To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

mitsu00 - 16-09-2010, 23:26

13zbyszek13 napisał/a:
Ja do AM mam kilka uwag np.
denerwuje mnie że przy każdym odpaleniu pyta mnie o ustawienia mimo iż zaznaczam żeby nie pytał więcej.

Ja wywaliłem z programu profile: Ciężarowy i Terenowy, i juz nigdy więcej przy odpaleniu nie pyta mnie o ustawienie Profilu. Zawsze mnie pytał mimo zaptaszenia żeby zapamiętał ustawienie.

janekzpolic - 17-09-2010, 00:25

Pe.te napisał/a:
janekzpolic napisał/a:
trzeba napisać skrypt ,który w momencie odpalania WIN będzie zmieniał godzinę na +1

To nie jest takie proste, bo strefa czasowa (na GMT+8) zmienia się nie tylko przy starcie WinCE, ale również podczas każdego złapania sygnału GPS (np. przy wyjeździe z tunelu)...

13zbyszek13 napisał/a:
to akurat jest kwestja indywidualnego upodobania
ja zrobiłem akurat odwrotnie

Ja długo korzystałem z iGO, ale zmęczyła mnie w końcu pstrokatość tego interfejsu (zarówno bez skórki, jak i ze skórkami)...
No i przede wszystkim - przyjmniej w moich okolicach, na obrzeżach Wawy - dokładność map AM jest lepsza.
Natomiast nie ulega wątpliwości, że iGO ma dużo większe możliwości konfiguracji i personalizacji niż AM. Choć jak się okazuje AM też posiada całkiem sporo możliwości personalizacji z poziomu edycji plików konfiguracyjnych, nad czym aktualnie pracuję 8)
...tylko czasu trochę brakuje na zabawę :?
ale to jest własnie problem tych pseudo navi z chin ,miałem podobny problem dawno temu z larkiem , za każdym resetem pokazywał bzdurną godzinę , na my navia pl jest skrypt w celu poprawienia tego zjawiska wystarczy poszukać a w larku też był archaiczny 4,2
13zbyszek13 - 17-09-2010, 08:36

Pe.te napisał/a:
A instalowałeś AM czy wrzucałeś na kartę z gotowca?

Już ją kilkakrotnie aktualizowałem i mam wrażenie że czym nowsza wersja tym gorsza.

[ Dodano: 17-09-2010, 08:39 ]
mitsu00 napisał/a:
Ja wywaliłem z programu profile: Ciężarowy i Terenowy, i juz nigdy więcej przy odpaleniu nie pyta mnie o ustawienie Profilu. Zawsze mnie pytał mimo zaptaszenia żeby zapamiętał ustawienie.

no tak ale jest to kolejna dodatkowa zabawa , a powinna reagować na odhaczenia że czegoś nie chcesz

Anonymous - 17-09-2010, 20:04

janekzpolic napisał/a:
ale to jest własnie problem tych pseudo navi z chin ,miałem podobny problem dawno temu z larkiem , za każdym resetem pokazywał bzdurną godzinę , na my navia pl jest skrypt w celu poprawienia tego zjawiska wystarczy poszukać a w larku też był archaiczny 4,2

O ile dobrze pamiętam z wątków na my.navia - w przypadku problemów Lark'ów z czasem (nota bene identyczne objawy jak na ROF) ostatecznym, skutecznym rozwiązaniem okazała się dopiero nowa wersja firmware...
W przypadku ROF raczej możemy zapomnieć o aktualizacji firmware...

Zgodzę się natomiast, że wydając stosunkowo niewielką, bądź co bądź, kwotę na taki "kombajn" jak ROF trzeba liczyć się z pewnymi niedogodnościami. I trzeba sobie uświadomić, że nie wszystko za taką cenę będzie działało idealnie...
Mnie osobiście najbardziej denerwuje fatalna jakość tunera radiowego w ROF, gdyż z reguły słucham radia. Pozostałe niedogodności jestem w stanie za tą cenę zaakceptować.

13zbyszek13 - 18-09-2010, 07:53

Pe.te napisał/a:
Mnie osobiście najbardziej denerwuje fatalna jakość tunera radiowego w ROF, gdyż z reguły słucham radia

Ja słucham zazwyczaj RMF i Warszawie jest Ok. ale im dalej od miasta tym gorzej.
Trzeba przechodzić na inne źródła muzyki.

[ Dodano: 18-09-2010, 07:54 ]
rezon napisał/a:
Nie wystarczy samo wyłączenie/włączenie BT na ROF'ie?

Spróbowałem twojego sposobu , działa jest Ok.

rezon - 18-09-2010, 08:38

13zbyszek13 napisał/a:
Spróbowałem twojego sposobu , działa jest Ok.
:D
13zbyszek13 - 18-09-2010, 13:38

:lol:
Cały czas się uczymy
:lol:

olabart - 18-09-2010, 18:44

Sprzęt spoko.
13zbyszek13 - 19-09-2010, 18:56

Ja jestem z chińczyka bardzo zadowolony zero problemów !!!!!!!!!
janekzpolic - 19-09-2010, 21:04

poza tym że radio nie działa :lol: :lol: :lol: ja z mojej navi tez jestem bardzo zadowolony ,gubi sygnał nie chce się połączyć z Iphonem itd :lol:
13zbyszek13 - 20-09-2010, 19:31

[quote="janekzpolic"]poza tym że radio nie działa :lol: :lol: :lol: ja z mojej navi tez jestem bardzo zadowolony ,gubi sygnał nie chce się połączyć z Iphonem itd :lol: [/quot

U mnie kolego
* NAVI Z IGO działa bez najmniejszego zarzutu ,
* radio - najczęściej słucham RMF i jeżdzę po WAWIE też nie mam problemu , dalej od miasta jest trochę gorzej.Ale wtedy są jeszcze inne zródła muzyki,
* Iphona nie używam to nie mogę się wypowiedzieć ,
* DVD / TV 6 programów w Wawie bez zarzutu ,
* muzyka z kart mini SD też bez problemu ,
* BT też dobrze dobrze działa jedyne co mi tu brakuje to identyfikacja numeru i phoneboku ,
* kamera cofania bardzo fajny i przydatny gadzet ,
* Połączenie drugiej strefy z zagłówkami Super , szczególnie doceniane w trasie z dzieciakami na tylnym siedzeniu.

Czego można chcieć od chińczyka więcej ???

Grzesq - 20-09-2010, 21:16

13zbyszek13 napisał/a:
[U mnie kolego
* NAVI Z IGO działa bez najmniejszego zarzutu ,
* radio - najczęściej słucham RMF i jeżdzę po WAWIE też nie mam problemu , dalej od miasta jest trochę gorzej.Ale wtedy są jeszcze inne zródła muzyki,
* Iphona nie używam to nie mogę się wypowiedzieć ,
* DVD / TV 6 programów w Wawie bez zarzutu ,
* muzyka z kart mini SD też bez problemu ,
* BT też dobrze dobrze działa jedyne co mi tu brakuje to identyfikacja numeru i phoneboku ,
* kamera cofania bardzo fajny i przydatny gadzet ,
* Połączenie drugiej strefy z zagłówkami Super , szczególnie doceniane w trasie z dzieciakami na tylnym siedzeniu.

Czego można chcieć od chińczyka więcej ???

Zbyszek, niestety są ludzie, którym nie można dogodzić, zawsze coś musi im nie pasować...ja dokładnie to samo uważam co Ty o swoim sprzęcie :) ale niestety trzeba się pogodzić z tym, że malkontenci też są na tym forum...

Czasami odnoszę wrażenie, że ja mam inny samochód, bo to co dla innych jest mega problemem u mnie nie występuje :) problem w tym, że to tylko kwestia podejścia ;)

KOLEJNY raz napiszę : po co się męczyć, sprzedaj samochód, chińczyka, bo szkoda waszego zdrowia na wylewanie łez jacy jesteście biedni i oszukani. Tylko dzie mieliscie oczy i rozum przed zakupem ??

janekzpolic - 21-09-2010, 09:44

nie tak łatwo sprzedać miesięczny samochód szczególnie w leasingu :lol:
skaut - 21-09-2010, 10:55

janekzpolic napisał/a:
nie tak łatwo sprzedać miesięczny samochód szczególnie w leasingu :lol:

Łatwo, łatwo. Wszystko rozbija się o cenę :D Ponoć Outlanderów z kratką już do końca roku raczej nie będzie. Moce przerobowe fabryki się skończyły :P
Więc myślę, że jak się rozejrzysz to znajdziesz chętnego do przejęcia leasingu.

Tux - 21-09-2010, 11:25

Tux napisał/a:

Od kilku dni jestem posiadaczem opisywanej tutaj stacji ROF - chłopaki właśnie ją montują. Napotkali jednak opisywany tutaj problem: stacja na domyślnych ustawieniach milczy (brak dźwięku w głośnikach i brak sterowania z kierownicy). Idąc za Waszymi cennymi radami mówię monterowi, że trzeba ten magiczny kod 1234 wstukać, aby włączyć wewnętrzny wzmacniacz w ROF'ie. Niestety lipa - nie ma żadnego okna na wpisanie kodu.

Trochę głupio sobie odpowiadać, ale może sie to przydać kolejnym zamawiającym. Nowe ROFy nie mają magicznego kodu "1234"/"123" właczającego/wyłączającego wewnętrzny wzmacniacz. W przypadku zmiany (tak jak u mnie) należy zupgrade'ować cały soft urządzenia. Trwa to około 10 minut.

Dla zainteresowanych mój soft po upgrad'zie:

Kernel: PA01-V1.01.0028.44-3
Application: V11B2.KAH20.MSQ.24.J
MPEG Ver: 4.7
MCU: 4.2