To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VIII REASUMPCJA

Bizi78 - 09-01-2023, 19:40

Jak to mówią stara gwardia się ustatkowała a młoda ma to w :butthead: .
jacek11 - 09-01-2023, 22:05

Wyginiemy jak dinozaury :mrgreen:
joujoujou - 09-01-2023, 23:49

Dobry wieczór i dobra kawa. :)
Marcino - 10-01-2023, 08:25

Teraz nie trzeba pic po nocach.... można w dzień.
jacek11 - 10-01-2023, 15:50

No można pić i w dzień. Ale jak wtedy pracować, aby było efektywnie?

Pamiętam nocne rozmowy. Czasem nie było wiadomo, kto do kogo pisze :mrgreen:

Bzyk_R1 - 10-01-2023, 16:43

jacek11 napisał/a:

Teraz jest zapotrzebowanie na natychmiastowe informacje zwrotne. Piszesz i od razu musi być odpowiedź. Nie wiem czy to stresy czy tempo życia czy moda. Ile razy zdarzyło się Wam dostać kilka dubli wiadomości tutaj bo jakiś niecierpliwy nie wiedział że wiadomość dotrze po zalogowaniu? Młodzi nie chcą czekać, ma być na wczoraj. I fora za tym nie nadążą, żadne. Teraz odpalasz komunikator, patrzysz kto jest w pobliżu i już gadasz, natychmiast. Ciekawe co by było gdyby SMS.y wróciły do łask, a listy? A telegramy? :wink:

robertdg - 10-01-2023, 19:56

Bzyk_R1 napisał/a:
jacek11 napisał/a:

Teraz jest zapotrzebowanie na natychmiastowe informacje zwrotne. Piszesz i od razu musi być odpowiedź. Nie wiem czy to stresy czy tempo życia czy moda. Ile razy zdarzyło się Wam dostać kilka dubli wiadomości tutaj bo jakiś niecierpliwy nie wiedział że wiadomość dotrze po zalogowaniu? Młodzi nie chcą czekać, ma być na wczoraj. I fora za tym nie nadążą, żadne. Teraz odpalasz komunikator, patrzysz kto jest w pobliżu i już gadasz, natychmiast. Ciekawe co by było gdyby SMS.y wróciły do łask, a listy? A telegramy? :wink:

Niestety wiekszosc by psychicznie wykorkowała, ludzie telefonu na kabel nie mieli a dogadywali sie, wiedzieli jak sie odnalezc, etc., Teraz wszystko rozbija sie o czas, niczym inwestycja na giełdzie, ludzie maja strasznie spaprane myslenie przez to, oczekuja natychmiastowych odpowiedzi, działan, usług, etc. Wydaje im sie ze jak zadzwonia po pogotowie czy straz to oni za chwile beda, tak zyjemy w czasach kiedy teleport to rzecz codzienna :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

joujoujou - 10-01-2023, 23:42

Dobry wieczór.
Krzyzak - 11-01-2023, 06:57

Bzyk_R1 napisał/a:
Teraz jest zapotrzebowanie na natychmiastowe informacje zwrotne.
Widzę, że każdy normalny to zauważa... Słyszałem piękne określenie na to - "jak nie zrobię kariery do poniedziałku, to mam to gdzieś"... Mają telefony ze wszystkim a i tak pytają, zamiast sprawdzić w google.
Marcino - 11-01-2023, 08:54

Krzyzak napisał/a:
Mają telefony ze wszystkim a i tak pytają, zamiast sprawdzić w google.

Dokłądnie, a te fekjsbukowe grupy i porady to juz wogule. Czasem ludzie są totalnie odklejeni...

Pozdrowienia z pomorza gdzie zaczyna słonce wychodzić :)

tościk - 11-01-2023, 13:09

Krzyzak napisał/a:

Nie da się. Pozycjonowanie wyszukiwarek działa w taki sposób, że wypluwa najczęściej linki do stron wydmuszek, gdzie masz to samo pytanie co twoje i też bez odpowiedzi. Ewentualnie do masy copy-paste'ów jakichś gówno-wypocin, bo płacone 0,5 grosza od znaku, w których odpowiedzi i tak nie uznasz, a czas na czytanie zmarnujesz.
Z perspektywy czasu uważam, że internet stał się jednym wielkim śmietnikiem i wolę szukać wiedzy w książkach albo u mądrzejszych ode mnie ludzi. Szybciej, łatwiej i więcej się można dowiedzieć :)

robertdg - 11-01-2023, 21:06

tościk napisał/a:
Krzyzak napisał/a:

Nie da się. Pozycjonowanie wyszukiwarek działa w taki sposób, że wypluwa najczęściej linki do stron wydmuszek, gdzie masz to samo pytanie co twoje i też bez odpowiedzi. Ewentualnie do masy copy-paste'ów jakichś gówno-wypocin, bo płacone 0,5 grosza od znaku, w których odpowiedzi i tak nie uznasz, a czas na czytanie zmarnujesz.
Z perspektywy czasu uważam, że internet stał się jednym wielkim śmietnikiem i wolę szukać wiedzy w książkach albo u mądrzejszych ode mnie ludzi. Szybciej, łatwiej i więcej się można dowiedzieć :)

Problem leży w ludziach, ich mysleniu i zdolności filtrowania, Swiat tez z biegiem czasu stal się jednym wielkim smietnikiem po tym jak ktos w dobrej wierze zaprojektował i wykonał plastikowa torbe zakupowa

joujoujou - 11-01-2023, 23:50

tościk napisał/a:
Nie da się.
Da się. Ale trzeba CHCIEĆ. I myśleć. Ale niestety dużo jest takich których to strasznie boli. ;)
Krzyzak - 12-01-2023, 07:28

tościk napisał/a:
Nie da się.
tak dla sportu - gdy masz problem z google to użyj duckduckgo - potem porównaj wyniki i daj znać
Juan Rapru - 12-01-2023, 08:48

Krzyzak napisał/a:
tościk napisał/a:
Nie da się.
tak dla sportu - gdy masz problem z google to użyj duckduckgo - potem porównaj wyniki i daj znać

Tak dla sportu, to używam tylko tej kaczuszki...