Nasze Miśki - Moje Galanty oraz Galant i Colt Baśki
rosomak1983 - 10-05-2016, 14:31
| Krzyzak napisał/a: | | znów "jakość" NOK wychodzi... tylko 10 tkm przejechane... |
NOK/Corteco stanowczo odradzam te uszczelniacze sa tragiczne straciłem przez nie troche kasy jeden po drugim puszczał 3 krotnie na wale ze az pasek rozrzadu za kazdym razem był do wymiany zaolejowny!!!. Załozyłem Ajusa i do dzis spokój suchutko.
Po drugie Darku nie sprzedawaj bordowego. Bedziesz załował... Ewentualnie pozycz w dobre rece (z rodziny) niech ktos sobie jezdzi byle w miare dbał. Ile za niego wezmiesz jakies grosze a jaka wartosc sentymentalna ma, nie do oszacowania. Takiego drugiego auta juz miec nie bedziesz...
Po trzecie wbijaj do USA nie ma co sie szczypac raz sie zyje. Za 5-10 lat widze Cie jednak tu z powrotem na starych smieciach.
A transport morski dla gala dałoby sie ogarnac... To dopiero byłaby historia. heh.
Krzyzak - 11-05-2016, 07:59
| rosomak1983 napisał/a: | | A transport morski dla gala dałoby sie ogarnac.. | nie da rady - nie chcą tam europejskich aut; 3 moich znajomych już pojechało z tym, że tylko 1 do Teksasu a 2 do Georgii; wszyscy musieli sprzedać swoje auta, bo nie ma opcji transportu do USA
a uszczelniacz do Parcha już kupiłem - pasuje od jakiegoś ciągnika ale tym razem jest to część zupełnie innej jakości, zielony poliakryl-kauczuk, producent z Austrii... jak w końcu zamontuję, to się wypowiem co do jakości
bordowy jest przeznaczony na sprzedaż i to się nie zmieni; póki kupiec nie powie nie; a sprzedać mogę TYLKO paru osobom i to jedna z nich wyraziła zainteresowanie
będąc przy temacie - też miałem problem z NOK na balansie i skończyło się wymianą tulejki - stara miała już rowek (myślałem, że fabryczny); często sam wał czy wałek jest już wyrobiony i żaden uszczelniacz nie będzie trzymał - wtedy wkleja się dorobioną tulejkę i daje większy uszczelniacz - mam nadzieję, że do tego nie dojdzie w parchu bo 3-ci raz nie chce mi się robić
Ziemba. - 11-05-2016, 12:26
Krzyzak, Dałoby radę wstawić jakieś zdjęcia twoich samochodów? Czytanie, czytaniem, ale i coś dla oka by się przydało
Krzyzak - 04-06-2016, 23:14
Czemu nie Aktualnie stado wygląda:
a z prac, to dziś zmieniłem osłonę przekładni kierowniczej w kombi bo się rozerwała... nie wiem kiedy, pewnie zimą jakoś
niedługo zamawiam kompletną instalację LPG i kombi zacznie być ekonomiczny
Matejko - 05-06-2016, 09:21
srebrny rwie jaja
i nie chodzi o ten z 1 rombem na masce tylko trzema
Krzyzak - 05-06-2016, 20:47
| Matejko napisał/a: | | srebrny rwie jaja | wiem... jak jedziemy na 2 Galanty, czyli ja srebrny, Baśka kombi, to mimo, że auta prawie te same, za moim się wszyscy oglądają... czy to dziewczyny czy chłopacy...
ten z lewarkiem na masce tylko powiększa mi listę prac... był cieknący filtr oleju, doszedł uszczelniacz rozrządu robiony 15000 km, teraz jeszcze brudna przepustnica, rozwalona manszeta przegubu i całkiem niedawno urwane gumowe wieszaki od tłumika... tymczasowo zrobiłem na drut wiązałkowy...
ręce opadają - na pewno lewarek na masce nie jest przypadkowy
ostatnio zakupiłem skrzynię do E32 - będę ją regenerował do nówki
podobnie sprawa się ma z pompą wspomagania - wymieniam co się daje i montuję:
jacek11 - 05-06-2016, 21:58
| Krzyzak napisał/a: | | ostatnio zakupiłem skrzynię do E32 - będę ją regenerował do nówki |
Czyli zostaje
areksz121 - 05-06-2016, 23:47
| jacek11 napisał/a: | | Krzyzak napisał/a: | | ostatnio zakupiłem skrzynię do E32 - będę ją regenerował do nówki |
Czyli zostaje |
arturj123 - 06-06-2016, 19:48
| Matejko napisał/a: | srebrny rwie jaja |
Podpisuje się pod tym
se7en - 06-06-2016, 20:00
| Krzyzak napisał/a: |
ostatnio zakupiłem skrzynię do E32 - będę ją regenerował do nówki |
zapisz relacje co i jak, jakie czesci, przyda sie dla potomnych miedzy innymi dla mnie
Marcino - 06-06-2016, 21:59
| arturj123 napisał/a: | | Matejko napisał/a: | srebrny rwie jaja |
Podpisuje się pod tym |
Jak go mijam to nie az tak...opatrzyl się:)
Krzyzak - 07-06-2016, 07:20
| Marcino napisał/a: | | opatrzyl się:) | no fakt - ostatnio bardzo często się mijamy... tak jak dziś na przykład
Marcino - 07-06-2016, 07:21
| Krzyzak napisał/a: | | Marcino napisał/a: | | opatrzyl się:) | no fakt - ostatnio bardzo często się mijamy... tak jak dziś na przykład |
Jednak się nie opatrzył, z tą czarną maską faktycznie "rwie jaja" i ja bym tak zostawił:)
Sunderland86 - 07-06-2016, 08:11
Avance jak Avance ale bordowy z czarnymi tablicami to jest smaczek
Hugo - 07-06-2016, 09:20
O jest okazja to zapytam, bo nie raz się nad tym zastanawiałem. Jakim cudem masz jeszcze czarne tablice w aucie? Przeglądów technicznych w nim nie robisz?
|
|
|