Nasze Miśki - Jak wino...
Rafal_Szczecin - 21-08-2012, 20:10
Juiceman napisał/a: | 276mmx26mm dają radę więc nie wiem o chodzi:P |
chyba sobie zarty robisz ...
ujezdzam taki zestaw na ate+ate i bez rewelacji, galan nie ma hamulcow, ma spowalniacze.
Hugo - 21-08-2012, 20:11
tomek84 napisał/a: | jaka wada?
to jest cecha | Ty jesteś mocny. No dobra, cecha, ale negatywna. Jak zwał tak zwał
szklarz - 21-08-2012, 21:44
Popieram Juiceman'a uważam że hamulce po II lifcie dają radę. Nie mam porównania z przedliftowymi ale sądzę że trochę dramatyzujecie wszyscy. Miałem automata gdzie to czy hamulce są dobre czy nie odczuwa się dużo bardziej niż w manualu a dlaczego to chyba nikomu tłumaczyć nie muszę i nigdy nie miałem sytuacji gdzie hamulce by mnie zawiodły a jeśli się o nie dba i kontroluje stan klocków i nie zakłada kompletów lipnych firm to nie ma co narzekać. Najlepszym hamulcem jest zdrowy rozsądek i jak się nie umie jeździć z głową to zawsze można szukać wymówek że hamulce lipne A tak w sumie to nie róbmy syfu w temacie sveno bo to nie czas i miejsce na temat dyskusji jakie są hamulce w galu. Co do tych JPN to cena atrakcyjna nawet myślę że jak na tył to bym się nie zastanawiał głównie ze względu na to że 70-80% hamowania to przód więc nawet jak będą gorszej jakości to nie odczujesz różnicy.
danino88 - 21-08-2012, 22:21
polecam zestaw brembo, wypuszcza dobre hamulce, ja osobiście nie narzekam
sveno - 21-08-2012, 22:29
szklarz napisał/a: | A tak w sumie to nie róbmy syfu w temacie sveno | ten temat pełny jest tego typu dyskusji: lpg, A/T vs M/T, kombi vs sedan, Avance vs SE, spalanie, a teraz hamulce
danino88 napisał/a: | ja osobiście nie narzekam | by Ty masz hamulce z prawdziwego zdarzenia a nie spowalniacze, myśle że nawet zestaw Brembo dedykowany do cywilnego Galanta (nie do VR4 czy też Evo) nie wiele by zmienił, tarcze są za małe, auto za ciężkie.
EOT
danino88 - 21-08-2012, 22:41
Cytat: | by Ty masz hamulce z prawdziwego zdarzenia a nie spowalniacze, myśle że nawet zestaw Brembo dedykowany do cywilnego Galanta (nie do VR4 czy też Evo) nie wiele by zmienił, tarcze są za małe, auto za ciężkie.
EOT |
Zawsze można kupić brembo i zrobić 4 śruby, problem w tym że trzeba by też felgi zmienić bo ET za małe
Juiceman - 21-08-2012, 22:59
Rafal_Szczecin napisał/a: | Juiceman napisał/a: | 276mmx26mm dają radę więc nie wiem o chodzi:P |
chyba sobie zarty robisz ...
ujezdzam taki zestaw na ate+ate i bez rewelacji, galan nie ma hamulcow, ma spowalniacze. |
To chyba nie jeździłeś na 256 hehehe xD wiesz od 160 do 0 maja prawo wymiękać xD
Rafal_Szczecin - 21-08-2012, 23:04
Juiceman napisał/a: | wiesz od 160 do 0 maja prawo wymiękać xD |
sveno - 22-08-2012, 12:46
Bliskie spotkanie z sarną:
Galant vs sarna 1:1
Galant przeżyje, sarna już wącha kwiatki od spodu.
Rafal_Szczecin - 22-08-2012, 12:49
tylko to nie Twoj gal .
brak naklejki na szybie z rejestracja i grill nie avance
ojjj misiek misiek
Tomek - 22-08-2012, 13:23
sveno, założyłeś duży garb ??
sveno - 22-08-2012, 13:25
Rafal_Szczecin napisał/a: | tylko to nie Twoj gal . | ale ja nie napisałem że to mój Rekin
Rafal_Szczecin napisał/a: | brak naklejki na szybie z rejestracja i grill nie avance | no i duży garb i kombi poobdzierane ramiona wycieraczek, i pomarańczowe żarówki w kierunkowskazach.
Rafal_Szczecin napisał/a: | ojjj misiek misiek | ojjj Rafal_Szczecin, Rafal_Szczecin, popsułeś zabawę.
Obiecałem pomóc w naprawie (właściciel jest Polakiem ale mieszka w Niemczech) więc gdyby ktoś wiedział o częściach w tym kolorze to proszę o info na PW. Potrzebne: drzwi kierowcy, lusterko lewe elektryczne, zderzak Elegance (bez kratek i halogenów, goły zderzak) no i szyba czołowa.
Hugo - 22-08-2012, 13:27
szklarz napisał/a: | tak w sumie to nie róbmy syfu w temacie sveno bo to nie czas i miejsce na temat dyskusji jakie są hamulce w galu | Ale sam autor tematu go zaczął szklarz napisał/a: | nigdy nie miałem sytuacji gdzie hamulce by mnie zawiodły a jeśli się o nie dba i kontroluje stan klocków i nie zakłada kompletów lipnych firm to nie ma co narzekać. Najlepszym hamulcem jest zdrowy rozsądek i jak się nie umie jeździć z głową to zawsze można szukać wymówek że hamulce lipne | Trochę nie o tym mówiliśmy, bo chodziło nam o stronę techniczną, no ale dobra jest
Rafal_Szczecin - 22-08-2012, 13:50
sveno napisał/a: | ojjj Rafal_Szczecin, Rafal_Szczecin, popsułeś zabawę. |
przepraszam
szklarz - 22-08-2012, 16:05
sveno napisał/a: |
Obiecałem pomóc w naprawie (właściciel jest Polakiem ale mieszka w Niemczech) więc gdyby ktoś wiedział o częściach w tym kolorze to proszę o info na PW. Potrzebne: drzwi kierowcy, lusterko lewe elektryczne, zderzak Elegance (bez kratek i halogenów, goły zderzak) no i szyba czołowa. |
Zapomniałeś dodać dachu. Bo tego się raczej nie szpachluje
|
|
|