[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Amortyzatory.
Hugo - 23-04-2012, 07:18
| arthes napisał/a: | | Czyli które mogą odpowiadać za to ze tył tak siada ? | Tylny górny, dolny prosty i sprężyna zawieszenia.
matu - 23-04-2012, 19:57
MM prosze was o szybka odpowiedz czy sprezyny od wersji sport obniza mi przod? Z gory dziekuje za odpowiedz.
Juiceman - 23-04-2012, 20:03
tak
arturj123 - 23-04-2012, 20:04
W wersji "Sport" można spotkać sprężyny Eibach-a, które obniżają ok. 3 cm
fj_mike - 23-04-2012, 20:04
| Cytat: |
MM prosze was o szybka odpowiedz czy sprezyny od wersji sport obniza mi przod? |
Jeżeli to sprężyna obniżająca to jak najbardziej. Jeżeli ten "Sport" akurat takowych nie miał (bywa tak), to nie obniży, proste
matu - 23-04-2012, 20:09
A jak mozna to sprawdzic? Bo gosc od ktorego chce kupic twierdzi ze obniza.
fj_mike - 23-04-2012, 20:13
| Cytat: |
A jak mozna to sprawdzic? Bo gosc od ktorego chce kupic twierdzi ze obniza. |
Najlepiej zapytaj o markę sprężyn, model.
matu - 23-04-2012, 20:43
Ok zapytam jutro. A jaka marka bedzie swiadczyc o tym ?
fj_mike - 23-04-2012, 20:52
| matu napisał/a: | | A jaka marka bedzie swiadczyc o tym ? |
Powinien być Eibach. Teoretycznie jeżeli są ze Sporta, powinny być obniżające.
deejay - 23-04-2012, 21:56
| matu napisał/a: | | Ja mam to samo co arthes. Jak wsiada mi do auta na tyl 2-3 osoby to strasznie siada i tyl lata po calej drodze. Jak bylem na stacji kontroli pojazdow mechanik sprawdzal i powiedzial ze procz lacznika lewego wszystko ok. To w takim razie co moze powodowac ze tak siada i lata po calej drodze. |
Zużyte amortyzatory i sprężyny , nigdy nie ufaj tym co podają szarpaki ( wartości ) , znam to ze swojej praktyki
Ostatnim przykładem jaki miałem jest BMW E46 , na lini diagnostycznej pokazał 73% sprawności amortyzatorów , po zdemontowaniu okazało sie że to zwykłe "pompki do roweru"
misiu-bisi - 28-04-2012, 19:23
witam, właśnie jestem przed wymianą amorów na tył w moim kombiaku 99 r 2,0 bez nivo. O ile z przodem nie było kłopotu to okazuje sie że tył to jakaś zagadka.Oferowane w katalogu przez kyb są inne, cieńsze i mają mniejszy tależyk pod sprężynę. Trochę sie przestraszyłem widząc wyjątą ze swojeo auta kolumnę. Moje stare amorki są grube jak w dostawczaku, pierwszy raz widzę tak wielkie amoryw osobowym mitsu. Niestety patrząc nawet w allegro widzeę że mam całkiem coś innego niż powinienem. Wydaje mi siez że są to amory z e 5, pzrynajmniej tak wyglądają. Pytanie czy ktoś z Was miał ten problem? Nie wiem juz jakie zamówić, a nie uśmiecha mi sie wymieniać sprężyn an takie jakie powinny być(przynajmniej wg katalogu), no chyba że te co mam są z nivo, ale to niemożliwo bo nivo nie mam
Juiceman - 28-04-2012, 19:28
A może jednak masz nivo ? xD
misiu-bisi - 28-04-2012, 19:46
kurde poczytałem i chyba mam:( myślałem że tylko w v6 były i że wiąże sie to z jakimś komprsorkiem i przewodami ale chyba to nivo działa samo z siebie w amorku. w sumie wymienić chcę prewencyjnie bo auto już stare, amory w sumie nie są posikane, a to że nie mam nivo stwierdziłęm jak włożyłem 500 kg płytek gresowych w promocji z obi i tył mi siadł zderzakiem do gleby, a bodajże nivo powinno go unieść? daruję sobie wymianę.
Juiceman - 28-04-2012, 19:49
Unieść się powinien po paru metrach przejechanych, no chyba ze są padnięte;-) Podaj VIN to Ci powiem czy masz nivo czy nie.
misiu-bisi - 28-04-2012, 19:57
sie nie podniosły:( ale też nie dobijały co jak na przeładowane auto mnie zdziwiło, więc pewniesą "trochę padnięte":) vin to JMBLNEA2WXZ000491
|
|
|