To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. III czyli REWOLUCJA

Fragu - 05-11-2010, 08:14

vendetta, zraził się bo musiał kupe z zimówki wydłubywać, a to mogło być kłopotliwe :D :D :D
Aga - 05-11-2010, 09:11

Owczar napisał/a:
Krzyzak napisał/a:
to zastrzelę...

Przecież to tylko taki zwrot! Jestem przekonany, że Krzyzakowi daleko do strzelania do czegokolwiek, czy kogokolwiek :roll: Wyluzujcie...

Owczar pomyśl - rola adwokata diabła jest bardzo niewdzięczna :doubt:

Owczar - 05-11-2010, 09:37

Aga, bez obaw, jak Darek "zastrzeli" tego psa, to ja się do niego wybiorę :wink:
Aga - 05-11-2010, 09:44

Owczar napisał/a:
Aga, bez obaw, jak Darek "zastrzeli" tego psa, to ja się do niego wybiorę :wink:

trzymam Cię za słowo! :mrgreen:

Owczar - 05-11-2010, 09:48

W tej sprawie możesz na mnie liczyć! 8)

Sam jestem miłośnikiem zwierząt... Od zawsze w moim domu był pies. A czy jest zbędny?
Według mnie nie... Zacytuję tutaj pewne zdanie.. "Pies to jedyna istota na świecie, która bardziej kocha Ciebie niż siebie samego". Można przejechać się na człowieku, ale na psa zawsze mogłem liczyć. Mój 10cio letni Owczarek Niemiecki, ma w sobie więcej empatii niż większość ludzi, których znam.
Niestety mój poprzedni kompan stał się ofiarą jakiegoś sadysty... Został podpalony razem z budą w swoim boksie... Policja oczywiście bezsilna, mimo tego, że 2 dni wcześniej, ktoś groził, że go zlikwiduje... Nie robił na trawniki i nikomu krzywdy nie zrobił, jednak ludzie potrafią być po prostu okrutni...

Ale fakt faktem irytują mnie właściciele... Czasem mam ochotę zebrać te kupy na szufelkę i zanieść im na wycieraczkę pod drzwiami :twisted:

robertdg - 05-11-2010, 10:09

Owczar napisał/a:
Czasem mam ochotę zebrać te kupy na szufelkę i zanieść im na wycieraczkę pod drzwiami
A nie prościej zrobić tak jak Adaś M. z filmu "Dzień Świra" :?: http://www.youtube.com/watch?v=wCyhy4JUGMg :mrgreen:
Yoshiko - 05-11-2010, 12:56

... że od rana pracowałam nad wymyśleniem wyglądu plakatu o dopalaczach - zadanie domowe z chemii w gimnazjum :D - no i wymyśliłam - wizja jest hasło ułożone teraz trzeba zamienić to w praktykę - dobrze że zdążyłam bo już 13-sta i czas do domku ... (przecież nie będę w pracy robić nadgodzin :D )
Krzyzak - 05-11-2010, 13:04

vendetta napisał/a:
hmm Krzyżak, coraz ciekawsze masz poglądy

a kto mi zabroni? - nie mam obowiązku lubić tego czy owego - prawda?
nie musisz się z nimi zgadzać, ale powinnaś je szanować - dopóki nie łamią prawa...

[ Dodano: 05-11-2010, 13:10 ]
Owczar napisał/a:
"Pies to jedyna istota na świecie, która bardziej kocha Ciebie niż siebie samego"

niestety osobiście wątpię, że to tak działa - tylko my ludzie personifikujemy to jako uczucia typowo ludzkie...

jako przeciwwagę podam, że np. Hitler lubił tylko psy :P
ja kiedyś też miałem psa, ale już więcej nie chcę - po prostu nie mam na to czasu i szkoda mi własnej wolności
z drugiej strony ilość chorób, jakie roznoszą zwierzaki oraz to, jak potrafią śmierdzieć (wiem, wiem - ludzie też... niektórzy) sprawia, że zwyczajnie robię się wygodniejszy...

a wszystkich miłośników zapraszam do czyszczenia mojego podjazdu, garażu i kawałka drogi oraz opony - są chętni?

posiadanie zwierzaka to nie tylko przyjemności ale też obowiązki - niestety zwyczajnie chamstwo powoduje, że ludzie korzystają głównie z pierwszego z tych rzeczowników

Manuela - 05-11-2010, 13:17

:shock: zaczynam się go bać..... :lol:
vendetta - 05-11-2010, 13:24

Krzyzak napisał/a:
a kto mi zabroni? - nie mam obowiązku lubić tego czy owego - prawda?
nie musisz się z nimi zgadzać, ale powinnaś je szanować - dopóki nie łamią prawa...

Nie masz obowiązku i nie napisałam, że nie szanuję Twojego zdania ...
Krzyzak napisał/a:
a kiedyś też miałem psa, ale już więcej nie chcę - po prostu nie mam na to czasu i szkoda mi własnej wolności

I super, mi pies nie zabiera wolności. A spędzanie z nim czasu jest właśnie przyjemnością i swego rodzaju wolnością.

Aga - 05-11-2010, 13:26

Manuela napisał/a:
:shock: zaczynam się go bać..... :lol:

Manuela, Ty się zastanów czy zabranie psa do Bełchatowa to dobry pomysł :shock:
a jeśli już podejmiesz to ryzyko, to trzymaj go z dala od niektórych samochodów!!
.... i niektórych ludzi!
:doubt:

pamar - 05-11-2010, 13:33

Krzyzak napisał/a:
ja kiedyś też miałem psa, ale już więcej nie chcę - po prostu
Miałeś niewłaściwego psa Darku :wink: :P

[ Dodano: 05-11-2010, 13:38 ]
Krzyzak napisał/a:
a wszystkich miłośników zapraszam do czyszczenia mojego podjazdu, garażu i kawałka drogi oraz opony - są chętni?

Oj tam, kwestia przyzwyczajenia................. :vom:
Krzyzak napisał/a:
posiadanie zwierzaka to nie tylko przyjemności ale też obowiązki - niestety zwyczajnie chamstwo powoduje, że ludzie korzystają głównie z pierwszego z tych rzeczowników

O!!! I tu będę Twoim adwokatem "diable" :D

Fragu - 05-11-2010, 14:00

Cytat:
I super, mi pies nie zabiera wolności. A spędzanie z nim czasu jest właśnie przyjemnością i swego rodzaju wolnością.

I tu się zgodzę :wink:

Manuela - 05-11-2010, 14:15

Chcę powiedzieć, że kocham mojego psa, moi znajomi tez go kochają, jest piękny, mądry i grzeczny.
Kaucz - 05-11-2010, 14:21

Jakże miło jest z rana usłyszeć, że muszę zmienić znajomych bo nie podobają się oni mojej drugiej połówce... czekam, aż usłyszę któregoś pięknego dnia: oni albo ja. :| :| :evil: :x