To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Polarny ninja

mkm - 11-10-2010, 17:03

kartomaniak gti napisał/a:
ja dokręcałem na pałę i jeździ :P

To już wiem dlaczego założyłeś temat „silnik 4g93 wadliwe głowice?”
:mrgreen:
Nic na pałę wszystko z czuciem!

kartomaniak gti - 11-10-2010, 17:13

urwany zawór nie ma z tym nic wspólnego :P
robertdg - 11-10-2010, 17:14

kartomaniak gti napisał/a:
ja dokręcałem na pałę i jeździ :P
gnatem/kluczem pneumatycznym :?: Bo jednego takiego znam, co dokrecił głowice Pneumatykiem :D
kartomaniak gti - 11-10-2010, 18:57

oj żartuje przecież :D dokręciłem z taką siłą jaka podana była na uszczelce :oops:
rosomak1983 - 11-10-2010, 23:50

fotka bloku, brak garbów stan OK

Pozostało już niewiele... dowiozłem głowicę i popychacze, jutro jak pójdzie zgodnie z planem będzie jeździł...
co do popychaczy to 4 jakoś ciężko chodzą nawet po otwarciu zaworka... założę je na jeden cylinder jakby co to wymienię.

gulgulq - 12-10-2010, 11:00

mam nadzieję ze w niedziele tym szrotem dojedziesz na zlot :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
rosomak1983 - 12-10-2010, 11:43

gulgulq napisał/a:
mam nadzieję ze w niedziele tym szrotem dojedziesz na zlot

gulgulq, cholera jasna w ta niedzile pracuje cały dzień :( :? :x :oops:

gulgulq - 12-10-2010, 12:19

urlop se weź, chorobowe, przedawkuj ibuprom... :D :D

raz do roku jest zlot (ostatnio :evil: ) :D :D :D

rosomak1983 - 12-10-2010, 13:01

gulgulq napisał/a:
urlop se weź, chorobowe, przedawkuj ibuprom...

nie da rady ktos musi wypadło na mnie... :evil:

j-rules - 12-10-2010, 14:16

rosomak1983, koscielnym jestes, czy organistą? :D
gulgulq - 12-10-2010, 18:25

sprzedaje dopalacze :twisted: :twisted: :twisted:
rosomak1983 - 14-10-2010, 04:31

Auto jezdzi i to całkiem niezle. :D
Ale przedemna sporo regulacji (zapłon , oborty itp... ) na szczescie sa na forum pomocni mitsumaniacy.
EXTRA THANKS FOR CZARNUCH za pomocne info :wink:

rosomak1983 - 14-10-2010, 23:59

silniczek jest jezdzi, pare rzeczy jest do ogarniecia
na pocztek sterowanie wiatraka tylko gdzie wkrecic czujnik ??? mam cos takiego

rosomak1983 - 30-10-2010, 16:12

Witajcie mitsumaniaki u mnie sporo sie działo ale nie było czasu pisać.
Najpierw dobre wiesci udało mi sie dokupic zaslepki halogenów komplet stan idealny wynagradza cene za nie :P

Auto zapiernicza niezle ma bardzo dobre zryw od razu po przycisnieciu pedału gazu potem przy wyzszych obrotach jakby nie ma juz az takiego wzrostu mocy jak na poczatku, ale ponoc te silniki protona własnie tak maja (rozmawiałem z paroma włascicielami)
Jednak zdrzyła sie awaria , robiac odcinke na trójce po jakichs paru km usłyszałem niepokojacy stukot :? od razu pod gazaraz, na wolnych tego nie słychac jedynie na wyższych, jakby cos wpadło do silnika. sprawdzam rozrzad jest na znajach, mierze kompresje
niemal fabryka
I - 15
II- 14.5
III- 14
IV- 15
Czyli zawory musza byc całe...
Zdzieram głowice nic nie widac ale jakby luz na 3 tłoku (tam gdzie kompresja 14). po dotkeniciu jakby deliktanie spada w dół. Na szczescie cylindry nie porysowane bez garbów itp... Jutro holuje auto do machanika zajrzec od dołu.

Szukałem auta zastrpczego i na pocieszenie znalałem naprawde wyjatkowego rodzynka 8) ale to pochwale sie jak porobie zdjecia potestuje troche czy rzeczywiscie taka igła jak sie wydaje, Auto spod znaku trzech diamentów 4x4 z niemal niemozliwie małym przebiegiem ale nie chce tu wzdychac dokóki nie stestuje ale na razie wszystko wskazuje na to ze dopisalo mi duze szczescie znalezienia auta w takim stanie 8)

Ja_good - 30-10-2010, 22:57

rosomak1983, widze ze ramki przerobione tak jak u mnie :D
rosomak1983 napisał/a:
potem przy wyzszych obrotach jakby nie ma juz az takiego wzrostu mocy jak na poczatku,

moze mam zludne odczucia ale dzis odebralem auto od leszka po malej reanimacji i m.in. po wymianie filtra paliwa-i teraz lancelot tak targa do odcinki na pierwszych 2 biegach ze :shock:
ogolnie wydaje mi sie ze wlasnie bardziej woli górą jechac. .
jak bedziesz mial mozliwosc to podjedz na hamownie i ciekawe co tam wyjdzie.
ja na wiosne jade jeszcze raz i zobacze co tak naprawde drzenie w tym silniku :)