Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
13zbyszek13 - 21-09-2010, 11:56
janekzpolic napisał/a: | nie tak łatwo sprzedać miesięczny samochód szczególnie w leasingu |
Jest sposób podpal go , tylko tak żeby nikt nie widział
[ Dodano: 21-09-2010, 12:02 ]
Tux napisał/a: | W przypadku zmiany (tak jak u mnie) należy zupgrade'ować cały soft urządzenia. Trwa to około 10 minut. |
w jaki sposób tego dokonałeś ?
Tux - 21-09-2010, 12:30
13zbyszek13 napisał/a: |
[ Dodano: 21-09-2010, 12:02 ]
Tux napisał/a: | W przypadku zmiany (tak jak u mnie) należy zupgrade'ować cały soft urządzenia. Trwa to około 10 minut. |
w jaki sposób tego dokonałeś ? |
Ponieważ ROF pokpił sprawę przy wysyłce i dostałem soft w wersji pod Rockforda to dostałem namiary na paczkę z nowym softem oraz instrukcję jak to zrobić.
Technicznie jest to banalna sprawa. Nagrywasz obraz na kartę SD, wkładasz do slotu na mapy GPS, restartujesz urządzenie i czekasz kilka minut. Potem nagrywasz na pena USB taki mały pliczek bin. Wtykasz pena, robisz reset i znowu kilka minut. Po tej operacji stacja ożyła i zaczęła grać.
Cóż, nadal nie działa mi sterowanie z kiery ale nie mierzi mnie to zbytnio. Wiekszą niedogodnością jest dla mnie całkowite przerwanie odtwarzanej muzyki gdy koleś z nawigacji chce mi cos powidzieć.
U Was też tak jest?
Nie da się jakoś zakombinować, aby dźwięki nawigacji nakładały się na muzykę?
Wiem, od Chińczyka nie można zbyt wiele oczekiwać, ale może jednak?
3r3as3r - 21-09-2010, 13:17
oczywiście ze jest to do zrobienia. u mnie cały czas gra muza i jednocześnie nawija dupeczka z navi o ile dobrze pamiętam robisz to w ustawieniach głownych chinola ale dokładnie ci nie powiem bo tego "nie widzę" na ten moment żonka porwała mi moje autko i wyjechała na pre dni. Ale podejrzewam że zaraz chłopaki ci pomogą ....
Tux - 21-09-2010, 18:02
Będę bardzo wdzięczny - taka rwana muza podczas przejazdu przez miasto, gdzie NAVI gada jak najęta to jakaś masakra.
13zbyszek13 - 22-09-2010, 08:55
Tux napisał/a: | gdzie NAVI gada jak najęta to jakaś masakra. |
Ja głos NAVI w mieście wyłączyłem całkowicie w ustawieniach IGO.
Włączam jak jest mi naprawdę potrzebny .
jan2362 - 22-09-2010, 14:03
Cytat: |
Ponieważ ROF pokpił sprawę przy wysyłce i dostałem soft w wersji pod Rockforda to dostałem namiary na paczkę z nowym softem oraz instrukcję jak to zrobić.
Technicznie jest to banalna sprawa. Nagrywasz obraz na kartę SD, wkładasz do slotu na mapy GPS, restartujesz urządzenie i czekasz kilka minut. Potem nagrywasz na pena USB taki mały pliczek bin. Wtykasz pena, robisz reset i znowu kilka minut. Po tej operacji stacja ożyła i zaczęła grać.
|
Zastanawiam czy w takim razie jest metoda na aktualizacje naszych rof-ów i ipmartów do nowszej wersji, np. windows 6.0
Tylko jak zdobyć nowy system do takiego wgrania, może mamy na forum takich magików.
Fajnie by było kiedyś uaktualnić swojego chińczyka...
Tux - 22-09-2010, 14:15
jan2362 napisał/a: |
Tylko jak zdobyć nowy system do takiego wgrania, może mamy na forum takich magików.
Fajnie by było kiedyś uaktualnić swojego chińczyka... |
Soft mam z ROFAUDIO i mogę go udostepnić ale... nie wiem czy sprzętowo nasze skrzynki sa takie same i czy nowy soft zadziała. Dwa. Nie znam sposobu na zrobienie backup'u istniejącego już softu na wypadek konieczności downgrad'u. I trzecia sprawa. Nie znam procedury na wgranie systemu "kabelkiem" z kompa - to na wpadek gdyby stacja nie wstała po upgrade/downgrade i trzeba było ją reanimować w taki sposób.
13zbyszek13 - 24-09-2010, 12:02
jan2362 napisał/a: | Zastanawiam czy w takim razie jest metoda na aktualizacje naszych rof-ów i ipmartów do nowszej wersji, np. windows 6.0 |
Sposób jest na pewno ale łatwiej kupić samo DVD / metalowa Skrzynkę / z nowym softem niż uzyskać info na temat aktualizacji.
Chyba ze ktoś jest taki magik tu na miejscu i potrafi to zrobić.
archi_voo - 24-09-2010, 13:26
Wczoraj zamontowałem w Outku Clariona NX700E na odpowiednich przejściówkach do systemu Rocford
Bez zarzutu działają sterowanie z kierownicy oraz fabryczne nagłośnienie. Nawigacja jest na IGO, urządzenie ma bluetooth, usb, rds-tmc, mp3, aux, ekran dotykowy, dvd i wiele innych przydatnych funkcji. Kamerkę cofania zamontowałem w plastiku nad tablicą (podobno miejsce fabryczne).
Miesiąc temu montowałem taki zestaw jeszcze z monitorami w zagłówkach ale niestety nie robiłem fotek.
janekzpolic - 24-09-2010, 14:45
a możesz powiedzieć jaki koszt jest takiego urządzenia ?
a takie coś to jest ten sam chińczyk co ja mam u siebie ??
http://allegro.pl/nawigac...1231134980.html
archi_voo - 24-09-2010, 15:37
Sama jednostka 4500. Do tego ramka do outlandera, odpowiednie interface'y do rocforda i kierownicy oraz kamerka. Za taki zamontowany już w nowym outku zestaw w poznańskim salonie mitsubishi trzeba zapłacić 7500,- Szczegóły na priv.
rezon - 24-09-2010, 17:10
to jest chyba starszy model z ROF'a - 7". archi_voo napisał/a: | Za taki zamontowany już w nowym outku zestaw w poznańskim salonie mitsubishi trzeba zapłacić 7500,- | wybrałbym ponownie "chińczyka" za połowę tej ceny (z zagłówkami) i nie różniącego się fakturą deski od ori, mimo jego wad.
archi_voo - 24-09-2010, 19:50
W takim razie pokaż mi salon, który oferuje w opcji takie urządzenie. Tego typu urządzonka zawsze są w tyle z jakością dźwięku, pewnością pracy i bezawaryjnością. Z jakiegoś powodu jest to tańsze.
mitsu00 - 24-09-2010, 20:12
archi_voo napisał/a: | W takim razie pokaż mi salon, który oferuje w opcji takie urządzenie. Tego typu urządzonka zawsze są w tyle z jakością dźwięku, pewnością pracy i bezawaryjnością. Z jakiegoś powodu jest to tańsze. |
Kup sobie kolego oryginalną ramkę do MMCS-a. Ta którą zakupiłeś wygląda tandetnie i z zupełnie inną fakturą niż reszta deski rozdzielczej.
13zbyszek13 - 24-09-2010, 20:39
RZEMIOSŁO / RĘKODZIEŁO
|
|
|