Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
archi_voo - 24-09-2010, 22:02
mitsu00 napisał/a: | oryginalną ramkę do MMCS-a. |
to gdzie niby można dostać coś takiego? Są dostępne w fakturze przypominającej oryginał ale o oryginalnej ramce nie słyszałem.
mitsu00 napisał/a: | Ta którą zakupiłeś wygląda tandetnie i z zupełnie inną fakturą niż reszta deski rozdzielczej. |
Opinia subiektywna, akurat kolega wolał gładką. Nikt nie powiedział, że całe auto musi być w tej samej fakturze. Ramka ma fakturę nawiewów co pasuje idealnie, jest solidna, dobrze wykonana i świetnie leży. W końcu nie jest to ramka za 150-200 pln z allegro. Zdjęcia może nie oddają jej wyglądu.
mitsu00 - 25-09-2010, 00:20
archi_voo napisał/a: | to gdzie niby można dostać coś takiego? Są dostępne w fakturze przypominającej oryginał ale o oryginalnej ramce nie słyszałem. |
ASO
archi_voo napisał/a: | Opinia subiektywna, akurat kolega wolał gładką. Nikt nie powiedział, że całe auto musi być w tej samej fakturze. Ramka ma fakturę nawiewów co pasuje idealnie, jest solidna, dobrze wykonana i świetnie leży. W końcu nie jest to ramka za 150-200 pln z allegro. Zdjęcia może nie oddają jej wyglądu. |
Tak się składa że jak przymierzałem się do zakupu stacji multimedialnej, to oglądalem jednostkę ALPINE, KENWOOD i CLARIONA. Jednak jak zobaczylem w realu tą maskownicę co pokazałeś na zdjęciach to podziękowałem, kupiłem Chińczyka. Aż dziw bierze że nie dostosowali jeszcze faktury tej ramki do obecnej deski rozdzielczej Outlandera. Tandeta i od razu widać że to retrofit.
13zbyszek13 - 25-09-2010, 09:26
Sprzęt super markowy , ramka paskudna i dlaczego kamera gdzieś w zderzaku jak ma swoje firmowe miejsce .
Dario_W - 25-09-2010, 09:44
Ciekawy pomysł na zmianę jednostki ale ramka rzeczywiście nie jest najładniejsza. Do nowego OII nie będę od razu instalował ale w przyszłym roku się przymierzę do tematu.
Dzięki za info i foty.
13zbyszek13 - 25-09-2010, 09:46
Dario_W napisał/a: | Do nowego OII nie będę od razu instalował ale w przyszłym roku się przymierzę do tematu. |
Nie odkładaj na później bo już tego nie zrobisz
archi_voo - 25-09-2010, 10:41
mitsu00 napisał/a: | archi_voo napisał/a: | to gdzie niby można dostać coś takiego? Są dostępne w fakturze przypominającej oryginał ale o oryginalnej ramce nie słyszałem. |
ASO |
Dzwoniłem do czterech aso 2ch w Warszawie, w Łodzi i Częstochowie i wszyscy mówią, że nawet w katalogu nie ma takiej ramki...
Później sprawdzę w citroenie może będą mieć do c crossera.
Co do faktury to jakby radio fabryczne było gładkie to nikt by nawet nie pomyślał, że może być inne. Na szczęście są jeszcze ludzie, którzy przedkładają jakość nad "oryginalnym opakowaniem". I, wierzcie lub nie, ta ramka w rzeczywistości wypada o wiele lepiej niż na tych kiepskich, robionych podczas montażu zdjęciach.
13zbyszek13 - 25-09-2010, 11:01
archi_voo napisał/a: | Co do faktury to jakby radio fabryczne było gładkie to nikt by nawet nie pomyślał, że może być inne. |
ale kolego tak nie jest idąc twoim tokiem rozumowania można zamontować tą stację np.w schowku.
Ładniej wygląda jednak jak nie odbiega wyglądem od oryginału , nieprawdaż.
Ja osobiście mam od pół roku chińczyka + zagłówki / monitor od chińczyka, osobne DVD , gry / i działa super.
mitsu00 - 25-09-2010, 11:32
archi_voo napisał/a: | I, wierzcie lub nie, ta ramka w rzeczywistości wypada o wiele lepiej niż na tych kiepskich, robionych podczas montażu zdjęciach. |
Tak jak pisałem wcześniej widziałem ją w realu i wyglądało to strasznie. Wogóle nie harmonizowało z wnętrzem auta. Byłem skłonny wydać prawie 10 tys. zł za kompletną stację multimedialną ALPINE, ale podziękowałem jak zobaczyłem tą ramkę.
13zbyszek13 - 25-09-2010, 11:40
mitsu00 napisał/a: | Tak jak pisałem wcześniej widziałem ją w realu i wyglądało to strasznie. Wogóle nie harmonizowało z wnętrzem auta. Byłem skłonny wydać prawie 10 tys. zł za kompletną stację multimedialną ALPINE, ale podziękowałem jak zobaczyłem tą ramkę. |
Też to widziałem w realu , wyglądało okropnie.
Zdecydowałem się na Chińczyka mimo ze stacje KENWOODA już posiadałem z poprzedniego autka , ale ta ramka była paskudna.
rezon - 25-09-2010, 12:17
archi_voo napisał/a: | Tego typu urządzonka zawsze są w tyle z jakością dźwięku, pewnością pracy i bezawaryjnością | za wyjątkiem czułości radia, na razie pod każdym względem bije ori Rockforda Mitsubishi - z jakością dźwięku na czele . Jakby kaganiec zdjął ze wzmacniacza.
[ Dodano: 25-09-2010, 12:21 ]
Dario_W, nie odkładaj, bo będziesz żałował każdego miesiąca opóźnienia. Naprawdę jestem zadowolony ze zmiany Rockforda na ROF'a, BT Mitsu na ROF'a i navi Nokii500 też na ROF'a. Żałowałem tylko dwóch miesięcy, kiedy z uwagi na sprawę z Automarketem wstrzymywałem się z instalacją.
janekzpolic - 25-09-2010, 12:50
13zbyszek13 napisał/a: | RZEMIOSŁO / RĘKODZIEŁO | bez przesady i tak wygląda lepiej niż np zagłówki ROFa ,które wyglądają jak wyciągnięte z merca 123
13zbyszek13 - 25-09-2010, 12:54
rezon napisał/a: | za wyjątkiem czułości radia, na razie pod każdym względem bije ori Rockforda Mitsubishi - z jakością dźwięku na czele . Jakby kaganiec zdjął ze wzmacniacza. |
trochę zle to interpretujesz bo jeżeli masz samochód wyposażony w system ROKFORDA to chińczyk robi się jego częścią składową .
Korzystasz ze wzmacniacza i głośników ROKFORDA.
Inaczej jest jeśli masz słabszą wersję auta i nie posiadasz systemu ROKFORDA wtedy korzystasz w całości z Chińczyka zamiast z Ori
[ Dodano: 25-09-2010, 13:03 ]
[quote="janekzpolic"]bez przesady i tak wygląda lepiej niż np zagłówki ROFa .
Te o których mówisz rzeczywiście były trochę za duże i są już historia.
Mam nowe z 9" ,wydają sie mi duzo zgrabniejsze i ciekawsze.
rezon - 25-09-2010, 13:15
13zbyszek13 napisał/a: | trochę zle to interpretujesz bo jeżeli masz samochód wyposażony w system ROKFORDA to chińczyk robi się jego częścią składową | ori radio to też Rockford i jego wymianę miałem na myśli. Na podstawie lektury 83stron wątku, to chyba nie ma wątpliwości, że wzmacniacz i głośniki zostają.
13zbyszek13 - 25-09-2010, 13:22
rezon napisał/a: | ori radio to też Rockford |
Niestety kolego nie masz racji w ori radio wyposażony jest każdy MO a w system ROKFORDA bodajże 8 głośników + subufer w bagażniku tylko najlepsza wersja.
rezon - 25-09-2010, 13:30
13zbyszek13 napisał/a: | Niestety kolego nie masz racji w ori radio wyposażony jest każdy MO | czy każdy MO ma zintegrowaną z radiem zmieniarkę na 6 płyt - NIE, tylko z Rockfordem. Stąd mój wniosek, że Rockford obejmuje również radio.
|
|
|