[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Problem z cykaniem...
robertdg - 25-03-2016, 06:08
Wymiana hydrokasatorów nie wymaga demontażu rozrządu
Harker - 25-03-2016, 07:08
Tak mi switalo. Czyli muszę szukać innego mechanika.
polaff - 25-03-2016, 07:08
McCoy napisał/a: | Jaki jest moral popyhaczowej tragedii w klozecie to mam | biorąpod uwagę relację wartości auta, kosztu drogiego silnika i kosztu rzetelnie przeprowadzonej naprawy - popieram w 100%
Krzyzak - 25-03-2016, 08:27
--Galancik96-- napisał/a: | Czyli jeden około 50 zł. A do wymiany trzeba zdjąć głowicę? |
niezupełnie - tylko jej górną część bo w GDI głowica jest podwójna
w każdym razie trzeba demontować rozrząd, więc pracy jest dość dużo - mi to zajmuje cały dzień, ok. 10 godzin z obiadem i zabawą z dzieciakami w tzw. międzyczasie
w razie czego mam 8szt. popychaczy do GDI - sprawdzonych, trzymają ciśnienie idealnie
ale jak używasz kiepskiego oleju to niestety poprawy może nie być
[ Dodano: 25-03-2016, 08:28 ]
robertdg napisał/a: | Wymiana hydrokasatorów nie wymaga demontażu rozrządu | w V6 - bo pytanie dotyczy tego silnika, ale z ostrożności bym to dodał, bo widzę zapytania od użytkowników 2.0, V6 i GDI
--Galancik96-- - 25-03-2016, 08:34
Czemu kiepskiego oleju? Mobil ESP był przez wielu polecany. A Ty jaki polecasz to tego silnika?
Krzyzak - 25-03-2016, 08:54
tyle razy pisałem - do GDI stosuje się olej do GDI
Mobil ESP nie nadaje się do bezpośredniego wtrysku
do GDI są oleje syntetyczne(!) 10W40 - np. Coma kiedyś zalewałem koledze z Gdańska (kupowany u Japaneze)
--Galancik96-- - 25-03-2016, 09:05
Dobra dzięki, teraz takie zaleje.
telewizoor - 04-04-2016, 13:23
Cześć, czy ktoś próbował metody odpowietrzania opisanej w manualu?
Marcino - 05-04-2016, 08:22
[quote="telewizoor"]Cześć, czy ktoś próbował metody odpowietrzania opisanej w manualu?
Ja prubuje ma mieście.... od światel do świateł... a czasami nawet bez świateł tak do 6 tyś obr.
kato0007 - 08-04-2016, 11:37
telewizoor, Wója to daje. Jak kupiłem gala od młodziana ze wsi dolał chyba z litr ceramizera i innych badziewi by ukryć tą wadę. Wymieniam olej co 8000-8500 leję motula 6100 (taki jak poprzedni mistrz). Efekt był taki że po pierwszej wymianie od zakupu zrobiłem może ze 4000k i zaczęła się cicha aria popychaczy. Ostatnio zmieniałem olej i od początku jest lipa. Głośno cyka na zimnym jak się rozgrzeje trochę ciszej. Jak wyjadę na ekspres i przegonię go tak 160-170 przez parę minut, to cykanie jakby przestaje do wyłączenia silnika. Potem znów to samo. Moja rada jest taka. Jak zaczęło ci cykać to zacznij zbierać kasę na wymianę popychaczy najlepiej wszystkich. Żadne dolewki,cudowne oleje, odpowietrzanie z kabiny czy czary mary nad silnikiem nic nie dadzą jak się tłucze to wymień bo znaczy że się zużyło. tyle.
Owczar - 08-04-2016, 12:06
U mnie zmiana oleju pomaga.
Na valvoline VR1 cykały po jakichś 8k. Na millersie cykały już po 4k, a przed wymianą po ok 12kkm silnik pracował już jak traktor.
Teraz płukanka Liqui Moly przy każdej zmianie oleju na Mobil 1 5W50 ESP formula i jest spokój na jakieś 12kkm. Po tym przebiegu zaczynają hałasować na zimnym, ale do 15kkm spokojnie dojeżdża. Olej ma znaczenie, ale wiadomo, że jak już są trupy to tylko wymiana.
Marcino - 08-04-2016, 14:32
Owczar napisał/a: | Mobil 1 5W50 ESP formula |
Czy nie lejesz 5W30 ESP czasem??
Zgdzam się ze olej ma zanaczenie...
kato0007 - 08-04-2016, 15:43
Przy zluszczonych powierzchniach styku w hydrokasatorze olej nie ma znaczenia, olej 5W? Na tym forum byli tacy co go lali rozpisujac się potem jak wtedy dopiero gra orkiestra. Śledząc posty na tym forum wyczytałem że każdy jeden swój olejek chwali. Skoro cyka to znaczy że kiedyś dwie powierzchnie z metalu współpracowały ze sobą bez smarowania, albo praca ta była stukowa. Przejechałem parę tyś km na cykadach i co jak wkleję ww olej to cyganie ucichnie? Widział ktoś na tym forum uszkodzony popychacz? Nadaje się jedynie do wymiany. Nie to żebym się czepial, zwroccie uwagę na liczbę postów, co jeden to inny olej i inne techniki walki z uszkodzonym komponentem. Niestety ten typ tak ma
Czy zalanie tak rzadkiego oleju w 20 letnim silniku nie spowoduje że większą jego część wyleci na glebe a reszta przez rurę wydechowa.
P.s. brak pl znaków to efekt pisania na tel. kolejne niewdzieczne urządzenie
Pozdr.
Mandrake - 08-04-2016, 19:10
Ja jeżdżę na najgęstszym syntetyku, mimo to nawet w zimę nie cykały. I tak w mazdzie, czterech fordach ( z tego jeden turbo benzyna drugi turbo diesel, dwa N/A), audi, bmw, mercedesie i mitsubishi
Też jestem zdania, że jak szklanka tłucze to się wyrobiła i lepiej zmienić niż cudować.
WreX - 08-04-2016, 19:21
Mandrake napisał/a: | Ja jeżdżę na najgęstszym syntetyku, mimo to nawet w zimę nie cykały. I tak w mazdzie, czterech fordach ( z tego jeden turbo benzyna drugi turbo diesel, dwa N/A), audi, bmw, mercedesie i mitsubishi
Też jestem zdania, że jak szklanka tłucze to się wyrobiła i lepiej zmienić niż cudować. |
Było kilku takich którzy wymienili wszystkie i dalej stukało.
|
|
|