To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Łódzkie - Rozmówki łódzkie

mjsystem - 18-09-2015, 12:58

jacek11 napisał/a:
Polsce jeszcze daleko do cywilizacji
no nie przesadzaj. W PL mam kasę na koncie w 5 sekund 8)
misza116 - 18-09-2015, 20:52

jacek11 napisał/a:
W tym wypadku bank utrzymuje,że w ciągu trzech dni roboczych pieniądze będą przelane na konto.Niestety z reguły trwa to dłużej.Muszą sprawdzić wiarygodność czeku.Potem obrócić Twoimi pieniędzmi,i dopiero Ci oddać.Ale za to nie płacę nic za konto,nic za kartę,i za darmo wypłacam z większości bankomatów.
Polsce jeszcze daleko do cywilizacji :evil:

Za konto nie płacę, za kartę nie płacę, wypłacam ze wszystkich za darmochę, więc w PL nie jest źle ;)

jacek11 - 18-09-2015, 21:03

mjsystem napisał/a:

Wpłacając czek :?:
misza116 napisał/a:
Za konto nie płacę, za kartę nie płacę, wypłacam ze wszystkich za darmochę, więc w PL nie jest źle ;)

Nie wiem w jakim banku masz konto,w każdym bądź razie ja,żeby nie płacić za obsługę konta,muszę zrobić na to konto przelew o wartości 750 zł.Musi to być przelew,bo kasa wpłacona gotówką się nie liczy.Jeśli nie zapłacę kartą na kwotę 300 zł.to płacę dodatkowo za obsługę karty.Tutaj też jest kruczek,bo kasa wypłacona w bankomacie nie liczy się.Jeżeli będę chciał,żeby moja żona miała własną kartę,to sytuacja jest dokładnie taka sama jak w pierwszej karcie.Nadal twierdzisz że w PL nie jest źle :?:

misza116 - 18-09-2015, 21:41

jacek11 napisał/a:
mjsystem napisał/a:

Wpłacając czek :?:
misza116 napisał/a:

Nie wiem w jakim banku masz konto,w każdym bądź razie ja,żeby nie płacić za obsługę konta,muszę zrobić na to konto przelew o wartości 750 zł.Musi to być przelew,bo kasa wpłacona gotówką się nie liczy.Jeśli nie zapłacę kartą na kwotę 300 zł.to płacę dodatkowo za obsługę karty.Tutaj też jest kruczek,bo kasa wypłacona w bankomacie nie liczy się.Jeżeli będę chciał,żeby moja żona miała własną kartę,to sytuacja jest dokładnie taka sama jak w pierwszej karcie.Nadal twierdzisz że w PL nie jest źle :?:

Nadal :) Po prostu masz słaby bank.

Dobrze też nie jest, ale w kwestii banku trafiłeś kiepsko :) Darmowych kont jest teraz naprawdę sporo.

jacek11 - 18-09-2015, 22:35

To może nie jest tak że sam to wybrałem. Gdybym nie otworzył konta w tym banku,to nie dostał bym kredytu.Z resztą nie jest to odosobniony przypadek.Zdecydowana większość banków żeruje na swoich klientach w taki sposób. Co do bankomatów, to darmowe są tylko ich własne,ewentualnie bankomaty euronetu .Za wypłacanie w innych pobierana jest opłata.To wszystko ma na celu obrać klienta.
booohal - 18-09-2015, 22:53

Ja mam w ING i nie płace za żadne bankomaty ;)
jacek11 - 19-09-2015, 10:28

To może faktycznie warto zlikwidować tamto konto,i gdzie indziej założyć.Muszę sprawdzić czy taka opcja istnieje.
A jak to wygląda z wypłacaniem pieniędzy za granicą? pobierają prowizję ?

mjsystem - 19-09-2015, 10:38

jacek11 napisał/a:

mjsystem napisał/a:
no nie przesadzaj. W PL mam kasę na koncie w 5 sekund

Wpłacając czek
A co to jest czek? :twisted: 8) :biggrin:

Dzień dobry misiaki :)

misza116 - 19-09-2015, 11:47

jacek11 napisał/a:
To może faktycznie warto zlikwidować tamto konto,i gdzie indziej założyć.Muszę sprawdzić czy taka opcja istnieje.
A jak to wygląda z wypłacaniem pieniędzy za granicą? pobierają prowizję ?

Pewnie pobierają, i przeliczają po złodziejskim kursie.
Faktem jest, że jak masz kredyt jesteś celem do ograbienia.
Dzień dobry Łódź :)

Jaro1974 - 19-09-2015, 11:50

Dzień dobry łódzkie :wink:
Bizi78 - 19-09-2015, 11:54

mjsystem napisał/a:
A co to jest czek?

Takie coś co się zapala na desce rozdzielczej :mrgreen: .

Doby :D .

Jaro1974 - 19-09-2015, 11:55

Bizi78 napisał/a:

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :wink:

jacek11 - 19-09-2015, 18:30

Jaro1974 napisał/a:
Bizi78 napisał/a:

Jak by mi takimi płacili,to bym z głodu zdechł :P

mjsystem - 20-09-2015, 09:53

Dzień dobry łódzkie :)
jacek11 - 20-09-2015, 10:49

Dzień dobry :)
Wieje dzisiaj od samego rana :|