Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
mitsu00 - 16-09-2010, 23:26
13zbyszek13 napisał/a: | Ja do AM mam kilka uwag np.
denerwuje mnie że przy każdym odpaleniu pyta mnie o ustawienia mimo iż zaznaczam żeby nie pytał więcej. |
Ja wywaliłem z programu profile: Ciężarowy i Terenowy, i juz nigdy więcej przy odpaleniu nie pyta mnie o ustawienie Profilu. Zawsze mnie pytał mimo zaptaszenia żeby zapamiętał ustawienie.
janekzpolic - 17-09-2010, 00:25
Pe.te napisał/a: | janekzpolic napisał/a: | trzeba napisać skrypt ,który w momencie odpalania WIN będzie zmieniał godzinę na +1 |
To nie jest takie proste, bo strefa czasowa (na GMT+8) zmienia się nie tylko przy starcie WinCE, ale również podczas każdego złapania sygnału GPS (np. przy wyjeździe z tunelu)...
13zbyszek13 napisał/a: | to akurat jest kwestja indywidualnego upodobania
ja zrobiłem akurat odwrotnie |
Ja długo korzystałem z iGO, ale zmęczyła mnie w końcu pstrokatość tego interfejsu (zarówno bez skórki, jak i ze skórkami)...
No i przede wszystkim - przyjmniej w moich okolicach, na obrzeżach Wawy - dokładność map AM jest lepsza.
Natomiast nie ulega wątpliwości, że iGO ma dużo większe możliwości konfiguracji i personalizacji niż AM. Choć jak się okazuje AM też posiada całkiem sporo możliwości personalizacji z poziomu edycji plików konfiguracyjnych, nad czym aktualnie pracuję
...tylko czasu trochę brakuje na zabawę | ale to jest własnie problem tych pseudo navi z chin ,miałem podobny problem dawno temu z larkiem , za każdym resetem pokazywał bzdurną godzinę , na my navia pl jest skrypt w celu poprawienia tego zjawiska wystarczy poszukać a w larku też był archaiczny 4,2
13zbyszek13 - 17-09-2010, 08:36
Pe.te napisał/a: | A instalowałeś AM czy wrzucałeś na kartę z gotowca? |
Już ją kilkakrotnie aktualizowałem i mam wrażenie że czym nowsza wersja tym gorsza.
[ Dodano: 17-09-2010, 08:39 ]
mitsu00 napisał/a: | Ja wywaliłem z programu profile: Ciężarowy i Terenowy, i juz nigdy więcej przy odpaleniu nie pyta mnie o ustawienie Profilu. Zawsze mnie pytał mimo zaptaszenia żeby zapamiętał ustawienie. |
no tak ale jest to kolejna dodatkowa zabawa , a powinna reagować na odhaczenia że czegoś nie chcesz
Anonymous - 17-09-2010, 20:04
janekzpolic napisał/a: | ale to jest własnie problem tych pseudo navi z chin ,miałem podobny problem dawno temu z larkiem , za każdym resetem pokazywał bzdurną godzinę , na my navia pl jest skrypt w celu poprawienia tego zjawiska wystarczy poszukać a w larku też był archaiczny 4,2 |
O ile dobrze pamiętam z wątków na my.navia - w przypadku problemów Lark'ów z czasem (nota bene identyczne objawy jak na ROF) ostatecznym, skutecznym rozwiązaniem okazała się dopiero nowa wersja firmware...
W przypadku ROF raczej możemy zapomnieć o aktualizacji firmware...
Zgodzę się natomiast, że wydając stosunkowo niewielką, bądź co bądź, kwotę na taki "kombajn" jak ROF trzeba liczyć się z pewnymi niedogodnościami. I trzeba sobie uświadomić, że nie wszystko za taką cenę będzie działało idealnie...
Mnie osobiście najbardziej denerwuje fatalna jakość tunera radiowego w ROF, gdyż z reguły słucham radia. Pozostałe niedogodności jestem w stanie za tą cenę zaakceptować.
13zbyszek13 - 18-09-2010, 07:53
Pe.te napisał/a: | Mnie osobiście najbardziej denerwuje fatalna jakość tunera radiowego w ROF, gdyż z reguły słucham radia |
Ja słucham zazwyczaj RMF i Warszawie jest Ok. ale im dalej od miasta tym gorzej.
Trzeba przechodzić na inne źródła muzyki.
[ Dodano: 18-09-2010, 07:54 ]
rezon napisał/a: | Nie wystarczy samo wyłączenie/włączenie BT na ROF'ie? |
Spróbowałem twojego sposobu , działa jest Ok.
rezon - 18-09-2010, 08:38
13zbyszek13 napisał/a: | Spróbowałem twojego sposobu , działa jest Ok. |
13zbyszek13 - 18-09-2010, 13:38
Cały czas się uczymy
olabart - 18-09-2010, 18:44
Sprzęt spoko.
13zbyszek13 - 19-09-2010, 18:56
Ja jestem z chińczyka bardzo zadowolony zero problemów !!!!!!!!!
janekzpolic - 19-09-2010, 21:04
poza tym że radio nie działa ja z mojej navi tez jestem bardzo zadowolony ,gubi sygnał nie chce się połączyć z Iphonem itd
13zbyszek13 - 20-09-2010, 19:31
[quote="janekzpolic"]poza tym że radio nie działa ja z mojej navi tez jestem bardzo zadowolony ,gubi sygnał nie chce się połączyć z Iphonem itd [/quot
U mnie kolego
* NAVI Z IGO działa bez najmniejszego zarzutu ,
* radio - najczęściej słucham RMF i jeżdzę po WAWIE też nie mam problemu , dalej od miasta jest trochę gorzej.Ale wtedy są jeszcze inne zródła muzyki,
* Iphona nie używam to nie mogę się wypowiedzieć ,
* DVD / TV 6 programów w Wawie bez zarzutu ,
* muzyka z kart mini SD też bez problemu ,
* BT też dobrze dobrze działa jedyne co mi tu brakuje to identyfikacja numeru i phoneboku ,
* kamera cofania bardzo fajny i przydatny gadzet ,
* Połączenie drugiej strefy z zagłówkami Super , szczególnie doceniane w trasie z dzieciakami na tylnym siedzeniu.
Czego można chcieć od chińczyka więcej ???
Grzesq - 20-09-2010, 21:16
13zbyszek13 napisał/a: | [U mnie kolego
* NAVI Z IGO działa bez najmniejszego zarzutu ,
* radio - najczęściej słucham RMF i jeżdzę po WAWIE też nie mam problemu , dalej od miasta jest trochę gorzej.Ale wtedy są jeszcze inne zródła muzyki,
* Iphona nie używam to nie mogę się wypowiedzieć ,
* DVD / TV 6 programów w Wawie bez zarzutu ,
* muzyka z kart mini SD też bez problemu ,
* BT też dobrze dobrze działa jedyne co mi tu brakuje to identyfikacja numeru i phoneboku ,
* kamera cofania bardzo fajny i przydatny gadzet ,
* Połączenie drugiej strefy z zagłówkami Super , szczególnie doceniane w trasie z dzieciakami na tylnym siedzeniu.
Czego można chcieć od chińczyka więcej ??? |
Zbyszek, niestety są ludzie, którym nie można dogodzić, zawsze coś musi im nie pasować...ja dokładnie to samo uważam co Ty o swoim sprzęcie ale niestety trzeba się pogodzić z tym, że malkontenci też są na tym forum...
Czasami odnoszę wrażenie, że ja mam inny samochód, bo to co dla innych jest mega problemem u mnie nie występuje problem w tym, że to tylko kwestia podejścia
KOLEJNY raz napiszę : po co się męczyć, sprzedaj samochód, chińczyka, bo szkoda waszego zdrowia na wylewanie łez jacy jesteście biedni i oszukani. Tylko dzie mieliscie oczy i rozum przed zakupem ??
janekzpolic - 21-09-2010, 09:44
nie tak łatwo sprzedać miesięczny samochód szczególnie w leasingu
skaut - 21-09-2010, 10:55
janekzpolic napisał/a: | nie tak łatwo sprzedać miesięczny samochód szczególnie w leasingu |
Łatwo, łatwo. Wszystko rozbija się o cenę Ponoć Outlanderów z kratką już do końca roku raczej nie będzie. Moce przerobowe fabryki się skończyły
Więc myślę, że jak się rozejrzysz to znajdziesz chętnego do przejęcia leasingu.
Tux - 21-09-2010, 11:25
Tux napisał/a: |
Od kilku dni jestem posiadaczem opisywanej tutaj stacji ROF - chłopaki właśnie ją montują. Napotkali jednak opisywany tutaj problem: stacja na domyślnych ustawieniach milczy (brak dźwięku w głośnikach i brak sterowania z kierownicy). Idąc za Waszymi cennymi radami mówię monterowi, że trzeba ten magiczny kod 1234 wstukać, aby włączyć wewnętrzny wzmacniacz w ROF'ie. Niestety lipa - nie ma żadnego okna na wpisanie kodu.
|
Trochę głupio sobie odpowiadać, ale może sie to przydać kolejnym zamawiającym. Nowe ROFy nie mają magicznego kodu "1234"/"123" właczającego/wyłączającego wewnętrzny wzmacniacz. W przypadku zmiany (tak jak u mnie) należy zupgrade'ować cały soft urządzenia. Trwa to około 10 minut.
Dla zainteresowanych mój soft po upgrad'zie:
Kernel: PA01-V1.01.0028.44-3
Application: V11B2.KAH20.MSQ.24.J
MPEG Ver: 4.7
MCU: 4.2
|
|
|