To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Rok z Outlanderem

rajan - 01-03-2017, 13:01

SK666 napisał/a:
- zapraszam na przejażdżkę, mamy w miarę blisko, Będziesz mógł doświadczyć wszystkich dogodności i niedogodności tu opisywanych :D

Na przejażdzce nie da rady wszystkiego ocenić 8)

SK666 - 01-03-2017, 13:09

Dlatego między innymi mamy ten temat: Rok z Outlanderem - czyli sporo czasu, żeby poznać i docenić samochód oraz odkryć jego mankamenty.
(na rok na przejażdżkę nie oddam, chyba że za dobrą zamianę :D

Grimm - 01-03-2017, 14:16

Edit.
SK666 - 01-03-2017, 17:39

Trochę nie w temacie ale pojawiło się nowe dziecko koncernu. Czy ja dobrze widzę? konsekwentnie brak podświetlenia przycisków sterowania szybami i blokady drzwi? :p

Piwor - 01-03-2017, 18:20

Skończcie offtopic.
spunki - 01-03-2017, 21:05

Ja dopiero miesiąc użytkuję nówkę z salonu (Outlander 2.0 2016 CVT) ale jakbym ponownie miał wybierać to jednak coś w kombi i szybszego.... Octavia RS, Leon Cupra, Insignia ...
Grimm - 01-03-2017, 21:12

spunki napisał/a:
Ja dopiero miesiąc użytkuję nówkę z salonu (Outlander 2.0 2016 CVT) ale jakbym ponownie miał wybierać to jednak coś w kombi i szybszego.... Octavia RS, Leon Cupra, Insignia ...

I jeszcze pewnie w dieslu 😂

rezon - 01-03-2017, 22:01

przecież są też w benzynie :twisted: też szybsze :wink:
spunki - 01-03-2017, 22:37

Tylko benzin... ;)
trooper - 02-03-2017, 07:33

Oooops. spunki, iemu poszło szybciej niż mi :lol: :lol:
_tm_ - 02-03-2017, 23:24

spunki napisał/a:

I dlatego Outlanderem jeździ żona, a ja Octavią RS :)

mkm - 03-03-2017, 04:22

Decydując się na auto typu SUV do którego zalicza się Outlander nie można porównywać go do RS-ów, Leonów itp.
Nie ten segment, nie ta grupa klientów - przynajmniej w normalnym świecie...
W PL wciąż pokutuje "wybór przez portfel" - czyli jak coś jest w tych samych widełkach cenowych to znaczy, że to to samo.
Porównywanie kombi/sedana do SUV-a to największe niezrozumienie idei projektowania samochodów i totalny brak świadomości własnych oczekiwań/wymagań w stosunku do auta.

rezon - 03-03-2017, 09:29

mkm napisał/a:
Porównywanie kombi/sedana do SUV-a to największe niezrozumienie idei projektowania samochodów i totalny brak świadomości własnych oczekiwań/wymagań w stosunku do auta.
Nie do końca. Za wyjątkiem wyższego nadwozia i tym samym bagażnika, to charakterystyka niektórych kombi wiele się nie różni - zwiększony prześwit, napęd na 4 koła, itd... Oczywiście SUV ma lepsze parametry terenowe - kąty, zwisy itp., ale kto O3 wybierze się w teren :lol: Wygodniej też się wsiada i wysiada - ale to głównie w mieście jest potrzebne.
Amstaf11 - 03-03-2017, 13:17

Porównanie w ostatnim poście trochę chybione bo to porównanie cegły z płytką podłogową
Samochód w którym się siedzi prawie pionowo z autami w których się prawie leży to troche nie halo...
Jest powiedzenie koń jaki jest każdy widzi.... ale widocznie kupując O3 kazdy widział inaczej :mrgreen:
Ja kupując O3 w oczach miałem to co pani posłanka z samoobrony..... :mrgreen: a tak poważnie wymieniajmy się konstruktywnymi uwagami a nie żalami bo to tylko świadczy źle o nas bo po co kupowaliśmy O3 mając do wyboru tyyyyyyle innych świetnych i pięknych za pół darmo samochodów innych :mrgreen:

sla - 03-03-2017, 14:26

Amstaf11 napisał/a:
po co kupowaliśmy O3 mając do wyboru tyyyyyyle innych świetnych i pięknych za pół darmo samochodów innych :mrgreen:

Bo kupuje się sercem, oczami, portfelem itp itd, dlatego każdy zakup jest obarczony ryzykiem niezadowolenia. Jest również inne przysłowie-Nie wszystko złoto co się świeci. Czasami okazuje się, że to zwykły tombak :mrgreen: