To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V

Bury - 02-12-2011, 21:12

Cytat:
Dziwi mnie dopłata do hany. Jedna sztuka na allegro kosztuje 110zł. W hurcie pewnie mają poniżej 100zł, a dopłacasz 400zł, tak jakby valtec rozdawali za darmo.

Pewnie kupują zestawy z valtecami.
Klient dopłaca za Hane,przyjeżdża drugi na starych waldemarach to mu się zakłada nowe,bo są na półce i nic nie kosztowały.

ent - 02-12-2011, 21:52

Owczar napisał/a:
Cena dość wysoka. Dziwi mnie dopłata do hany. Jedna sztuka na allegro kosztuje 110zł. W hurcie pewnie mają poniżej 100zł, a dopłacasz 400zł, tak jakby valtec rozdawali za darmo.

Ciekawe co napiszą, gdy spytam o montaż elektroniki, reduktora i wtryskiwaczy, które sam bym do nich przywiózł. :)

Zavoli Zeta N 172zł
4xHana 2000 = 480zł
Stag 300-4 ISA2 580zł
Zbiornik ok. 300zł
Ceny za allegro.
Razem 1532zł

Owczar - 02-12-2011, 22:15

ent napisał/a:
Stag 300-4 ISA2 580zł

To taka bardziej wypasiona opcja, bo oni proponują staga 4.

No ale dochodzą do tego przewody miedziane, wielozawór, przewody gumowe i jeszcze coś więcej wyjdzie. Założenie instalacji to 1 dzień w 1 osobę, a biorąc pod uwagę, że nie jest to jakieś rocket science to ceny są zawyżone według mnie.
Kolega do civica vtec zakładał instalke i zapłacił 2600 za:
Stag 300-4, KME Gold, miedź 8mm, wielozawór extra, Hany 2000, wlew pod klapką i butla w koło.

Jeśli są dobrzy to zaproponuj im 2700 z hanami i stagiem 300-4.

Instalatorzy teraz zbierają żniwa. Cena paliwa szybuje w górę. Co prawda LPG też, ale jakby nie było to prawie połowę taniej.

ent - 02-12-2011, 22:30

Owczar napisał/a:
ent napisał/a:
Stag 300-4 ISA2 580zł

Z tego co widzę, to różnią się tylko (albo aż) tym, że posiadają
Inteligentny System Autoadaptacji ISA2 (automatyczna korekcja na podstawie czasów wtrysku benzyny).
Pytanie czy jest to coś wartego uwagi. :)
Porównanie Stagów

Niestety zamontowanie instalacji będzie musiało poczekać, bo dziś podczas wymiany sprzęgła okazało się, że koło zamachowe przeszło swoje u poprzedniego właściciela i jest aż popękane. Będę musiał znaleźć jakieś, żeby podmienić zanim mi auto poskładają.
LINK do tematu, gdzie umieściłem zdjęcia. :|

KaWu - 03-12-2011, 16:23

Bury napisał/a:
KaWu, Ty nie siedz na forum,tylko idz nabijac kilometry

Te niby nowsze MJ zalozylem nie w swoim aucie :D
Kilometrow poki co nie robie bo angina mnie zmogła.

Bury napisał/a:
W MJ jestem w stanie uwierzyc,bo na starych zblizam sie pomalu do magicznych 100tys,wiec kiedys umieli robic wtryskiwacze.

Dokładnie. Złego słowa o nich nie moge powiedziec.

[ Dodano: 03-12-2011, 16:27 ]
Bury napisał/a:
Pewnie kupują zestawy z valtecami.

Dokładnie.

Owczar napisał/a:
Założenie instalacji to 1 dzień w 1 osobę

znaczy 24 godziny :?:

zy
Owczar napisał/a:
ceny są zawyżone według mnie.

Dodam od siebie, ze czasem lepiej zapłacić więcej za montaż i mieć poprawnie założoną i wystrojona instalację.

Owczar - 03-12-2011, 20:34

Nie jedną dobę, a jeden dzień. Powiedzmy, że to maks 10-12 godzin.

Tyle, że w tym civicu jest wszystko jak należy. Gaz ustawiany po korektach i sposób montażu bez zarzutu. Ale montaż według naszych wymagań.

2pac - 04-12-2011, 10:38

ISA2 - jak to działa? Od czasu do czasu trzeba pojeździć na benzynie?
Sylwia - 05-12-2011, 10:29

witam,
zestaw: reduktor, wtryski hana , elektronika i zbiornik to trochę mało..

brakuje:
wielozawór ok 150-180zł
same wtryski?- szyna do wtryskiwaczy kosztuje ok 50-60 zł
elektrozawór (chyba że reduktor z elektrozaworem zintegrowany?) koszt 50-60zł

faro czy miedź ok 6-8m koszt prawie 10zł za metr..
przewody wodne, elastyczne, zawieszki , konserwacja i masedrobnostek

Owczar - 05-12-2011, 10:37

2pac, tak swoją drogą to do do Sylwi masz rzut beretem.
koliber124 - 06-12-2011, 12:23

Owczar napisał/a:
ent napisał/a:
Stag 300-4 ISA2 580zł

No ale dochodzą do tego przewody miedziane, wielozawór, przewody gumowe i jeszcze coś więcej wyjdzie. Założenie instalacji to 1 dzień w 1 osobę, a biorąc pod uwagę, że nie jest to jakieś rocket science to ceny są zawyżone według mnie.
Stag 300-4, KME Gold, miedź 8mm, wielozawór extra, Hany 2000, wlew pod klapką i butla w koło.

Jeśli są dobrzy to zaproponuj im 2700 z hanami i stagiem 300-4.

Instalatorzy teraz zbierają żniwa. Cena paliwa szybuje w górę. Co prawda LPG też, ale jakby nie było to prawie połowę taniej.

Byle nie stag, w jakiej by nie był postaci. Zenith lub w tej chwili compact, listwa hana jak najbardziej i reduktor.....zapomniałem nazwy potem napiszę.

Owczar - 06-12-2011, 12:26

koliber124 napisał/a:
Byle nie stag, w jakiej by nie był postaci. Zenith lub w tej chwili compact,

A jakiś argument?

Zolar - 06-12-2011, 13:05

koliber124 napisał/a:
Byle nie stag, w jakiej by nie był postaci. Zenith lub w tej chwili compact, listwa hana jak najbardziej i reduktor.....zapomniałem nazwy potem napiszę.

Śmigam na takim Stag'u już prawie 20 tys. km. i nie mogę złego słowa powiedzieć. Chciałem też wstawić Hany, ale po rozmowach z gazownikiem zdecydowałem się na budżetowe wtryskiwacze Reg OMVL. Nie mam powodu mu nie ufać bo przecież mógłby mnie nakręcić na droższe rozwiązanie i coś na tym przyciąć.

Prawda jest taka, że sprzęt to jakieś 20% powodzenia. Reszta zależy od dobrego gazownika. Jak jest kiepski to nawet Landi Renzo potrafi sknocić.

Owczar - 06-12-2011, 13:36

Wlasnie dlatego pytam o argumenty. Stag ma wszystko co potrzeba do tej klasy auta.

-modyfikacja mnoznika po mapach
-po temperaturze
-po obrotach

A ostatnio przybylo to czego brakowalo, czyli mozliwosc zmiany korekt przy spadkach cisnienia. Dodatkowo nie spotkalem sie z awaria sterownika, ktory jest solidnie wykonany.

2pac - 06-12-2011, 14:41

koliber124 napisał/a:
Owczar napisał/a:
ent napisał/a:
Stag 300-4 ISA2 580zł

(...)

Zenith :arrow: 'h' dodane, żeby produkt polskiej firmy bardziej zagraniczne brzmiał ;)
A ja osobiście chętnie coś więcej o Zenit PRO bym się dowidział

ponawiam pytanie:

Owczar - 06-12-2011, 19:37

2pac napisał/a:

http://www.ac.com.pl/publ..._instrukcja.pdf

[ Dodano: 06-12-2011, 19:39 ]
2pac, skontaktuj się z http://forum.mitsumaniaki...wprofile&u=3372 w sprawie instalki. Zdaje się, że niedaleko od Ciebie.