To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jak wino...

Rafal_Szczecin - 21-08-2012, 20:10

Juiceman napisał/a:
276mmx26mm dają radę więc nie wiem o chodzi:P

chyba sobie zarty robisz ...

ujezdzam taki zestaw na ate+ate i bez rewelacji, galan nie ma hamulcow, ma spowalniacze.

Hugo - 21-08-2012, 20:11

tomek84 napisał/a:
jaka wada?
to jest cecha
Ty jesteś mocny. No dobra, cecha, ale negatywna. Jak zwał tak zwał :wink:
szklarz - 21-08-2012, 21:44

Popieram Juiceman'a uważam że hamulce po II lifcie dają radę. Nie mam porównania z przedliftowymi ale sądzę że trochę dramatyzujecie wszyscy. Miałem automata gdzie to czy hamulce są dobre czy nie odczuwa się dużo bardziej niż w manualu a dlaczego to chyba nikomu tłumaczyć nie muszę :P i nigdy nie miałem sytuacji gdzie hamulce by mnie zawiodły a jeśli się o nie dba i kontroluje stan klocków i nie zakłada kompletów lipnych firm to nie ma co narzekać. Najlepszym hamulcem jest zdrowy rozsądek i jak się nie umie jeździć z głową to zawsze można szukać wymówek że hamulce lipne :P A tak w sumie to nie róbmy syfu w temacie sveno bo to nie czas i miejsce na temat dyskusji jakie są hamulce w galu. Co do tych JPN to cena atrakcyjna nawet myślę że jak na tył to bym się nie zastanawiał głównie ze względu na to że 70-80% hamowania to przód więc nawet jak będą gorszej jakości to nie odczujesz różnicy.
danino88 - 21-08-2012, 22:21

polecam zestaw brembo, wypuszcza dobre hamulce, ja osobiście nie narzekam ;)
sveno - 21-08-2012, 22:29

szklarz napisał/a:
A tak w sumie to nie róbmy syfu w temacie sveno
:) ten temat pełny jest tego typu dyskusji: lpg, A/T vs M/T, kombi vs sedan, Avance vs SE, spalanie, a teraz hamulce :)
danino88 napisał/a:
ja osobiście nie narzekam ;)
by Ty masz hamulce z prawdziwego zdarzenia a nie spowalniacze, myśle że nawet zestaw Brembo dedykowany do cywilnego Galanta (nie do VR4 czy też Evo) nie wiele by zmienił, tarcze są za małe, auto za ciężkie.
EOT

danino88 - 21-08-2012, 22:41

Cytat:
by Ty masz hamulce z prawdziwego zdarzenia a nie spowalniacze, myśle że nawet zestaw Brembo dedykowany do cywilnego Galanta (nie do VR4 czy też Evo) nie wiele by zmienił, tarcze są za małe, auto za ciężkie.
EOT

Zawsze można kupić brembo i zrobić 4 śruby, problem w tym że trzeba by też felgi zmienić bo ET za małe :)

Juiceman - 21-08-2012, 22:59

Rafal_Szczecin napisał/a:
Juiceman napisał/a:
276mmx26mm dają radę więc nie wiem o chodzi:P

chyba sobie zarty robisz ...

ujezdzam taki zestaw na ate+ate i bez rewelacji, galan nie ma hamulcow, ma spowalniacze.

To chyba nie jeździłeś na 256 hehehe xD wiesz od 160 do 0 maja prawo wymiękać xD

Rafal_Szczecin - 21-08-2012, 23:04

Juiceman napisał/a:
wiesz od 160 do 0 maja prawo wymiękać xD

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

sveno - 22-08-2012, 12:46

Bliskie spotkanie z sarną:

Galant vs sarna 1:1 :(

Galant przeżyje, sarna już wącha kwiatki od spodu.

Rafal_Szczecin - 22-08-2012, 12:49

tylko to nie Twoj gal .

brak naklejki na szybie z rejestracja i grill nie avance

ojjj misiek misiek :mrgreen:

Tomek - 22-08-2012, 13:23

sveno, założyłeś duży garb ??
sveno - 22-08-2012, 13:25

tylko to nie Twoj gal .
ale ja nie napisałem że to mój Rekin :)
brak naklejki na szybie z rejestracja i grill nie avance
no i duży garb i kombi :) poobdzierane ramiona wycieraczek, i pomarańczowe żarówki w kierunkowskazach.
ojjj misiek misiek
ojjj Rafal_Szczecin, Rafal_Szczecin, popsułeś zabawę.
Obiecałem pomóc w naprawie (właściciel jest Polakiem ale mieszka w Niemczech) więc gdyby ktoś wiedział o częściach w tym kolorze to proszę o info na PW. Potrzebne: drzwi kierowcy, lusterko lewe elektryczne, zderzak Elegance (bez kratek i halogenów, goły zderzak) no i szyba czołowa.

Hugo - 22-08-2012, 13:27

szklarz napisał/a:
tak w sumie to nie róbmy syfu w temacie sveno bo to nie czas i miejsce na temat dyskusji jakie są hamulce w galu
Ale sam autor tematu go zaczął :P
szklarz napisał/a:
nigdy nie miałem sytuacji gdzie hamulce by mnie zawiodły a jeśli się o nie dba i kontroluje stan klocków i nie zakłada kompletów lipnych firm to nie ma co narzekać. Najlepszym hamulcem jest zdrowy rozsądek i jak się nie umie jeździć z głową to zawsze można szukać wymówek że hamulce lipne
Trochę nie o tym mówiliśmy, bo chodziło nam o stronę techniczną, no ale dobra jest :wink:
Rafal_Szczecin - 22-08-2012, 13:50

sveno napisał/a:
ojjj Rafal_Szczecin, Rafal_Szczecin, popsułeś zabawę.

przepraszam :mrgreen:

szklarz - 22-08-2012, 16:05

sveno napisał/a:

Obiecałem pomóc w naprawie (właściciel jest Polakiem ale mieszka w Niemczech) więc gdyby ktoś wiedział o częściach w tym kolorze to proszę o info na PW. Potrzebne: drzwi kierowcy, lusterko lewe elektryczne, zderzak Elegance (bez kratek i halogenów, goły zderzak) no i szyba czołowa.

Zapomniałeś dodać dachu. Bo tego się raczej nie szpachluje