To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moje Galanty oraz Galant i Colt Baśki

rosomak1983 - 10-05-2016, 14:31

Krzyzak napisał/a:
znów "jakość" NOK wychodzi... tylko 10 tkm przejechane...

NOK/Corteco stanowczo odradzam te uszczelniacze sa tragiczne straciłem przez nie troche kasy jeden po drugim puszczał 3 krotnie na wale ze az pasek rozrzadu za kazdym razem był do wymiany zaolejowny!!!. Załozyłem Ajusa i do dzis spokój suchutko.

Po drugie Darku nie sprzedawaj bordowego. Bedziesz załował... Ewentualnie pozycz w dobre rece (z rodziny) niech ktos sobie jezdzi byle w miare dbał. Ile za niego wezmiesz jakies grosze a jaka wartosc sentymentalna ma, nie do oszacowania. Takiego drugiego auta juz miec nie bedziesz...

Po trzecie wbijaj do USA nie ma co sie szczypac raz sie zyje. Za 5-10 lat widze Cie jednak tu z powrotem na starych smieciach. :wink:
A transport morski dla gala dałoby sie ogarnac... To dopiero byłaby historia. heh.

Krzyzak - 11-05-2016, 07:59

rosomak1983 napisał/a:
A transport morski dla gala dałoby sie ogarnac..
nie da rady - nie chcą tam europejskich aut; 3 moich znajomych już pojechało z tym, że tylko 1 do Teksasu a 2 do Georgii; wszyscy musieli sprzedać swoje auta, bo nie ma opcji transportu do USA

a uszczelniacz do Parcha już kupiłem - pasuje od jakiegoś ciągnika ale tym razem jest to część zupełnie innej jakości, zielony poliakryl-kauczuk, producent z Austrii... jak w końcu zamontuję, to się wypowiem co do jakości

bordowy jest przeznaczony na sprzedaż i to się nie zmieni; póki kupiec nie powie nie; a sprzedać mogę TYLKO paru osobom i to jedna z nich wyraziła zainteresowanie
będąc przy temacie - też miałem problem z NOK na balansie i skończyło się wymianą tulejki - stara miała już rowek (myślałem, że fabryczny); często sam wał czy wałek jest już wyrobiony i żaden uszczelniacz nie będzie trzymał - wtedy wkleja się dorobioną tulejkę i daje większy uszczelniacz - mam nadzieję, że do tego nie dojdzie w parchu bo 3-ci raz nie chce mi się robić

Ziemba. - 11-05-2016, 12:26

Krzyzak, Dałoby radę wstawić jakieś zdjęcia twoich samochodów? Czytanie, czytaniem, ale i coś dla oka by się przydało :)
Krzyzak - 04-06-2016, 23:14

Czemu nie :) Aktualnie stado wygląda:

a z prac, to dziś zmieniłem osłonę przekładni kierowniczej w kombi bo się rozerwała... nie wiem kiedy, pewnie zimą jakoś
niedługo zamawiam kompletną instalację LPG i kombi zacznie być ekonomiczny

Matejko - 05-06-2016, 09:21

srebrny rwie jaja :mrgreen:
i nie chodzi o ten z 1 rombem na masce tylko trzema

Krzyzak - 05-06-2016, 20:47

Matejko napisał/a:
srebrny rwie jaja
wiem... jak jedziemy na 2 Galanty, czyli ja srebrny, Baśka kombi, to mimo, że auta prawie te same, za moim się wszyscy oglądają... czy to dziewczyny czy chłopacy...
ten z lewarkiem na masce tylko powiększa mi listę prac... był cieknący filtr oleju, doszedł uszczelniacz rozrządu robiony 15000 km, teraz jeszcze brudna przepustnica, rozwalona manszeta przegubu i całkiem niedawno urwane gumowe wieszaki od tłumika... tymczasowo zrobiłem na drut wiązałkowy...
ręce opadają - na pewno lewarek na masce nie jest przypadkowy

ostatnio zakupiłem skrzynię do E32 - będę ją regenerował do nówki
podobnie sprawa się ma z pompą wspomagania - wymieniam co się daje i montuję:

jacek11 - 05-06-2016, 21:58

Krzyzak napisał/a:

Czyli zostaje :wav: :wav:

areksz121 - 05-06-2016, 23:47

jacek11 napisał/a:
Krzyzak napisał/a:

Czyli zostaje :wav: :wav:

=D> =D> =D> :thumbleft:

arturj123 - 06-06-2016, 19:48

Matejko napisał/a:

Podpisuje się pod tym :)

se7en - 06-06-2016, 20:00

Krzyzak napisał/a:

zapisz relacje co i jak, jakie czesci, przyda sie dla potomnych miedzy innymi dla mnie :D :D

Marcino - 06-06-2016, 21:59

arturj123 napisał/a:
Matejko napisał/a:

Podpisuje się pod tym :)

Jak go mijam to nie az tak...opatrzyl się:)

Krzyzak - 07-06-2016, 07:20

Marcino napisał/a:
opatrzyl się:)
no fakt - ostatnio bardzo często się mijamy... tak jak dziś na przykład
Marcino - 07-06-2016, 07:21

Krzyzak napisał/a:
Marcino napisał/a:
opatrzyl się:)
no fakt - ostatnio bardzo często się mijamy... tak jak dziś na przykład

Jednak się nie opatrzył, z tą czarną maską faktycznie "rwie jaja" i ja bym tak zostawił:)

Sunderland86 - 07-06-2016, 08:11

Avance jak Avance ale bordowy z czarnymi tablicami to jest smaczek :)
Hugo - 07-06-2016, 09:20

O jest okazja to zapytam, bo nie raz się nad tym zastanawiałem. Jakim cudem masz jeszcze czarne tablice w aucie? Przeglądów technicznych w nim nie robisz?