sumie tyczą się ecli
wojtas - 24-09-2017, 22:17
Diabeł tkwi w szczegółach, sorki za OT
Kassia - 27-09-2017, 13:57
nie takie znowu OT bo jakby nie patrzeć o lampach
Przeciwmgielny jest zrobiony ze wstecznego bo mnie zmusili w tamtym roku do tego
A tu Moja Myszka z Turbo ReXem
mkm - 19-10-2017, 03:56
Kassia, z konserwacją lepiej poczekaj do końca wiosny
Wg. mnie już za zimno (chyba, że zakład ma sucho ciepło i przewiewnie )
Odłóż też trochę środków na przywrócenie połysku - lakier już krzyczy o polerowanie.
Kassia - 20-10-2017, 17:24
Własnie sie tak zastanawiam czy nie przeniesc tej konserwacji na bliżej lata :/
A co do lakieru to wiem, tylko chcialam zrobic pierwsze konserwacje a pozniej ogarnąć lakier. Kazdy kto widzi to auto to mowi że polerka wskazana
|
|
|