To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Outek I Turbo Leszka R.

turek61 - 23-07-2018, 23:14

Witam.

Tuleje tylnego mostu wymienione i tu ukłony i podziękowania dla Krzysztofa :occasion5:

Przy okazji wyczyściłem i pomalowałem osłonę:

Bzyk_R1 - 24-07-2018, 09:11

Cytat:
Tuleje tylnego mostu wymienione i tu ukłony i podziękowania dla Krzysztofa

Oj tam oj tam, ja tylko przekazuje dobre rady ;-) Leszku popraw zdjęcia bo same znaki zakazu widzę.

Twardy - 26-07-2018, 17:47

Miałem poliuretany z Olkusza w poprzednim aucie i śmiało mogę je polecić, porządna firma :D
turek61 - 08-08-2018, 19:51

Witam M.M...
Od piątku jeżdżę na PB (łoj... boli przy dystrybutorze) bo w instalce LPG - BRC odmówił posłuszeństwa reduktor po 1,5 roku od montażu( jeszcze gwarancja).Fachowcy myśleli, że jak szron na głowie to będę jeździł jak typowy emeryt i mały reduktor wytrzyma choć od razu mówiłem, że za mały, i ze nie obrobi mojego turbiaka. Stanęło na moim i w końcu za dopłatą 400 zł. będę miał większy reduktor:

https://www.agsiedlik.pl/...sq56-i2571.html

Prawda jest taka, że nie chciało mi się jechać , wtedy w lutym do Torunia, nie posłuchałem Waszych rad a przede wszystkim Krzysztofa i teraz żałuję. Przyznaję się do błędu. Zainstalowałem BRC

Bzyk_R1 - 08-08-2018, 20:44

Nareszcie widzę fotki. Bardzo ładnie wyszła Ci osłona, profeska. Też muszę dać nowe śruby bo moje się urywają.

Co do LPG to tak jak pisaliśmy, masz zmieniony wydech i końcowy też jakiś inny, więc na moje oko masz 215-220KM to nie było szans żeby BRC do 200KM obrobiło. Zmieniaj jak najszybciej.

turek61 - 17-08-2018, 15:13

Auto śmiga na gazie ino huczy.
Nowy reduktor :

https://photos.app.goo.gl/9Vd4ov6MMVErKr1aA

cerutti - 15-04-2019, 09:23

Masz bardzo ładne i oryginalne klemy na aku :lol:
turek61 - 21-07-2022, 14:26

Witam po dłuuugiej przerwie.
Czasy Covidowo-wojenne nie wpływały na mnie pozytywnie aby tu się udzielać.
Trochę żeśmy się obaj z Outkiem ,,posunęli" wiekowo. Moje 60+ robi swoje więc przyszedł czas się w końcu rozstać.
Może ktoś z młodszych fanów się zainteresuje tym drugim dziadkiem i tchnie w niego jeszcze trochę energii życiowej.
Żałuję tylko tego, że nie udało mi się uchronić go od twardych śnieżnych kul, które trochę uszkodziły mu piękne lico. Nie jest to jakaś wielka masakra, która rzuca się w oczy, trzeba się dobrze przyjrzeć ale dla kogoś z kim spędziłeś 6 pięknych lat (gdyby Outek mógł napisać książkę 😜) to trochę boli.
Wczoraj kupiłem Toyotę RAF 4 więc również wczoraj wystawiłem Outka na OtoMoto.
Będzie to raczej mój ostatni wpis tutaj po dłuuugiej tu bytności. Pierwszy wpis (9.11.2006) dotyczył Carismy GDI z LPI, która to wg ,,znawców" miała umrzeć po paru latach jazdy na gazie a sprzedałem ja w wieku 17 lat.
Teraz Outek ma 17 lat i pewnie jeszcze komuś dobrze posłuży .
Bywajcie Mitsumaniaki i trzymajcie się razem jak do tej pory .
Wasz Zgred 😁

trisport3412 - 26-11-2023, 03:30

turek61 napisał/a:
Witam po dłuuugiej przerwie.
Czasy Covidowo-wojenne nie wpływały na mnie pozytywnie aby tu się udzielać.
Trochę żeśmy się obaj z Outkiem ,,posunęli" wiekowo. Moje 60+ robi swoje więc przyszedł czas się w końcu rozstać.
Może ktoś z młodszych fanów się zainteresuje tym drugim dziadkiem i tchnie w niego jeszcze trochę energii życiowej.
Żałuję tylko tego, że nie udało mi się uchronić go od twardych śnieżnych kul, które trochę uszkodziły mu piękne lico. Nie jest to jakaś wielka masakra, która rzuca się w oczy, trzeba się dobrze przyjrzeć ale dla kogoś z kim spędziłeś 6 pięknych lat (gdyby Outek mógł napisać książkę 😜) to trochę boli.
Wczoraj kupiłem Toyotę RAF 4 więc również wczoraj wystawiłem Outka na OtoMoto.
Będzie to raczej mój ostatni wpis tutaj po dłuuugiej tu bytności. Pierwszy wpis (9.11.2006) dotyczył Carismy GDI z LPI, która to wg ,,znawców" miała umrzeć po paru latach jazdy na gazie a sprzedałem ja w wieku 17 lat.
Teraz Outek ma 17 lat i pewnie jeszcze komuś dobrze posłuży .
Bywajcie Mitsumaniaki i trzymajcie się razem jak do tej pory .
Wasz Zgred 😁

Ciekawie się okazuje że jednak jak zacząłem zagłębiać się w temat Outlenderów to znalazłem temat jako nowy wlaściciel i jak się okazało znanego auta znanego właściciela))) Pozdrawiam wszystkich, auto nadal żyje u mnie od 31.07.2022, na czas się serwisuję i jeździ ulicami Krakowa))

Bzyk_R1 - 26-11-2023, 08:55

Cześć trisport3412, fajnie że odnalazłeś temat swojego auta, fajnie gdybyś go dalej tutaj pisał w miarę możliwości. Bądź co bądź w szeregach Outlanderowców to znany egzemplarz.
trisport3412 - 26-11-2023, 12:17

Bzyk_R1 napisał/a:
Cześć trisport3412, fajnie że odnalazłeś temat swojego auta, fajnie gdybyś go dalej tutaj pisał w miarę możliwości. Bądź co bądź w szeregach Outlanderowców to znany egzemplarz.

Oooo to szczerze ci powiem za rok sporo rzeczy się dzialo)) Narazie przebieg 200k km

Z poważnego co robiłem jakiś czas temu to:
 regeneracja skrzyni, wywaliło zęb na kole zębatym jedynki. Naprawione
 w tym samym czasie wymianą sprzęgła bo z Exedy są zabawa, de fakto nie da się go sciągnąć bez uszkodzenia EXEDY MBC637
 zmiana wszystkich płynów bo i tak rozebrane było wszystko, wlewałem płyny Ravenol
 zmienione tarcze hamulcowe na Mikoda, dużo lepiej teraz się zachowuje
 kable Magnecor, cewki nowe, mialem zabawę ale znalazłem przyczynę, w kablach))
 obszyta kierownica moimi rękami :lol:

Co z ostatniego:
 Olej wlany narazie Motyl 8100 5W-50, zmiana co 6-8tyś.
 Nowy rozrząd, Gates
 Teraz weszły felgi nowe)) z Rx-8 18” z oponami 235/45

Z starych tematów, Czemu outek był na tyle twardy u byłego właściciela, jest tu założone sprężyny H&R -40mm dedykowane do danego auta. I Blow-Off ProPerfekt Hybrydowy wszedł)))

Rozwiązany temat z zbieżnością z tylu.

Jak coś jeszcze przypomnę to odpisze
Teraz jestem z myślą nad chipem))