To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czarna bestia by tomek84

Tomek - 21-10-2013, 14:13

sveno napisał/a:

już pomijając to, to i tak mnie nie stać, bo miałem ostatnio kilka wydatków i to o dziwo nie na Galanta :)

jeśli to to o czym myślę to mój komentarz jest taki:

a bo żeś zaczął wymyślać jakieś dziwne rzeczy :)
a Ty się ucz na przykładzie starszych kolegów co to popełnili już te błędy ;)
if you know what I mean

sveno napisał/a:
i tu nauczka dla następnych co będą chcieli sprzedać Galanta: zaopatrzcie się w kopułkę i palec. Galant to cwana bestia i jak tylko się dowie, że idzie na aukcje, to się obraża. Potwierdzone.

jeszcze zanim do Ciebie zadzwoniłem to otwierałem szybę i mi kartka "sprzedam" wyleciała i się tak popatrzyłem na nią i od razu sobie myślę "obraził się"
i dzwonię do Ciebie, a Ty od razu, że się obraził

no coś w tym musi być

no nic, kopułka ma być w środę, mam nadzieję, że zapali jeszcze te 5 razy

sveno - 21-10-2013, 14:18

tomek84 napisał/a:
zapali. Będzie miał ciężko jak będzie wilgotno, a prognozy pogody są optymistyczne. Uszczelnij nową kopułkę jakimś silikonem.
Tomek - 21-10-2013, 14:21

sveno, chwaliłeś mi się nieskromnie, że masz klucze
a nie masz przypadkiem klucza do sond lambda?

czy sondy trzeba przykręcać z odpowiednim momentem, czy wystarczy po prostu przykręcić ?

radek79 - 21-10-2013, 14:52

tomek84 napisał/a:

czy sondy trzeba przykręcać z odpowiednim momentem, czy wystarczy po prostu przykręcić ?

wystarczy porządnie dokręcić a klucz musi mieć wycięcie na przewody

krzychuzzz - 21-10-2013, 14:55

tomek84 napisał/a:
a Ty się ucz na przykładzie starszych kolegów co to popełnili już te błędy

Żeni się? 8)

Tomek - 21-10-2013, 15:02

krzychuzzz napisał/a:
tomek84 napisał/a:
a Ty się ucz na przykładzie starszych kolegów co to popełnili już te błędy

Żeni się? 8)

ja nie wiem
gdzieś tylko cichaczem napisał
sveno napisał/a:
Wysłałem tam narzeczoną :)

i już historia

a ja to wiem jak się to kończy
najpierw narzeczona, potem ślub, a potem trzeba sedana sprzedać i kupić kombi

sveno - 21-10-2013, 15:15

Tomek wieczorem jadę do Wieliczki, mogę do Ciebie podjechać. To musi być klucz nasadowy?
Co do drugiego pytania to tak. Pogięło mnie do reszty i tydzień temu się zaręczyłem. Ślub planujemy wstępnie na czerwiec 2015 :) wyrazy wpółczucia można wysyłać na PW :)
Nauczony tygodniowym doświadczeniem uprzedze kolejne pytanie: nie, Magda nie jest w ciąży :)

Tomek - 21-10-2013, 15:22

sveno napisał/a:

Co do drugiego pytania to tak. Pogięło mnie do reszty i tydzień temu się zaręczyłem. Ślub planujemy wstępnie na czerwiec 2015 :) wyrazy wpółczucia można wysyłać na PW :)

no to gratuluję oficjalnie w tym miejscu
tak na serio, to nie jest tak źle jak mówią
choć jak mi mówili kilka lat temu "nie żeń się" to nie wiedziałem o co chodzi
teraz wiem, ale powtarzam - nie jest źle

sveno napisał/a:
Tomek wieczorem jadę do Wieliczki, mogę do Ciebie podjechać. To musi być klucz nasadowy?

podjedź
to musi być nasadka specjalna z rowkiem na kabel, albo specjalny klucz wygięty (do przykręcenia nowej sondy, bo stara można łatwo odkręcić ucinając kabel)
może być też płaski klucz, ale wtesy trzeba ściągać osłony termiczne, a tego nie będę robić, bo przecież nie puści

taka nasadka kosztuje ze 20-30 złotych, więc sobie kupię, jak tylko znajdę
sondy nie są tak ważne jak kopułka, bo sondy dobrze rysują, jedynie mają grzałki wadliwe, i przez to CE wypada, a przecież nie sprzedam auta z CE

sveno napisał/a:
Nauczony tygodniowym doświadczeniem uprzedze kolejne pytanie: nie, Magda nie jest w ciąży :)

luzzzzzzzzzz
jakby była to byś się nie oświadczał tylko ślub brał :)

Fragu - 21-10-2013, 15:59

tomek84 napisał/a:
choć jak mi mówili kilka lat temu "nie żeń się" to nie wiedziałem o co chodzi
teraz wiem, ale powtarzam - nie jest źle

true story :D

Gratulacje sveno, :wink:

fj_mike - 21-10-2013, 16:29

tomek84, kiedy wymieniałeś kopułkę i palec?

sveno, gratuluję... chyba :mrgreen:

Tomek - 21-10-2013, 17:56

Cytat:

tomek84, kiedy wymieniałeś kopułkę i palec?

za mojej kadencji - nigdy
ja zrobiłem 65 tyś, gość przede mną - 10 tyś, a szwajcar przed sprzedażą przecież też nie wymieniał
więc z dużym prawdopodobieństwem powiem, że ta kopułka jeździ od nowości, czyli 240 tyś km

Bizi78 - 21-10-2013, 18:06

Robiąc mały OT w temacie, Sławek gratulację :D .
danino88 - 21-10-2013, 19:49

Cytat:
najpierw narzeczona, potem ślub, a potem trzeba sedana sprzedać i kupić kombi

u mnie zaczęło się zupełnie odwrotnie, dosłownie :)

Cytat:
Ślub planujemy wstępnie na czerwiec 2015 :)

gratulacje :)

Cytat:

jakby była w ciąży to ślub zapewne by był w 2013 :)

Cytat:

A wracając do tematu. Zastanów się Tomek bo moja oferta jest ważna tylko do środy. Płacę gotówką :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Hugo - 21-10-2013, 23:51

tomek84 napisał/a:
to nie jest rozwiązanie, które do tego mocno komplikuje instalacja gazowa, a co za tym idzie koło zapasowe w bagażniku.
Fakt, woziłem w SE gdzie miałem LPG i koło zapasowe luzem w bagażniku i później Avance'm bez LPG. W SE musiałem wykładać koło zapasowe i jeździć bez zapasówki :? Trochę do kitu.
sveno napisał/a:
Galant to cwana bestia i jak tylko się dowie, że idzie na aukcje, to się obraża. Potwierdzone.
Potwierdzone również na przykładzie mojego SE. Jak tylko zacząłem myśleć o sprzedaży to zaczął coraz gorzej odpalać, ale jakoś odpalał. Jak zadzwonił klient, że już jedzie i zaraz będzie, wsiadam i nie odpalił :shock: Dzwonię do klienta, że akumulator padł, a on, że ma kable w bagażniku. Przyjechał, odpaliliśmy na kable, przejechał się i wziął :mrgreen:
Anonymous - 22-10-2013, 00:07

a po co wam te koła zapasowe ? ile razy w życiu złapaliście kapcia ?
wożę zestaw naprawczy, jak jeżdżę po PL, ew w dalszą trasę po EU być może pomyślałbym o zapasie, (jak leciałem galantem do chorwacji to zabrałem) ale w Alfie nawet go nie mam bo z fabryki wyjechała z zestawem naprawczym w miejscu koła :P