Nasze Miśki - Czarna bestia by tomek84
Tomek - 21-10-2013, 14:13
sveno napisał/a: |
już pomijając to, to i tak mnie nie stać, bo miałem ostatnio kilka wydatków i to o dziwo nie na Galanta |
jeśli to to o czym myślę to mój komentarz jest taki:
a bo żeś zaczął wymyślać jakieś dziwne rzeczy
a Ty się ucz na przykładzie starszych kolegów co to popełnili już te błędy
if you know what I mean
sveno napisał/a: | i tu nauczka dla następnych co będą chcieli sprzedać Galanta: zaopatrzcie się w kopułkę i palec. Galant to cwana bestia i jak tylko się dowie, że idzie na aukcje, to się obraża. Potwierdzone. |
jeszcze zanim do Ciebie zadzwoniłem to otwierałem szybę i mi kartka "sprzedam" wyleciała i się tak popatrzyłem na nią i od razu sobie myślę "obraził się"
i dzwonię do Ciebie, a Ty od razu, że się obraził
no coś w tym musi być
no nic, kopułka ma być w środę, mam nadzieję, że zapali jeszcze te 5 razy
sveno - 21-10-2013, 14:18
tomek84 napisał/a: | no nic, kopułka ma być w środę, mam nadzieję, że zapali jeszcze te 5 razy | zapali. Będzie miał ciężko jak będzie wilgotno, a prognozy pogody są optymistyczne. Uszczelnij nową kopułkę jakimś silikonem.
Tomek - 21-10-2013, 14:21
sveno, chwaliłeś mi się nieskromnie, że masz klucze
a nie masz przypadkiem klucza do sond lambda?
czy sondy trzeba przykręcać z odpowiednim momentem, czy wystarczy po prostu przykręcić ?
radek79 - 21-10-2013, 14:52
tomek84 napisał/a: |
czy sondy trzeba przykręcać z odpowiednim momentem, czy wystarczy po prostu przykręcić ? |
wystarczy porządnie dokręcić a klucz musi mieć wycięcie na przewody
krzychuzzz - 21-10-2013, 14:55
tomek84 napisał/a: | a Ty się ucz na przykładzie starszych kolegów co to popełnili już te błędy |
Żeni się?
Tomek - 21-10-2013, 15:02
krzychuzzz napisał/a: | tomek84 napisał/a: | a Ty się ucz na przykładzie starszych kolegów co to popełnili już te błędy |
Żeni się? |
ja nie wiem
gdzieś tylko cichaczem napisał
sveno napisał/a: | Wysłałem tam narzeczoną |
i już historia
a ja to wiem jak się to kończy
najpierw narzeczona, potem ślub, a potem trzeba sedana sprzedać i kupić kombi
sveno - 21-10-2013, 15:15
Tomek wieczorem jadę do Wieliczki, mogę do Ciebie podjechać. To musi być klucz nasadowy?
Co do drugiego pytania to tak. Pogięło mnie do reszty i tydzień temu się zaręczyłem. Ślub planujemy wstępnie na czerwiec 2015 wyrazy wpółczucia można wysyłać na PW
Nauczony tygodniowym doświadczeniem uprzedze kolejne pytanie: nie, Magda nie jest w ciąży
Tomek - 21-10-2013, 15:22
sveno napisał/a: |
Co do drugiego pytania to tak. Pogięło mnie do reszty i tydzień temu się zaręczyłem. Ślub planujemy wstępnie na czerwiec 2015 wyrazy wpółczucia można wysyłać na PW |
no to gratuluję oficjalnie w tym miejscu
tak na serio, to nie jest tak źle jak mówią
choć jak mi mówili kilka lat temu "nie żeń się" to nie wiedziałem o co chodzi
teraz wiem, ale powtarzam - nie jest źle
sveno napisał/a: | Tomek wieczorem jadę do Wieliczki, mogę do Ciebie podjechać. To musi być klucz nasadowy? |
podjedź
to musi być nasadka specjalna z rowkiem na kabel, albo specjalny klucz wygięty (do przykręcenia nowej sondy, bo stara można łatwo odkręcić ucinając kabel)
może być też płaski klucz, ale wtesy trzeba ściągać osłony termiczne, a tego nie będę robić, bo przecież nie puści
taka nasadka kosztuje ze 20-30 złotych, więc sobie kupię, jak tylko znajdę
sondy nie są tak ważne jak kopułka, bo sondy dobrze rysują, jedynie mają grzałki wadliwe, i przez to CE wypada, a przecież nie sprzedam auta z CE
sveno napisał/a: | Nauczony tygodniowym doświadczeniem uprzedze kolejne pytanie: nie, Magda nie jest w ciąży |
luzzzzzzzzzz
jakby była to byś się nie oświadczał tylko ślub brał
Fragu - 21-10-2013, 15:59
tomek84 napisał/a: | choć jak mi mówili kilka lat temu "nie żeń się" to nie wiedziałem o co chodzi
teraz wiem, ale powtarzam - nie jest źle |
true story
Gratulacje sveno,
fj_mike - 21-10-2013, 16:29
tomek84, kiedy wymieniałeś kopułkę i palec?
sveno, gratuluję... chyba
Tomek - 21-10-2013, 17:56
Cytat: |
tomek84, kiedy wymieniałeś kopułkę i palec? |
za mojej kadencji - nigdy
ja zrobiłem 65 tyś, gość przede mną - 10 tyś, a szwajcar przed sprzedażą przecież też nie wymieniał
więc z dużym prawdopodobieństwem powiem, że ta kopułka jeździ od nowości, czyli 240 tyś km
Bizi78 - 21-10-2013, 18:06
Robiąc mały OT w temacie, Sławek gratulację .
danino88 - 21-10-2013, 19:49
Cytat: | najpierw narzeczona, potem ślub, a potem trzeba sedana sprzedać i kupić kombi |
u mnie zaczęło się zupełnie odwrotnie, dosłownie
Cytat: | Ślub planujemy wstępnie na czerwiec 2015 |
gratulacje
Cytat: | Nauczony tygodniowym doświadczeniem uprzedze kolejne pytanie: nie, Magda nie jest w ciąży |
jakby była w ciąży to ślub zapewne by był w 2013
Cytat: | no nic, kopułka ma być w środę, mam nadzieję, że zapali jeszcze te 5 razy |
A wracając do tematu. Zastanów się Tomek bo moja oferta jest ważna tylko do środy. Płacę gotówką
Hugo - 21-10-2013, 23:51
tomek84 napisał/a: | to nie jest rozwiązanie, które do tego mocno komplikuje instalacja gazowa, a co za tym idzie koło zapasowe w bagażniku. | Fakt, woziłem w SE gdzie miałem LPG i koło zapasowe luzem w bagażniku i później Avance'm bez LPG. W SE musiałem wykładać koło zapasowe i jeździć bez zapasówki Trochę do kitu. sveno napisał/a: | Galant to cwana bestia i jak tylko się dowie, że idzie na aukcje, to się obraża. Potwierdzone. | Potwierdzone również na przykładzie mojego SE. Jak tylko zacząłem myśleć o sprzedaży to zaczął coraz gorzej odpalać, ale jakoś odpalał. Jak zadzwonił klient, że już jedzie i zaraz będzie, wsiadam i nie odpalił Dzwonię do klienta, że akumulator padł, a on, że ma kable w bagażniku. Przyjechał, odpaliliśmy na kable, przejechał się i wziął
Anonymous - 22-10-2013, 00:07
a po co wam te koła zapasowe ? ile razy w życiu złapaliście kapcia ?
wożę zestaw naprawczy, jak jeżdżę po PL, ew w dalszą trasę po EU być może pomyślałbym o zapasie, (jak leciałem galantem do chorwacji to zabrałem) ale w Alfie nawet go nie mam bo z fabryki wyjechała z zestawem naprawczym w miejscu koła
|
|
|